Αλόη, μέλι, μπανάνα & αυγό στην υπηρεσία της ομορφιάς σας: 4 μάσκες για υγιή & λαμπερά μαλλιά - Τις φτιάχνετε στο σπίτι

Μένουμε σπίτι και παραμένουμε όμορφες

Το lockdown λόγω της πανδημίας μας έκλεισε στο σπίτι αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα φροντίζουμε τον εαυτό μας. Τουναντίον. Τώρα έχουμε περισσότερο χρόνο για να το κάνουμε.

Και αν κάθε Κυριακή ήταν αφιερωμένη στο "Beaute' και μας έδινε την ευκαιρία για μια μάσκα προσώπου ή για μια απολέπιση σώματος, μπορούμε τώρα να φροντίσουμε και τα μαλλιά μας, με μάσκες φτιαγμένες από φυσικά υλικά.

Μπορούμε να τις φτιάξουμε εύκολα μόνες μας.

Μένουμε σπίτι και παραμένουμε όμορφες λοιπόν με τις τέσσερις μάσκες για τα μαλλιά. Τις συνταγές δημοσιεύει το γαλλικό Elle.

Μάσκα μαλλιών με αυγό

Credits: Pixabay

Ιδανική για θρέψη στα ξηρά ταλαιπωρημένα μαλλιά. Χτυπάμε έναν κρόκο αυγού με μια κουταλιά της σούπας φυτικό λάδι (ελιά, αβοκάντο, καστορένιο, argan, jojoba ...).
Απλώστε αμέσως στις ρίζες των μαλλιών και  αφήστε τη μάσκα για 30 λεπτά πριν το λούσιμο.
Σε μακριά μαλλιά, διπλασιάστε τις ποσότητες.

Μάσκα μαλλιών με μέλι

Credits: Pixabay

Δίνει λάμψη στα θαμπά και εύθραυστα μαλλιά. Φωτίζει τις ξανθές ανταύγειες και ενυδατώνει. Ανακατέψτε δύο κουταλιές της σούπας μέλι, ένα κουταλάκι του γλυκού χυμό λεμονιού, μία έως δύο κουταλιές χλιαρό νερό εάν είναι απαραίτητο για να αραιώσετε λίγο το μείγμα και να διευκολύνετε την εφαρμογή.
Απλώστε στα μαλλιά και  αφήστε το μείγμα  για 30 λεπτά και ξεπλύνετε καλά.

Σημείωση: Αν ξεβγάλετε καλά δεν χρειάζεται λούσιμο. Αυτή η μάσκα μπορεί να λειτουργήσει και ως μαλακτικό μαλλιών.

Μάσκα μαλλιών με Aloe Vera

Credits: Pixabay

Ιδανική για ενυδάτωση. Ανακατέψτε δύο κουταλιές της σούπας τζελ αλόης και δύο κουταλιές της σούπας γάλα καρύδας (ή μια κουταλιά της σούπας γάλακτος καρύδας σε σκόνη + δύο κουταλιές της σούπας νερό)
Εφαρμόστε το μείγμα στα μαλλιά, αφήστε το για 30 λεπτά και λουστείτε με απαλές κινήσεις.

Μάσκα μαλλιών με μπανάνα

Credits: Pixabay

Ιδανική για να δυναμώσουν και να μακρύνουν τα μαλλιά. Ανακατέψτε μια καλά πολτοποιημένη μπανάνα (αποφύγετε τα κομμάτια όσο το δυνατόν περισσότερο) και μια κουταλιά της σούπας φυτικό λάδι (ελιά, αβοκάντο, καστόρι, argan, jojoba ...).
Εφαρμόστε το μείγμα στις ρίζες  των μαλλιών . Καλύψτε με πετσέτα ή σελοφάν για να διατηρήσετε τη θερμότητα μέσα και αφήστε το για 30 λεπτά. Στη συνέχεια ξεπλύνετε με σαμπουάν.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ