Ο Πούτιν απαντά στο "Είναι φονιάς' του Τζο Μπάιντεν : "Του εύχομαι υγεία... αλλά ό,τι λες είσαι"

Η αιχμηρή απάντηση του Ρώσου Προέδρου στον Αμερικάνο όμολογο του - Το "ψυχροπολεμικό κλίμα" συνεχίζεται 

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν, απαντώντας  σήμερα στον Αμερικανό ομόλογό του Τζό Μπάιντεν, ο οποίος χθες, Τετάρτη, στη συνέντευξή του στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο ABC τον χαρακτήρισε «φονιά», του ευχήθηκε υγεία.    

«Σε ό,τι αφορά τις δηλώσεις του Αμερικανού συναδέλφου μου. Τι θα του απαντούσα; Θα του έλεγα: Να είστε υγιής!» «Του εύχομαι υγεία», δήλωσε ο  Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν, τονίζοντας ότι το λέει αυτό «χωρίς ειρωνεία, χωρίς αστεϊσμούς». 

   Ο Πούτιν είπε ότι το σχόλιο του Μπάιντεν κατά την αξιολόγηση άλλων χωρών «είναι σαν να κοιτάζει στον καθρέφτη».

«Όταν ήμουν μικρός και μαλώναμε μεταξύ μας στην παιδική χαρά, λέγαμε: “ό,τι λες  είσαι”, είπε.

Υποστήριξε δε ότι αυτό που είπε ο Αμερικανός ομόλογός του για εκείνον αντανακλά το προβληματικό παρελθόν των ΗΠΑ με τη σφαγή των ιθαγενών Αμερικανών και τη δουλεία, υποστηρίζοντας ότι αυτό το οδυνηρό παρελθόν εξακολουθεί να κατατρύχει τη χώρα. «Ειδάλλως από που θα ξεπηδούσε το κίνημα Black Lives Matter», είπε. Επέμεινε δε ότι η οι ΗΠΑ θα πρέπει να λαμβάνουν υπόψη τους τα συμφέροντα της Ρωσίας κι ότι η Μόσχα θα συνεχίσει να συνεργάζεται με την Ουάσιγκτον σε τομείς κοινού ενδιαφέροντος.
 

Σε συνέντευξή του που μεταδόθηκε χθες από το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο ABC, ο Μπάιντεν απάντησε «ναι», όταν ρωτήθηκε αν πιστεύει πως ο Πούτιν είναι φονιάς. Επίσης πρόσθεσε ότι ο Ρώσος πρόεδρος δεν έχει ψυχή  και δεσμεύθηκε ότι θα πληρώσει το τίμημα για τη φερόμενη εμπλοκή της Μόσχας στις προεδρικές εκλογές του 2020 υπέρ του Ντόναλντ Τραμπ, κάτι που το Κρεμλίνο αρνείται. 

Ο Ρώσος πρόεδρος δήλωσε επίσης ότι στο κατεστημένο των ΗΠΑ υπάρχουν πολλοί έντιμοι και σωστοί άνθρωποι και η Ρωσία θα βασιστεί σ’ αυτούς, αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Ο Πούτιν δήλωσε επίσης ότι η ηγεσία των ΗΠΑ επιθυμούν να έχουν σχέσεις με την Ρωσία μόνο με τους όρους της Ουάσιγκτον και η Ρωσία θα συνεργασθεί μόνο με όρους που είναι επωφελείς για την ίδια.   

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ