Επέτειος 1821: Η Μαρία Κορινθίου γίνεται Λασκαρίνα Μπουμπουλίνα - Με την παραδοσιακή στολή & το κουμπούρι της (φωτό & βίντεο)

«Προς τιμήν των ανθρώπων - ηρώων που μας ελευθέρωσαν από τα 400 χρόνια σκλαβιάς!»

Η Μαρία Κορινθίου φωτογραφήθηκε ως Λασκαρίνα "Μπουμπουλίνα" Πινότση με αφορμή την συμπλήρωση 200 χρόνων από την ελληνική επανάσταση του 1821.

Στην σελίδα της στο Instagram έχει αναρτηθεί ήδη μια εικόνα στην οποία την βλέπουμε να φορά την παραδοσιακή στολή.

Υπενθυμίζεται ότι και ο σύζυγος της Γιάννης Αϊβάζης, αλλά και ο ηθοποιός Λεωνίδας Κακούρης έκαναν ανάλογη φωτογράφηση για την επέτειο του 1821.

«Μία συνεργασία που είμαι πολύ περήφανη........με την «Αποστολή» της Αρχιεπισκοπής Αθηνών @mkoapostoli για τον εορτασμό και την επέτειο των 200 χρόνων της Ελληνικής επανάστασης.

Σε δύο μέρες, 25 Μαρτίου, θα κυκλοφορήσει το βίντεο και το φωτογραφικό υλικό, προς τιμήν των ανθρώπων- ηρώων που μας ελευθέρωσαν από τα 400 χρόνια σκλαβιάς!  Η «Αποστολή» της Αρχιεπισκοπής Αθηνών @mkoapostoli γιορτάζει και τιμά την επέτειο των 200 χρόνων της Ελληνικής επανάστασης του 1821, αναβιώνοντας σημαντικούς και καταληκτικούς ήρωες του ‘21 που άλλαξαν για πάντα την ιστορία και την δομή του έθνους μας.

Παραγωγή: @mkoapostoli

Εκτέλεση παραγωγής: @aikor_productions

Η Λασκαρίνα "Μπουμπουλίνα" Πινότση (1771-1825) ήταν Ελληνίδα ηρωίδα της Ελληνικής Επανάστασης του 1821. Πιθανότατα, υπήρξε η πιο σπουδαία γυναίκα που έλαβε μέρος στην επανάσταση. Μετά θάνατον, έλαβε τιμητικά από την Ελληνική Πολιτεία το της Υποναυάρχου. Πολέμησε ηρωικά το 1821» γράφει η Μαρία Κορινθίου στο ποστ της.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ