Η άλλοτε μούσα της Estee Lauder η Τσέχα θεά Paulina Porizkova εμφανίζεται με σημάδια επέμβασης στα μάτια - "Είμαι ματαιόδοξη" (φώτο)

Η Porizkova αποκάλυψε ότι όταν ήταν 14 ετών δέχθηκε σκληρό bullying από συμμαθήτριες της στο σχολείο για την εμφάνιση της

Η Paulina Porizkova μίλησε ανοιχτά για την σχέση της με την εμφάνιση της. 

Σε ανάρτηση της στο Instagram  την Πέμπτη, το 55χρονο supermodel δημοσίευσε μια φωτογραφία που δείχνει το πρόσωπο της,  αφού έλαβε θεραπεία με ειδκό στυλό plasma.

Πρόκειται για  μια μη επεμβατική διαδικασία για να διατηρηθεί η επιδερμίδα σταθερή και χωρίς ρυτίδες, η οποία μπορεί να γίνει ως εναλλακτική λύση έναντι των λέιζερ ή ενέσεις.

Αναγνωρίζοντας ότι η «πραγματική ομορφιά» είναι κάτι περισσότερο από αυτό που βλέπει το μάτι, η Porizkova ανέφερε ότι ήρθε αντιμέτωπη με τον αντίκτυπο που μπορεί να έχουν οι απόψεις των άλλων στην αυτοεκτίμησή μας.

"Κρατώ αυτό  αυστηρά για τη φυσική εμφάνιση", έγραψε. "Όλοι γνωρίζουμε ότι η πραγματική ομορφιά είναι πολύ περισσότερο από αυτό - αλλά αυτό θα καθορίσει αυτήν τη συγκεκριμένη συνομιλία. Και εδώ είναι ένα πλάνο μου μετά από μια θεραπεία με στυλό  plasma  - γιατί είμαι ματαιόδοξη και θέλω να είμαι όμορφη."

 

 

Η Porizkova αποκάλυψε ότι όταν ήταν 14 ετών δέχθηκε σκληρό bullying από συμμαθήτριες της στο σχολείο. "Νόμιζα ότι αυτό συνέβαινε επειδή ήμουν άσχημη.  Αυτό μου έλεγαν. Μου έλεγαν ότι μοιάζω με ένα μαγειρεμένο κοτόπουλο, μια μεθυσμένη καμηλοπάρδαλη ή μια βρώμικη κουμουνίστρια (Αλήθεια πώς μοιάζει αυτό;) ", έγραψε στην ανάρτηση της η πρώην μούσα της Estee Lauder, που γεννήθηκε στην Τσεχική Δημοκρατία.

H  Porizkova είπε ότι εκείνη την εποχή υπήρχαν πολλά σημεία του σώματος της, τα οποία ήθελε να αλλάξει. "Αν μπορούσα να κάνω πλαστική επέμβαση θα μεγάλωνα τα χείλη μου, θα διόρθωνα τα δόντια μου και το σαγόνι μου , θα έβαζα εμφυτεύματα στήθους,θα έκανα λιποαναρρόφηση στους μηρούς μου, και θα έδινα την ψυχή μου να είναι ένα χαριτωμένο 5'5 ήκάτι τέτοιο" , έγραψε.

Φυσικά, όταν ξεκίνησε η καριέρα της, οι συζητήσεις γύρω από την εμφάνιση της, άλλαξαν δραματικά.

 

 

"Ένα χρόνο αργότερα, στα 15 ξεκίνησα την καριέρα μου, ως μοντέλο στο Παρίσι. Ένα μοντέλο στο οποίο υποτίθεται ότι ήθελαν να μοιάσουν όλες οι γυναίκες. Ξαφνικά αποθεώθηκα για όλα εκείνα τα σημεία μου , που νόμιζα ότι μισούσα".

 

 

Στη συνέχεια το Super model έγραψε ότι όλη αυτή η εμπειρία της έδωσε ένα πολύτιμο μάθημα. "Δεν είχα αλλάξει. Οι απόψεις των ανθρώπων για μένα είχαν αλλάξει", γράφει αναγνωρίζοντας "πόσο απίστευτα τυχερή είναι που μπόρεσε να βρεθεί σε αυτή τη θέση.

"Τι συμβαίνει στις γυναίκες που δεν παίρνουν ποτέ την έγκριση της κοινωνίας για την εμφάνισή τους; Αναγκάζονται να εγκαταλείψουν ή να γίνουν μαχητές", έγραψε.

 

 

Στο τέλος της μακροσκελούς ανάρτησης η Porizkova ενθάρρυνε όλους τους διαδικτυακούς της φίλους  να «κατέχουν» τη δική τους ομορφιά, αντί να αναζητούν την  αποδοχή σε άλλους.

 

 

"Δεν μπορείτε να κατηγορήσετε ούτε να κρίνετε καμία πλευρά, επειδή αυτή η κοινωνική δομή είχε οριστεί πολύ καιρό και έχει μεγαλώσει πάνω μας σαν καταρράκτης, θολώνει το όραμά μας στην αληθινή ομορφιά", έγραψε.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ