Σπύρος Σούλης: Αυτές οι παλιές τάσεις επιστρέφουν δυναμικά στην διακόσμηση της κουζίνας

Έχει ο καιρός γυρίσματα!

Έχει ο καιρός γυρίσματα λέει η παροιμία και μοιάζει να είναι πιο επίκαιρη από ποτέ ειδικά όταν μιλάμε για μόδα και διακόσμηση.

Ότι ήταν τάση στο παρελθόν για ένα περίεργο λόγο γίνεται πάλι μόδα! Σε απόδειξη όλων αυτών ας ρίξουμε μια ματιά στις νέες, ή μάλλον παλιές, διακοσμητικές συνήθειες που επιστρέφουν στην κουζίνα μας!

Κουρτίνα στον πάγκο της κουζίνας Ξεχάστε τα παραδοσιακά ντουλάπια κάτω από τη βρύση της κουζίνας σας. Τα κουρτινάκια ήρθαν για να δώσουν μια διαφορετική νότα στο χώρο σας. Πρόκειται για μια συνήθεια που τείνει να γίνει μόδα και να αλλάξει τα δεδομένα της διακόσμησης στην κουζίνα σας. Αποτελεί μια αρκετά ενδιαφέρουσα επιλογή αν αναλογιστείτε πως μπορείτε να αλλάξετε το χρώμα τους ανά πάσα ώρα και στιγμή. Μπορεί να τα συναντάμε κυρίως σε εξοχικές κατοικίες αλλά αυτό δεν σας απαγορεύει να τα βάλετε και στο δικό σας σπίτι αν σας αρέσουν και τα θέλετε.

Photo: Pexels

Χρωματιστά ντουλάπια Δώστε μια ποπ νότα στην κουζίνα σας καθώς τα χρωματιστά ντουλάπια επιστρέφουν! Τι καλύτερο από μια κουζίνα με χαρακτήρα. Σίγουρα έχετε βαρεθεί τα ντουλάπια στις σκούρες ή πιο ανοιχτές αποχρώσεις του ξύλου γι'αυτό μην το πολύ σκέφτεστε. Ήρθε η ώρα για αυτή την ευχάριστη αλλαγή. Επιστροφή, λοιπόν, στη δεκαετία του ’50 που οι κουζίνες ακτινοβολούσαν σχεδόν όλη τη χρωματική παλέτα του ουράνιου τόξου!

Μεταλλικές  λεπτομέρειες Έναν αέρα μιας άλλης εποχής θα δώσουν τα μεταλλικά αξεσουάρ στην κουζίνα σας. Μπορεί να σας ακούγεται υπερβολικό, ωστόσο μερικές μπρούτζινες πινελιές θα σας γυρίσουν πολλές δεκαετίες πίσω. Διάφορα εξαρτήματα στο χρώμα του σίδερου ή του μπρούτζου, όπως βρύση, πόμολα και χρηστικός εξοπλισμός θα ανεβάσουν διακοσμητικά σε άλλα επίπεδα την κουζίνα σας.

Photo: Pexels

Φυτά Αν θέλετε να δώσετε ζωή στην κουζίνα σας δεν έχετε παρά να επιλέξετε τα κατάλληλα φυτά εσωτερικού χώρου. Χωρίς καμιά άλλη σκέψη η αλλαγή θα είναι σίγουρα αισθητή. Μικρές ή ακόμα και μεγάλες γλάστρες ανάλογα με τον χώρο σας μπορούν να αναζωογονήσουν στο πι κ φι την κουζίνα σας. Μια επίσης πολύ ωραία ιδέα είναι να καλλιεργήσετε διάφορα βότανα ή μυρωδικά μέσα στις γλάστρες σας έτσι ώστε να τα έχετε πρόχειρα στις μαγειρικές σας δημουργίες.

Μαρμάρινοι πάγκοι Οι μαρμάρινοι πάγκοι ήταν μόδα τη δεκαετία του '70 και του '80. Σήμερα, όμως, επιστρέφουν δυναμικά στις κουζίνες μας. Το αποτέλεσμα είναι μίνιμαλ, αστραφτερό και σίγουρα καθαρό! Επιλέξτε τους σε ανοιχτούς τόνους ενώ προτιμότερο θα ήταν να έχουν εμφανή τα «νεύρα» που τους χαρίζει το μάρμαρο, σύμφωνα και με το spirossoulis.gr.

Ολόλευκες κουζίνες Ένα ακόμα δυναμικό comeback στις τάσεις για την διακόσμηση των κουζινών είναι το λευκό χρώμα σε αυτές. Αν θέλετε να γυρίσετε στη δεκαετία του ’90 και να φτιάξετε το απόλυτο σημείο χαλάρωσης και ηρεμίας δεν έχετε παρά να τα βάψετε όλα… άσπρα! Λευκά ντουλάπια κατά προτίμηση ξύλινα, λευκές επιφάνειες και λευκά αντικείμενα μπορούν να συνθέσουν το απόλυτα σκηνικό της πιο μίνιμαλ κουζίνας.

Photo: Pexels

Floral ταπετσαρίες Η απόλυτη τάση για την πιο σωστή επιστροφή στο… παρελθόν! Αν θέλετε η κουζίνα σας να μοιάζει σαν να βγήκε από περιοδικό περασμένης δεκαετίας δεν έχετε παρά να την κάνετε πιο λουλουδάτη. Παν μέτρων άριστον! Σε μικρές επιφάνειες τοίχου μπορείτε να τοποθετήσετε την κατάλληλη floral ταπετσαρία ενώ καλό είναι να επιλέξετε κάποια με μικρά μοτίβα λουλουδιών και σε παστέλ αποχρώσεις.

 

 

 

 

 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ