Είναι δύσκολο όταν χάνεις έναν φίλο: Γιατί ένας τσακωμός με την κολλητή σου πονάει πιο πολύ από έναν χωρισμό με τον σύντροφό σου;

Αν αξίζει πραγματικά, και δεν σε έχει προδώσει τότε πρέπει να παλέψεις

Όλοι αγαπάμε τους φίλους μας, αλλά όταν έρθει η στιγμή συγκρίνεις τον πόνο της απώλειας ενός φίλου ή μιας σχέσης, η απώλεια της καλύτερης φίλης σου ίσως σε πονάει πολύ περισσότερο.

Οι λόγοι που μπορεί να χαθεί μια φιλία είναι πολλοί, όπως ένας τσακωμός για παράδειγμα.

Η φίλος είναι αναντικατάστατη. Η σχέση όχι.

Η κολλητή σου είναι το αγαπημένο σου άτομο. Είναι το άτομο που θα σε αφήσει να κλάψεις στον ώμο της. Είναι εκείνη που λες πράγματα, τα οποία δεν μπορείς να πεις στο σύντροφό σου. Η αντικατάστασή της μπορεί να είναι ένα από τα πιο δύσκολα πράγματα, γιατί σχέσεις μπορεί να βρεις πολλές, κολλητή φίλη όμως που να ταιριάζεις απόλυτα, δύσκολα.

Δημιουργείται ένα κενό που κανείς δεν μπορεί να αντικαταστήσει.

Η διαφορά μιας φίλης και ενός συντρόφου, είναι ότι μια φίλη προφανώς για να έχει γίνει κολλητή σου, ταιριάζετε απόλυτα. Πρώτα από όλα, ταιριάζετε στον χαρακτήρα, στη νοοτροπία, στις απόψεις. Θα μπορούσατε να μιλάτε για ώρες, χωρίς να βαριέστε. Να σε καταλαβαίνει και να την καταλαβαίνεις. Με την κολλητή σου έχεις κοινό κώδικα επικοινωνίας, γράφει η Μαρία Μαρκουλιδάκη στο tesmperlidou.gr.

Από την άλλη, το πρώτο πράγμα που σε τραβάει σε μια σχέση είναι το ερωτικό. Μπορεί στο χαρακτήρα με το σύντροφό σου, να μην ταιριάζατε και, πολύ πιθανόν, για αυτό και να χωρίσατε. Το ερωτικό στοιχείο όμως, δεν το βρίσκεις μόνο σε έναν άνθρωπο. Μπορεί να σε ελκύει και άλλο άτομο. Το να ταιριάζεις όμως, απόλυτα στο χαρακτήρα με κάποια φίλη, δεν είναι εύκολο πράγμα. Για αυτό και είναι και πολύ πιο επώδυνο όταν την χάνεις.

Πάλεψε για τη φιλία.

Αν αξίζει πραγματικά, και δεν σε έχει προδώσει η κολλητή σου, τότε πρέπει να παλέψεις για τη φιλία αυτή. Με έναν σύντροφο, καμιά φορά μας τελειώνει το ερωτικό ενδιαφέρον ή βλέπουμε ότι δεν ταιριάζουμε σαν χαρακτήρες. Άλλοτε, πάλι, μπαίνει και ο παράγοντας απιστία στη μέση. Με τους φίλους όμως, δεν διαλύεται η σχέση ξαφνικά. Δεν παύεις να ταιριάζεις από τη μία μέρα στην άλλη, ούτε παύεις ξαφνικά να περνάς καλά.

Το βασικό είναι να είστε ειλικρινείς και αληθινοί μεταξύ σας, ώστε να μην φθαρεί η σχέση. Τόσα πολλά πράγματα μπορούν εύκολα να πάνε στραβά σε μια φιλία, αλλά με την αλήθεια και την θέληση τα πάντα φτιάχνουν.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ