Μύθοι & αλήθειες για τις ενέσιμες θεραπείες - Ο Ιάκωβος Γκόγκουα δίνει τις απαντήσεις

Πολλές είναι οι πληροφορίες που θα βρείτε ή θα ακούσετε για τις ενέσιμες θεραπείες. Ποιες από αυτές είναι αλήθεια και ποιες μύθοι;

Ο ιατρός Ιάκωβος Γκόγκουα δίνει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες και συμβουλές για όσα πρέπει να γνωρίζουμε για τις ενέσιμες θεραπείες.

Μύθος 1: Tα ενέσιμα είναι επώδυνα 

Όχι. Ο ιατρός συνήθως μουδιάζει το σημείο του δέρματος με τοπικό αναισθητικό πρώτα, ενώ πολλά fillers περιέχουν και λιδοκαΐνη – που προκαλεί μούδιασμα – οπότε δεν υπάρχει πόνος μετά την αρχική ένεση.

Οι περισσότεροι άνθρωποι βαθμολογούν το επίπεδο πόνου σε 2-3 στα 10.

Μύθος 2: Το αποτέλεσμα δεν θα φαίνεται φυσικό

Τα ενέσιμα είναι προϊόντα που χρησιμοποιούνται για να αντικαταστήσουν τον όγκο που χάνουμε στο πρόσωπο καθώς μεγαλώνουμε. Εάν γίνει προσεκτικά, το αποτέλεσμα θα είναι εντελώς φυσικό και θα δίνει την αίσθηση μίας ανανέωσης.

Σίγουρα, εάν τοποθετηθεί πάρα πολύ υλικό πλήρωσης ή τοποθετηθεί σε λάθος θέση, μπορεί να φαίνεται αφύσικο. Για καλύτερα αποτελέσματα, σας προτείνουμε να αναζητήσετε έναν ειδικό με εμπειρία. 

Μύθος 3: Τα μόνιμα fillers είναι τα καλύτερα

Όχι. Επειδή συνεχίζουμε να γερνάμε, τα οστά και ο μαλακός ιστός συρρικνώνονται με αποτέλεσμα να αλλάζουν τις αναλογίες του προσώπου.

Το μόνιμο εμφύτευμα που φαίνεται ιδανικό αρχικά,  μπορεί να δείχνει παράταιρο μια δεκαετία αργότερα, στο ίδιο σημείο. 

Μύθος 4: Το αποτέλεσμα είναι μη αναστρέψιμο 

Εάν δεν είστε ικανοποιημένη με το πώς φαίνονται τα πληρωτικά υαλουρονικού οξέος σας, αυτά μπορούν να διαλυθούν με ενέσιμη υαλουρονιδάση.  

Μύθος 5: Πρέπει να το κάνω συχνά και χρειάζομαι πολλή συντήρηση 

Ενώ είναι αλήθεια ότι τα περισσότερα πληρωτικά χρειάζονται συντήρηση, η συχνότητά της δεν είναι όσο οι περισσότεροι πιστεύουν.

Εξαρτάται από παράγοντες όπως το πληρωτικό που χρησιμοποιείται, πού τοποθετείται αλλά και το επίπεδο δραστηριότητας του ατόμου που το λαμβάνει.

Κατά συνέπεια, τα πληρωτικά μπορεί να χρειάζεται να επαναλαμβάνονται μόνο κάθε 6-8 μήνες ή και μία φορά κάθε 2 χρόνια, ανάλογα με τους παραπάνω παράγοντες

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ