Σωκράτης Αλαφούζος: Το Theatron of the Americas Γιορτάζει τα 200 Χρόνια Ελληνικής Ανεξαρτησίας - Με πολλούς εκλεκτούς καλεσμένους

Το κάλεσμα του Theatron of the Americas και της εκδήλωσης που ετοιμάζει ο Σωκράτης Αλαφούζος.

Το Theatron of the Americas Γιορτάζει τα 200 Χρόνια Ελληνικής Ανεξαρτησίας. 

Με την υποστήριξη των Γενικών Προξενείων της Ελλάδας στο Λος Άντζελες - Νέα Υόρκη - Σικάγο

Πότε: 24 Μαρτίου, 2021 στις 7:30 το βράδυ, ώρα Ελλάδος και 10:30am, LA time. Link for Facebook Live: https://www.facebook.com/socrates.alafouzos Παρουσιάζει: Σωκράτης Αλαφούζος, ιδρυτής του Theatron of the Americas.

Για να το δείτε στο Zoomhttps://us02web.zoom.us/webinar/register/WN_WJ7PXc_kSwiP5TwX11_6hw 

Ηθοποιοί και εξέχοντες καλεσµένοι από την Αµερική, Ελλάδα και αλλού θα διαβάσουν αποσπάσµατα από Αρχαίες Ελληνικές τραγωδίες και ποίηση.

Επίτιµος Καλεσµένος ο Dr. Deepak Chopra , ο παγκόσµια αναγνωρισµένος, πρωτοπόρος της εναλλακτικής Ιατρικής και της προσωπικής εξέλιξης. Το περιοδικό TIME περιέγραψε τον Dr. Chopra ως ένα από τους τοπ 100 ήρωες και σύµβολα του αιώνα”.

Διακεκριµένοι Καλεσµένοι:

Δρ. Μηνάς Καφάτος, Ο διεθνούς κύρους αστροφυσικός, κβαντικός φυσικός, φιλόσοφος και συγγραφέας, καθηγητής έδρας Φλέτσερ Τζόνς στο Πανεπιστήµιο Chapman στην Καλιφόρνια. Συγγραφέας 340 εκδόσεων και 21 βιβλίων, µεταξύ άλλων το "Επιστήµη, πραγµατικότητα & καθηµερινή ζωή", εκδ. Π. Ασηµάκης 2019, το “You are the Universe,” εκδ. Random House/Penguin 2017 ένα µπέστσέλλερ στους New York Times, µαζί µε τον Dr. Deepak Chopra και το ίδιο “Είσαι το Σύµπαν”, εκδ. Π. Ασηµάκης 2018. Ξένο µέλος Ακαδηµίας Επιστήµης Ρουµανίας και Ακαδηµίας Επιστήµης και Τεχνολογίας Κορέας. Διαδύκτιο: https:// www.menaskafatos.com, Facebook: Menas Kafatos, Twitter: @mckafatos, LinkedIn: Menas Kafatos

Η Ελευθερία Ντεκό, η διεθνώς βραβευµένη Σχεδιάστρια φωτισµού των Ολυµπιακών Αγώνων του 2004 και της Ακρόπολης των Αθηνών. Έχει τιµηθεί µε το βραβείο Emmy για “Outstanding Lighting Direction” from the Academy of Television Arts and Sciences (2004-05).

Ο Thaao Penghlis, o τρείς φορές υποψήφιος για βραβείο Emmy, o διεθνώς γνωστός Ελληνοαυστραλός ηθοποιός (Mission Impossible, Days of our lives)

Η Durga McBroom, η Αµερικανίδα τραγουδίστρια, που έχει συνδέσει το όνοµα της µε την ιστορία των Pink Floyd, µια ήταν η µόνη που ήταν συνέχεια µαζί τους στα φωνητικά απο το 1987.

Ο Dr. Daniel Struppa, ο διεθνώς αναγνωρισµένος µαθηµατικός και ο Πρόεδρος του Chapman University. Συγγραφέας πολλών βιβλίων και 200 εκδόσεων και µεταξύ άλλων αυτό που έλαβε το 2016 το Cozzarelli Prize from the National Academy of Sciences.

Ο Dr. Struppa έχει τιµηθεί µε το Ellis Island Medal of Honor, and a Fellow of the National Academy of Inventors.

Η Kimberley Kates, η βραβευµένη παραγωγός, ηθοποιός, ιδρυτής και CEO της “Big Screen Entertainment Group.”

Ο Αστέρης Κούτουλας, συγγραφέας, filmmaker και παραγωγός µεγάλων event, µεταξύ αυτών όλες οι συναυλίες του Μίκη Θεοδωράκη. O Julian Sands, ο πασίγνωστος Άγγλος ηθοποιός µε εµφανίσεις σε ταινίες που έχουν αφήσει ιστορία όπως το Room With A View, Naked Lunch, Warlock, Arachnophobia και Killing Fields.

H Maia Morgenstern, η πασίγνωστη Ρουµάνα ηθοποιός που εµφανίστηκε στον ρόλο της Μαρίας, Μητέρας του Ιησού στην ταινία του Μελ Γκίµπσον, The Passion of the Christ. Έχει χαρακτηριστεί ως σύµβολο του Θεάτρου και κινηµατογράφου της Ρουµανίας.

Ο Apollo Dukakis, ηθοποιός και αδελφός της Ολυµπίας Δουκάκη, µε µακριά πορεία στο Θέατρο και εµφανίσεις στην TV και τον κινηµατογράφο.

Η Marisol Pandilla Sanchez, η γνωστή Μεξικάνα ηθοποιός, µε εµφανίσεις µεταξύ άλλων στις διεθνείς επιτυχίες Trafic και LA Confidential.

Η Anthoula Katsimatides, µια επιτυχηµένη Αµερικανίδα ηθοποιός, παραγωγός, συγγραφέας και παρουσιάστρια. Έχει εµφανιστεί στο Kazantzakis, The Wizard of Lies, Our Souls at Night, The Family και άλλα. Ήταν παραγωγός στο Ντοκυµαντέρ “Ολυµπία”, που αναφερόταν στην ζωή της βραβευµένης µε Όσκαρ Ολυµπίας Δουκάκη.

Η Daphne Alexander, η γνωστή Ελληνοκύπρια ηθοποιός µε βάση το Λονδίνο. Πρωταγωνίστησε πρόσφατα στην ταινία «Πολιορκία στην Οδό Λιπέρτη.»

Ο Anthony Skordi, ο γνωστός Βρετανός ηθοποιός µε κυπριακές ρίζες. Δουλεύει και στην Αµερική και Ευρώπη και έχει εµφανιστεί στο Stage Mother, Criminal Minds, Catch-22, The Last Ship and Star Wars Battlefront II και άλλα.

Ο Angelo Tsarouhas, ο πολύ γνωστός και αγαπητός στους Έλληνες του εξωτερικού, ηθοποιός και κωµικός µε διεθνείς εµφανίσεις στο stand up comedy.

Η Julia Thurnau, η γνωστή Γαλλο-Γερµανίδα ηθοποιός και εικαστικός που πρωτοεµφανίστηκε στο φιλµ “After Five in the Forest Primeval” µε την Franka Potente. Άλλες εµφανίσεις στο Tatort, Max Manus: Man of War, In the Last Moment και άλλα.

Η Εβελίνα Παπούλια, η διάσηµη Ελληνίδα ηθοποιός, µε πολύχρονη πορεία στο Θέατρο, τον κινηµατογράφο και την τηλεόραση.

Ο Δηµήτρης Τάρλοου, ο βραβευµένος ηθοποιός, σκηνοθέτης µε µακριά πορεία στον χώρο του Ελληνικού Θεάτρου. Είναι ο ιδρυτής και καλλιτεχνικός διευθυντής του Θεάτρου Πορεία, ενός από τα ιστορικότερα θέατρα της Αθήνας.

Ο Σπύρος Μπιµπίλας, ο Πρόεδρος του Σωµατείου Ελλήνων Ηθοποιών και ηθοποιός µε µακρά πορεία στο Θέατρο, τον κινηµατογράφο και την τηλεόραση. Έχει χαρίσει επίσης την φωνή του σε πολλούς ήρωες κινουµένων σχεδίων, όπως ο Μπάγκς Μπάνι, ο Κέρµιτ, στα Στρουµφάκια, ο Τουίτι και άλλα. Έχει σπουδαία φιλανθρωπική δράση και προσφορά στα κοινά και είναι ιδιαίτερα αγαπητός.

Ο Τάσος Νούσιας, ο εξαιρετικός ηθοποιός του Θεάτρου, κινηµατογράφου και Τηλεόρασης µε µακριά και επιτυχηµένη πορεία. Έχει εµφανιστεί στο “Ρόζα της Σµύρνης,” “Έτερος Εγώ,” “Έξαψη,” “Το Νησί,” και πολλά άλλα.

Η Φωτεινή Μπαξεβάνη, Η βραβευµένη Ελληνίδα ηθοποιός, σκηνοθέτης και συνθέτης θεατρικής µουσικής. Πρόσφατα ερµήνευσε συγκλονιστικά την “Κυρά της ΡΩ,¨ που παίχτηκε στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό.” Άλλες ερµηνείες στην “Ζακέτα να πάρεις,” “Ουράνια”, “Λωξάντρα,” και άλλες.

Ο Χρήστος Βασιλόπουλος, ο γνωστός Έλληνας ηθοποιός που διαµένει στις Ηνωµένες Πολιτείες. Έχει εµφανιστεί στο Banshee, The Last Ship, Blindspot, Caged No More και άλλα.

Η Κεράσια Σαµαρά, η εξαιρετική ηθοποιός, σκηνοθέτης και συγγραφέας µε µακριά πορεία στον χώρο του θεάµατος. Αξιοσηµείωτες δουλειές η “Άδεια Ποδηλάτου,”, “Το Καφέ της Χαράς,” “Τεστοστερόνη,” “Εκάβη” και άλλες.

Η Δωροθέα Μερκούρη, η γνωστή Ελληνο-Ιταλίδα ηθοποιός και επιτυχηµένο µοντέλο µε καριέρα στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Έχει εµφανιστεί µεταξύ άλλων στο "And she was,” “Η Λίζα και οι Άλλοι,” “Ο Θησαυρός,” “ Η Επίθεση του Γιγάντιου Μουσακά” και αλλού.

Η Κατερίνα Μουτσάτσου, η γνωστή Ελληνο-Αµερικανίδα ηθοποιός, παραγωγός, συγγραφέας, τραγουδίστρια και ακτιβίστρια. Είναι δηµιουργός και Ιδιοκτήτρια των Underground Studios. Έχει εµφανιστεί µεταξύ άλλων στο The Hangover, Loverly, Patriotism and the ‘Modern World,’ και Τακίµ.

Η Άννα Ρεζάν, επιτυχηµένη ηθοποιός, µουσικός και σκηνοθέτης. Έχει εµφανιστεί σε Ελληνικές σειρές και ταινίες και σε διεθνείς παραγωγές. Πρόσφατα ήταν η σκηνοθέτης και συγγραφέας του Ντοκυµαντέρ “My People”: The Jews of Greece” µε παραγωγούς τους βραβευµένους µε Όσκαρ Mitchell Block and Kim Magnusson.

Ο Παντελής Κοντογιάννης, ο επιτυχηµένος Ελληνο-Αµερικανός ηθοποιός και συγγραφέας, γνωστός από την σειρά του Netflix “Promakhos, και από το Celebrating Life, The First Line and Sensation και άλλα. Ήταν ο συν-συγγραφέας του ντοκυµαντέρ “My People”: The Jews of Greece” Το Theatron of the Americas είναι ένας µη κερδοσκοπικός οργανισµός που ιδρύθηκε στα τέλη του 2019, απο τον διεθνώς βραβευµένο Έλληνα σκηνοθέτη, ηθοποιό και συγγραφέα Σωκράτη Αλαφούζο.

Το διοικητικό συµβούλιο αποτελείται από τους: Μήνα Καφάτο, Thaao Penghlis, Daphne Valentina, Shelly Papadopoulos. Σύµβουλος: Παντελής Κοντογιάννης

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ