Στα γαλανόλευκα ντύθηκε όλη η Ελλάδα: Το Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ, το κάστρο της Αρχαίας Κορίνθου, το άγαλμα του Κολοκοτρώνη (φωτό & βίντεο)

Φόρος τιμής στους ήρωες της Επανάστασης

Από το Σύνταγμα και το Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ μέχρι το κάστρο της Αρχαίας Κορίνθου και το άγαλμα του Κολοκοτρώνη στo Άργος  η Ελλάδα ντύνεται στα γαλανόλευκα για την επέτειο των 200 χρόνων από την ελληνική επανάσταση.

 

Η Δημόσια Ραδιοτηλεόραση της χώρας μας τιμώντας τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση φωταγωγεί από σήμερα στα χρώματα της ελληνικής σημαίας το ιστορικό κτίριο του Ραδιομεγάρου της Λεωφόρου Μεσογείων.

Την φωταγώγηση θα συνοδεύουν ήχοι από τα Μουσικά Σύνολα της ΕΡΤ και ως μουσική υπόκρουση επελέγη η εμβληματική εισαγωγή της όπερας του Βόλφγκανγκ Αμαντέους Μότσαρτ «Η απαγωγή από το σεράι», την οποία ερμηνεύει, από πρόσφατη ηχογράφησή της, η Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ, υπό τη διεύθυνση του Μύρωνα Μιχαηλίδη. Η φωταγώγηση θα μεταδοθεί απόψε από τα κανάλια της ΕΡΤ.

Photo: ΕΡΤ

Photo: ΕΡΤ

Ο Δήμος Ναυπλιέων φωταγώγησε από πλευράς του, με αφορμή την επέτειο της 25ης Μαρτίου το άγαλμα του Κολοκοτρώνη προσφέροντας ένα μοναδικό θέαμα.

Eurokinissi-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ

Eurokinissi-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ

Eurokinissi-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ

Eurokinissi-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ

Στο Σύνταγμα ήδη από την Τρίτη έχουν τοποθετηθεί 200 σημαίες - όσα και τα χρόνια της απελευθέρωσης από τον τουρκικό ζυγό. Μάλιστα η Βουλή φωταγωγήθηκε το βράδυ με την ελληνική σημαία να δεσπόζει.

EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Μια σημαία 200τμ τοποθετήκε ωστόσο και στο κάστρο στο Άργος.

Eurokinissi-Βασίλης Παπαδόπουλος

Eurokinissi-Βασίλης Παπαδόπουλος

Στον Πειραιά πάλι η σημαία δεν μπήκε σε κάπιο κτίριο αλλά «απλώθηκε» στα καταγάλανα νερά.

Photo: EUROKINISSI/ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΤΩΝΗΣ

Photo: EUROKINISSI/ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΤΩΝΗΣ

Μια μεγάλη Ελληνική σημαία κοσμεί  και το βουνό του Ακροκορίνθου. Μία πρωτοβουλία του Δήμου Κορινθίων για την επέτειο του 21, σύμφωνα και με το korinthostv.gr.

Συγχαρητήρια στη Δημοτική αρχή του Βασίλη Νανόποολου για την πρωτοβουλία αυτή που δίνει εορταστικό χαρακτήρα και είναι ένας φόρος τιμής στους Ήρωες του 21. Την εγκατάσταση ανέλαβε η αυτεπιστασία του Δήμου με τον Αντιδήμαρχο Σπύρο Ζαχαριά και τον Πρόεδρο της Κοινότητας Αρχαίας Κορίνθου Κώστας Παπαϊωάννου.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ