Νέα Σμύρνη: Σοκάρει η κατάθεση του αστυνομικού για την επίθεση - «Νόμιζαν ότι είχα πεθάνει και μείωσαν τα χτυπήματα»

«Αισθάνθηκα από πίσω μου κάποιον να ορμάει επάνω μου»

Ενώπιον της ανακρίτριας έδωσε την περιγραφή όσων βίωσε το βράδυ της 9ης Μαρτίου ο αστυνομικός της ΔΡΑΣΗΣ που δέχθηκε άγρια επίθεση από ομάδα εξαγριωμένων ατόμων τα οποία σύμφωνα με τον 27χρονο πήραν τμήματα του εξοπλισμού του, όπως γεμιστήρες του όπλου του.

 

«Αισθάνθηκα έναν καταιγισμό χτυπημάτων από πλήθος ατόμων που όρμησαν επάνω μου, τα οποία στόχευαν κατευθείαν στο κεφάλι φωνάζοντας "σκοτώστε τον" ...Ένιωθα ότι τελειώνω ότι φτάνει το τέλος μου».

 

Ο αστυνομικός φέρεται να είπε πως ο άνθρωπος που του επιτέθηκε, ενώ ήταν στην πίσω θέση της μηχανή της ομάδας του ρίχνοντας τον στο έδαφος, του τραβούσε με το χέρι του το κράνος:

«Αισθάνθηκα από πίσω μου κάποιον να ορμάει επάνω μου, να με πιάνει από το λαιμό και ρίχνοντάς με κάτω να μου τραβάει το κράνος με το χέρι του προκειμένου να βγει. Το κράνος όντως βγήκε παρόλο που ήταν ασφαλισμένο στο λαιμό μου».

Ο 27χρονος περιγράφει όλη την κλιμάκωση της επίθεσης που ξεκίνησε μόλις βρέθηκε στο έδαφος μακριά από τους συναδέλφους του: «Όσο βρισκόμουν στο έδαφος αισθάνθηκα αρχικά ένα λάκτισμα επάνω μου και στη συνέχεια ένα καταιγισμό χτυπημάτων από πλήθος ατόμων που όρμησαν επάνω μου, τα οποία στόχευαν κατευθείαν στο κεφάλι, φωνάζοντας παράλληλα "σκοτώστε τον, πάρτε του το όπλο", "θα πεθάνεις κωλόμπατσε". Εγώ προσπάθησα να προστατέψω το όπλο μου γιατί αισθανόμουν να το τραβάνε από τη θήκη μου.

Προσπάθησα να προστατέψω όσο μπορούσα το σώμα μου και το κεφάλι μου με τα χέρια μου, καθώς ένιωθα ένα τεράστιο πλήθος να με χτυπάει» αναφέρει ο αστυνομικός ο οποίος τονίζει πως «εκείνη τη στιγμή προτεραιότητα είχε η προστασία της ζωής μου και του όπλου μου για να μη συμβεί κάτι χειρότερο εάν το έπαιρναν...», σύμφωνα με το ΑΠΕ.

Σύμφωνα με τον ένστολο κάποιοι από αυτούς που τον χτυπούσαν «πήραν κομμάτια από τον εξοπλισμό μου και από ό,τι συνειδητοποίησα μου έλειπαν γεμιστήρες. Από τη στιγμή που ένα τόσο μεγάλο πλήθος κόσμου με χτυπούσε στο κεφάλι με σκοπό να με σκοτώσει δεν θα δίσταζε παίρνοντας το όπλο μου να με πυροβολήσει και κάποιος. Εκείνη τη στιγμή ένιωθα ότι τελειώνω, ότι φθάνει το τέλος μου, ότι το πλήθος δεν θα σταματήσει να με χτυπάει μέχρι να με δει να πεθαίνω. Νιώθω ότι στα τελευταία δευτερόλεπτα που με χτυπούσαν έχασα τις αισθήσεις μου».

Ο 27χρονος αστυνομικός φέρεται να λέει πως όλο το περιστατικό είχε διάρκεια περίπου 2 λεπτών και όπως αναφέρει η μείωση της έντασης των χτυπημάτων που δεχόταν οφειλόταν στο ότι έχασε τις αισθήσεις του. «Θεωρώ ότι επειδή έχασα τις αισθήσεις μου το πλήθος, νόμιζε ότι είχα πεθάνει, οπότε και μείωσε τα χτυπήματα σε βάρος μου... Νιώθω ότι έγινε ένα θαύμα που ζω. Εκείνη τη στιγμή ένιωσα ότι ήλθε το τέλος, ότι δε θα ξαναντικρύσω τα αγαπημένα μου πρόσωπα και τώρα πλέον προσπαθώ να ανακάμψω ψυχολογικά και σωματικά...».

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ