Η πριγκίπισσα Σαρλίν του Μονακό στην κηδεία του βασιλιά Zwelithini - Με μεταξωτή μαντίλα & υπέρκομψο φόρεμα (φώτο)

Η σύζυγος του πρίγκιπα Αλβέρτου , ήταν ανάμεσα στους αξιωματούχους από πολλές χώρες, που έδωσαν το "παρών" για να αποτίσουν φόρο τιμής στον εκλιπόντα

Η πριγκίπισσα Charlene του Μονακό πέταξε στη Νότια Αφρική για να παρευρεθεί  στην κηδεία του βασλιά των Ζουλού, Goodwill Zwelithini, που πέθανε την περασμένη  Πέμπτη.

Ο θάνατος του βασιλιά ανακοινώθηκε την περασμένη Παρασκευή και η πριγκίπισσα του Μονακό , πρώην πρωταθλήτρια  κολύμβησης στη Νότιο Αφρική εξέφρασε τη λύπη της, τονίζοντας ότι "ήταν προσωπικός της φίλος, που θα της λείψει πολύ".

Η τελετή της κηδείας του βασλιά  Goodwill Zwelithini έγινε  την Πέμπτη 18 Μαρτίου 2021 στη μικρή πόλη Nongoma στην επαρχία KwaZulu-Natal, στα βορειοανατολικά της χώρας. Η σύζυγος του πρίγκιπα Αλβέρτου , ήταν ανάμεσα στους αξιωματούχους από πολλές χώρες, που έδωσαν το "παρών" για να αποτίσουν φόρο τιμής στον εκλιπόντα.

Η ταφή του Βασιλιά πραγματοποιήθηκε το προηγούμενο βράδυ σε μια ιδιωτική τελετή στην οποία παραβρέθηκαν μόνο τα μέλη της βασιλικής οικογένειας των Ζουλού.

Για την τελετή της κηδείας η πριγκίπισσα Σαρλίν κάθισε στο έδρανο των επισήμων πίσω από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας της Νότιας Αφρικής, Cyril Ramaphosa, ο οποίος μίλησε με θερμά λόγια για τον μονάρχη που ήταν βασιλιάς των Ζουλού για πάνω από πενήντα χρόνια , αναφέρει η Paris Match.

Αν και δεν είχε επίσημη εξουσία, ο βασιλιάς ασκούσε τεράστια ηθική επιρροή στον λαό των Ζουλού, το μεγαλύτερο έθνος της χώρας.

Για την κηδεία η πριγκίπισσα Σαρλίν φόρεσε μαύρο κομψό φόρεμα, και μαύρη δαντελένια μαντίλα στα μαλλιά της.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ