Με Κορωνοϊό προσωπικό & ασθενείς του αντικαρκινικού νοσοκομείου "Μεταξά" - Οι αρνητές νοσηλευτές του εμβολίου (βίντεο)

Για την κατάσταση που επικρατεί εκεί και τα κρούσματα κοροναϊού που έχουν εντοπισθεί μεταξύ των ασθενών μίλησε ο Διευθυντής της Ιατρικής υπηρεσίας του νοσοκομείου «Μεταξά», Παύλος Σαρώφ -Σύμφωνα με τον κ. Σαρώφ, από το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό έχει εμβολιαστεί περίπου το 55%, ενώ πολλοί είναι εκείνοι που δε δέχονται τον εμβολιασμό

Μεγάλη αναστάτωση προκλήθηκε μετά τις δηλώσεις του κυρίου Μιχάλη Γιαννακού για την κατάσταση που επικρατεί στο αντικαρκινικό νοσοκομείο "Μεταξά" στον Πειραιά. Ο Πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, έκανε λόγο για μεγάλη διασπορά του Κορωνοϊού στο νοσοκομείο ,  επισημαίνοντας πως περί τους 24 εργαζόμενους και 20 νοσηλευόμενους ασθενείς έχουν βρεθεί θετικοί στον ιό SARS-Cov-2 και η ιχνηλάτηση συνεχίζεται.

Ο κ. Μιχάλης Γιαννάκος ανέφερε ότι πως  αποτέλεσμα έχουν κλείσει κλινικές.

«Εκλεισαν χειρουργεία, εξωτερικά ιατρεία, καθώς και η αιματολογική και η μία ογκολογική κλινική» , είπε σε δήλωση του.

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ, «Δεν τηρούνταν το υγειονομικό πρωτόκολλο που επιβάλλει την διενέργεια τακτικών τεστ στο προσωπικό και σε ασθενείς. Επίσης, οι συνοδοί δεν επιδείκνυαν αρνητικό τεστ»

Παράλληλα ο κύριος Γιαννακός επεσήμανε τραγικές ελλείψεις προσωπικού. «Η διοίκηση προσπαθεί χωρίς προσωπικό να ανοίξει τη ΜΑΦ ως ΜΕΘ γενικών περιστατικών έξι κλινών χωρίς προσωπικό» , είπε.

Ο διοικητής του Νοσοκομείου Μεταξά , κύριος Χαράλαμπος Τουμπέκης, δήλωσε ότι  24 μέλη του ιατρονοσηλευτικού προσωπικού εντοπίστηκαν θετικά στον κορωνοϊό τις τελευταίες δύο εβδομάδες, ενώ και 9 καρκινοπαθείς ασθενείς νοσούν με κορωνοϊό.

Για την κατάσταση που επικρατεί εκεί και τα κρούσματα κορωναϊού που έχουν εντοπισθεί μεταξύ των ασθενών μίλησε ο Διευθυντής της Ιατρικής υπηρεσίας του νοσοκομείου «Μεταξά», Παύλος Σαρώφ στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA».

Σύμφωνα με τον κ. Σαρώφ, από το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό έχει εμβολιαστεί περίπου το 55%, ενώ πολλοί είναι εκείνοι που δε δέχονται τον εμβολιασμό.

Όπως είπε, τα θετικά κρούσματα προέρχονται από ασθενείς, οι οποίοι κόλλησαν από συγγενείς ή συνοδούς.

Για αυτούς, έχει διαμορφωθεί ειδικός χώρος στον έκτο όροφο του νοσοκομείου.

Το νοσοκομείο, σύμφωνα με τον κ. Σαρώφ, λειτουργεί κανονικά και δεν πρόκειται να σταματήσει τη λειτουργία του.

«Υπάρχει πάρα πολύ μεγάλη παραπληροφόρηση. Έχουν γράψει ότι το νοσοκομείο έχει κλείσει, κάτι που δεν ισχύει. Το νοσοκομείο λειτουργεί κανονικά» επισήμανε ο κ. Σαρώφ.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ