Είναι επίσημο: Στην Αθήνα ο Ρώσος πρωθυπουργός για τις εκδηλώσεις της 25ης Μαρτίου - Πρίγκιπας Κάρολος & Μακρόν στους επίσημους προσκεκλημένους

O πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε ότι δεν θα έρθει στη χώρα μας

Ο πρωθυπουργός της Ρωσικής Ομοσπονδίας, Μιχαήλ Μισούστιν, θα επισκεφθεί την Αθήνα στις 24 Μαρτίου με την ευκαιρία του διήμερου εορτασμού των 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821.

Ο κ. Μισούστιν θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στις 24 Μαρτίου, με αντικείμενο τις διμερείς σχέσεις και θα παρακολουθήσει τις εορταστικές εκδηλώσεις και τη στρατιωτική παρέλαση της 25ης Μαρτίου στο Σύνταγμα, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Την Ελλάδα προτίθεται να επισκεφθεί το Μάρτιο, σύμφωνα με πληροφορίες και ο  Εμανουέλ Μακρόν στο πλαίσιο των εορτασμών για τη συμπλήρωση 200 ετών από την επανάσταση του 1821.

Ο Γάλλος πρόεδρος θα επισκεφθεί τη χώρα μας, αν θα το επιτρέψουν τα επιδημιολογικά δεδομένα. 

Το ίδιο ισχύει και για τον πρίγκιπα της Ουαλίας Κάρολο, ενώ ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε ότι δεν θα έρθει στη χώρα μας.

Μία ιστορική παρέλαση προγραμματίζει η κυβέρνηση για την 25η Μαρτίου. Με αφορμή τη συμπλήρωση 200 χρόνων από την ελλητνική επανάσταση του 1821, στη φετινή παρέλαση θα παραστούν σπουδαίοι ηγέτες από όλο τον κόσμο.

Η μεγάλη στρατιωτική παρέλαση θα πραγματοποιηθεί κανονικά , φέτος ενώ λόγω της πανδημίας του κορονοϊού , θα τηρηθούν αυστηρά τα μέτρα ασφαλείας.

 Σε αντίθεση με τις τις δυο προηγούμενες παρελάσεις που δεν έγιναν λόγω της πανδημίας, η κυβέρνηση έχει αποφασίσει να επιτρέψει την παρέλαση, λόγω της επετείου των 200 χρόνων από την ελληνική επανάσταση του 1821.

Μάλιστα, η κυβέρνηση είχε  αποστείλει προσκλήσεις, για να παραστούν στον εορτασμό της 25ης Μαρτίου, στον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν, τον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν και τον πρίγκιπα Κάρολο.

Πρόκειται για μια κίνηση με συμβολικό χαρακτήρα, καθώς πρόκειται για τις των τρεις μεγάλες δυνάμεις που υποστήριξαν την Ελλάδα στη ναυμαχία του Ναβαρίν. Καλεσμνοι Πούτιν, Μακρόν και πρίγκιπας Κάρολος

 

 

 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ