Αυτό είναι το μενού της 25ης Μαρτίου δια χειρός Λευτέρη Λαζάρου: Τι θα φάνε οι καλεσμένοι στο επίσημο δείπνο της Προεδρίας της Δημοκρατίας

Με λαμπρότητα και κάθε επισημότητα θα υποδεχθεί η ΠτΔ τους υψηλούς προσκεκλημένους

Η ΠτΔ Κατερίνα Σακελλαροπούλου θα παραθέσει επίσημο δείπνο στο Προεδρικό Μέγαρο και παράλληλα θα έχει κατ΄ιδίαν συναντήσεις με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη και την σύζυγό του 'Αντρη, καθώς και με τον Πρίγκηπα της Ουαλίας Κάρολο και την Δούκισσα της Κορνουάλης.

Με λαμπρότητα και κάθε επισημότητα, τηρώντας παράλληλα όλα τα προβλεπόμενα μέτρα για την πανδημία, θα υποδεχθεί η Προεδρία της Δημοκρατίας τους υψηλούς προσκεκλημένους, οι οποίοι θα αφιχθούν στην Αθήνα για να τιμήσουν με την παρουσία τους την επέτειο των 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση του 1821.

Ο αρχιμάγειρας Λευτέρης Λαζάρου είναι το πρόσωπο που έλαβε την εντολή από την Προεδρία της Δημοκρατίας να ετοιμάσει το μενού στο επίσημο δείπνο για τα 200 χρόνια από την ελληνική επανάσταση, όπως έγραψε ο ΒΗΜΑτοδότης.Έτσι ο πρώτος Έλληνας σεφ που βραβεύτηκε με αστέρι Michelin, μυθικός για τα θαλασσινά του πιάτα θα ετοιμάσει συνολικά 45 πιάτα, το βράδυ της Τετάρτης.

Τι θα περιλαμβάνει το μενού;

Όπως αναφέρουν οι τελευταίες πληροφορίες το πρώτο πιάτο θα περιλαμβάνει ένα μπισκότο ζυμωμένο με μελάνι σουπιάς, κρέμα λευκού ταραμά και αυγά ψαριού.

Ακόμα θα σερβιριστεί σούπα, που θα είναι κακαβιά πεσκανδρίτσας από την Εύβοια, με σέλινο, μυρώνια καυκαλήθρες και λάδι Καλαμάτας.

Το δεύτερο πιάτο θα είναι κιμάς γαρίδας σε ζωμό και φύλλο λάχανο με κρόκο Κοζάνης, ενώ θα σερβιριστεί και φιλέτο χριστόψαρου με πουρέ από χειμωνιάτικες ρίζες και ντοματίνια Κρήτης.

Για το επιδόρπιο ακούγεται ότι θα είναι λευκή σοκολάτα με μαστίχα Χίου και κρέμα αρωματισμένη με μπαχαρικά και φιστίκια Αιγίνης.

Τα κρασιά θα είναι λευκά και το δείπνο αναμένεται να κλείσει με γλυκό κόκκινο «Αποσπερίτη» από την Οινοποιητική Λειψών.

Εκδηλώσεις της Προεδρίας της Δημοκρατίας για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση - Με ποιους θα συναντηθεί η ΠτΔ

Σήμερα Τετάρτη 24 Μαρτίου 2021 στις 11.00, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου θα επιδώσει το Παράσημο του Ταξιάρχη του Τάγματος της Τιμής στον Αρχαιολόγο - Ιστορικό, Διευθυντή Μουσείου Λούβρου, Jean-Luc Martinez, σε τελετή που θα πραγματοποιηθεί στο Προεδρικό Μέγαρο.

Στις 12:30 θα ακολουθήσει κατ' ιδίαν συνάντηση της Προέδρου της Δημοκρατίας και του κυρίου Παύλου Κοτσώνη με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη και την κυρία 'Αντρη Αναστασιάδη.

Στις 20.30 είναι προγραμματισμένο το επίσημο δείπνο στο Προεδρικό Μέγαρο, στο πλαίσιο του οποίου θα υπάρξει προσφώνηση από την Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας και αντιφωνήσεις των υψηλών προσκεκλημένων.

Το πρωί της 25ης Μαρτίου θα τελεστεί η Δοξολογία στη Μητρόπολη Αθηνών, παρουσία εκπροσώπων της πολιτειακής, πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας της χώρας. Θα ακολουθήσει κατάθεση στεφάνων στον Άγνωστο Στρατιώτη, η ανάκρουση των εθνικών ύμνων της Ελλάδας και των τιμώμενων χωρών και η επιθεώρηση του τιμητικού αγήματος.

Στη συνέχεια, οι προσκεκλημένοι θα λάβουν τις θέσεις τους στις εξέδρες για τη μεγάλη στρατιωτική παρέλαση στο Σύνταγμα για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση, παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου, του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

Αμέσως μετά στις 11:30 θα πραγματοποιηθεί κατ' ιδίαν συνάντηση της Προέδρου της Δημοκρατίας και του κυρίου Παύλου Κοτσώνη με τον Πρίγκιπα της Ουαλίας και την Δούκισσα της Κορνουάλης στο Προεδρικό Μέγαρο.

EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Τετάρτη 24/3:

11:00 Τελετή επίδοσης παρασήμου Αρχαιολόγου - Ιστορικού, Διευθυντή Μουσείου Λούβρου, Jean-Luc Martinez στο Προεδρικό Μέγαρο

12:30 Κατ' ιδίαν συνάντηση της Προέδρου της Δημοκρατίας και του κυρίου Παύλου Κοτσώνη με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη και την κυρία 'Αντρη Αναστασιάδη

20:30 Επίσημο Δείπνο

Πέμπτη 25/3:

09:25 Τελετή κατάθεσης στεφάνων

10:00 Παρέλαση

11:30 Κατ' ιδίαν συνάντηση της Προέδρου της Δημοκρατίας και του κυρίου Παύλου Κοτσώνη με τον Πρίγκηπα της Ουαλίας και την Δούκισσα της Κορνουάλης

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ