Παριζιάνικο "Cool chic" & ατμόσφαιρα night club στη νέα συλλογή της Chanel - Mε πηγή έμπνευσης τον μέγα Λάγκερφελντ η Virginie Viard μεγαλουργεί (φώτο)

Μετά από χρόνια των επικών ντεφιλέ της Chanel στο τεράστιο Grand Palais, τώρα κλειστό για ανακαίνιση, η καλλιτεχνική διευθύντρια του οίκου Virginie Viard θεώρησε ότι ήταν η κατάλληλη στιγμή για μια εντελώς διαφορετική ατμόσφαιρα για να παρουσιάσει την παιχνιδιάρικη συλλογή της Coco Neige

«Αυτή η κολεξιόν είναι μείγμα δύο επιρροών. Η ατμόσφαιρα των διακοπών για σκι, την οποία λατρεύω, και μια κάποια ιδέα παριζιάνικου cool chic, από τη δεκαετία του 1970 έως σήμερα». Με αυτά τα λόγια περιέγραψε την κολεξιόν Φθινόπωρο-Χειμώνας 2021 του οίκου Chanel, η διευθύντρια δημιουργικού Virginie Viard.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη CHANEL (@chanelofficial)

Μοντέλα στροβιλίζονται στη σκάλα ενός παριζιάνικου νάιτ κλαμπ φορώντας ρούχα που λες και έχουν έρθει από τις πλαγιές ενός χιονοδρομικού κέντρου· τι άλλο θα μπορούσε να εικονοποιήσει καλύτερα τη δήλωση της Βιάρ «μου αρέσουν οι αντιθέσεις»;

Το σκηνικό είναι στου Castel, το θρυλικό νάιτ κλαμπ της δεκαετίας του 1960, με συχνούς θαμώνες τον Ζαν-Πιερ Κασέλ, τον Μικ Τζάγκερ, τη Φρασουάζ Αρντί και τη Σαγκάν.

Η Βιάρ χρησιμοποίησε τις αίθουσες και τη σπειροειδή κλίμακα του κλαμπ για να φέρει στη μνήμη μια παλιάς σχολής ομάδα μοντέλων που αλλάζουν ρούχα και σκηνοθετούν μικρά αυτοσχέδια show, εμπνευσμένα εν μέρει από τα show του Καρλ Λάγκερφελντ για τον οίκο Chloé, τη δεκαετία του 1970.

Η Βιάρ δεν ήταν παρούσα εκεί, άρα εδώ παρούσα είναι η νοσταλγία της, αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Και μια νοσταλγία για μια νέα γενιά μεγαλύτερων επιτυχιών του Chanel, εκείνων που δημιούργησε ο Λάγκερφελντ και όχι εκείνων που δημιούργησε η Κοκό Σανέλ (κάποιες από τις κρεασιόν είναι ευθείες αναφορές στην κολεξιόν του Καρλ για τις όμορφες στα χιονοδρομικά A/W 1994).

Μετά από χρόνια των επικών ντεφιλέ της Chanel στο τεράστιο Grand Palais, τώρα κλειστό για ανακαίνιση, η καλλιτεχνική διευθύντρια του οίκου Virginie Viard θεώρησε ότι ήταν η κατάλληλη στιγμή για μια εντελώς διαφορετική ατμόσφαιρα για να παρουσιάσει την παιχνιδιάρικη συλλογή της Coco Neige, αναφέρει η γαλλική Vogue. 

Photo: Courtesy of Chanel

«Ήθελα να δείξω σε ένα μικρό μέρος, ένα κλαμπ», εξήγησε η Viard . "Δεν μου αρέσουν οι μεγάλοι χώροι.

Photo: Courtesy of Chanel

Photo: Courtesy of Chanel

Προτιμώ ένα τέτοιο μέρος που είναι πιο οικείο. Ο Καρλ πάντα μου έλεγε για τις παραστάσεις που έκανε στη δεκαετία του '70 με τα κορίτσια να ντύνονται μόνα τους σε ένα εστιατόριο στο Παρίσι », πρόσθεσε.

Photo: Courtesy of Chanel

Δείτε όλες τις φωτογραφίες στο κεντρικό SLIDESHOW 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ