Sharon Stone: Δεν γνώριζε για την επίμαχη σκηνή στο «Βασικό Ένστικτο» - Πώς την ξεγελασαν και έβγαλε το εσώρουχο της (βίντεο)

«Είναι κάτι περισσότερο από μια κλεφτή ματιά στη φούστα μου»

Αν υπάρχει κάποια σκηνή στην ιστορία του σινεμά που έχει μείνει αξέχαστη σίγουρα είναι εκείνη της Sharon Stone όταν σταυρώνει τα πόδια της στο «Βασικό Ένστικτο».

Ωστόσο η 63χρονη πλέον πρωταγωνίστρια, 30 χρόνια μετά την προβολή της ταινίας που την έκανε διάσημη, εξομολογείτε πώς την εξαπάτησαν για να κάνει την συγκεκριμένη σκηνή.

Όπως γράφει στο νέο της βιβλίο «The Beauty of Living Twice» - αποσπάσματα του οποίου δημοσίευσε το Vanity Fair - δεν γνώριζε ότι θα φανούν τα γεννητικά της όργανα.

«Έτσι είδα το πλάνο με το αιδοίο μου για πρώτη φορά, καιρό μετά αφότου μου είχαν πει ότι: Δεν βλέπουμε τίποτα, θέλω απλώς να βγάλεις το εσώρουχό σου, επειδή το λευκό αντικατοπτρίζεται στην κάμερα, οπότε καταλαβαίνουμε ότι φοράς εσώρουχο» περιγράφει χαρακτηριστικά η Sharon Stone.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Filmatic (@filmatic)

Μάλιστα συνεχίζει λέγοντας ότι πρώτη φορά που είδε την εν λόγω  σκηνή ήταν σε ένα δωμάτιο γεμάτο παραγωγούς και δικηγόρους, ενώ το περιστατικό της έφερε εφιάλτες.

«Ενημέρωσα τον Paul (τον σκηνοθέτη της ταινίας) για όσα μου είπε ο δικηγόρος. Φυσικά αρνήθηκε κατηγορηματικά πως είχα οποιαδήποτε επιλογή. Ήμουν απλώς μια ηθοποιός, απλώς μια γυναίκα, τι επιλογές να είχα; Αλλά είχα επιλογές. Οπότε σκεφτόμουν και σκεφτόμουν και επέλεξα να επιτρέψω τη σκηνή στην ταινία. Γιατί; Επειδή ήταν σωστό για το έργο και τον χαρακτήρα κι επειδή, στην τελική, την έκανα» γράφει ακόμα η ηθοποιός.

«Ήταν τρομακτικό. Υπνοβάτησα τρεις φορές μετά από αυτό. Τις δυο φορώντας κανονικά τα ρούχα μου μέσα στο αυτοκίνητό μου στο γκαράζ. Είχα φριχτούς εφιάλτες (...) Έχετε ιδέα πόσοι άνθρωποι έχουν δει το "Βασικό Ένστικτο" τα τελευταία 20 χρόνια; Σκεφτείτε το. Είναι κάτι περισσότερο από μια κλεφτή ματιά στη φούστα μου».

Ακόμα ωστόσο αναφέρθηκε και σε ανάρμοστες συμοπεριφορές που κλήθηκε να διαχειριστεί στον χώρο της 7ης τέχνης. Χαρακτηριστικά γράφει για έναν σκηνοθέτη που απαιτούσε να κάθεται στα πόδια του, αλλά και έναν παραγωγό που της είπε να κάνει σεξ με τον συμπρωταγωνιστή της για να έχουν καλύτερη χημεία στο σετ.

«Με καλούσε στη δουλειά κάθε μέρα για εβδομάδες, όταν ο Laird ήταν ακόμα νεογέννητο, και με έβαζε να περάσω από κομμωτές, μακιγιάζ και γκαρνταρόμπα, και μετά δεν μου τραβούσε πλάνα επειδή αρνιόμουν να καθίσω στα πόδια του και να ακούσω οδηγίες. Φυσικά η ταινία ήταν φιάσκο. Το επίπεδο ανασφάλειας, αντιεπαγγελματισμού και υποθέτω κατάχρησης ναρκωτικών, που χρειάζονται για τέτοιου είδους επιλογές ποτέ δεν οδηγεί σε καλή δουλειά» γράφει.

Ενώ σε άλλο σημείο αναφέρει ότι: «Παιδιά, επιμένατε με αυτόν τον ηθοποιό ενώ δεν μπορούσε να κάνει ούτε μια σκηνή στο δοκιμαστικό. Τώρα θεωρείτε πως αν πάω μαζί του, θα γίνει καλός ηθοποιός; Κανείς δεν είναι τόσο καλός στο κρεβάτι (...) το σεξ, όχι απλώς η σεξουαλικότητα στην οθόνη, είναι κάτι που από καιρό θεωρείται αναμενόμενο στη δουλειά μου».

 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ