Η γνώμη σας, είναι πολύτιμη! Μοιραστείτε την μαζί μας!

Λεωνίδας Κακούρης, Γιάννης Αϊβάζης στο αφιέρωμα της Αποστολής για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση - Δείτε το βίντεο

Του Φιλανθρωπικού Οργανισμού της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών

Λεωνίδας Κακούρης, Γιάννης Αϊβάζης, Μαρία Κορινθίου είναι μόνο μερικά από τα πρόσωπα που συμμετέχουν στο αφιέρωμα της Αποστολής, της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση του 1821.

Με τον δικό τους ξεχωριστό τρόπο στην ΑΠΟΣΤΟΛΗ, τον Φιλανθρωπικό Οργανισμό της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, ο οποίος αποτελεί έναν κεντρικό πυλώνα του κοινωνικού έργου της Εκκλησίας, επέλεξαν να αποδώσουν την οφειλόμενη τιμή στην Ελληνική Επανάσταση του 1821. 

Όπως αναφέρει η Αποστολή «με την πολύτιμη -εθελοντική συμβολή- δέκα ταλαντούχων ηθοποιών και της εταιρείας Aikor δημιουργήσαμε ένα ολιγόλεπτο αφιέρωμα, αφενός για να τιμήσουμε τους ήρωες και, αφετέρου, να θυμίσουμε στις επόμενες γενιές την κορυφαία στιγμή του Έθνους μας, την Ελληνική Επανάσταση.

Σκοπός μας ήταν να αναδείξουμε τα γεγονότα, το πραγματικό νόημα και τις δυσκολίες του Αγώνα, να αποδώσουμε την τιμή που αρμόζει, αλλά και να προβάλλουμε αυτό το γεγονός ως πυξίδα για το μέλλον των επόμενων γενιών.

Θέλουμε να επισημάνουμε πως τα κοστούμια των πρωταγωνιστών είναι πιστά αντίγραφα της εποχής, ενώ η μουσική υπόκρουση είναι προσομοίωση του ακούσματος του Χερουβικού ύμνου μέσα στην Αγ. Σοφιά της Κωνσταντινούπολης.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όσους βοήθησαν για να κάνουμε πράξη αυτή την όμορφη προσπάθεια, ώστε να θυμίσουμε σε όλους πόσο κάποιοι Έλληνες και Φιλέλληνες αγωνίστηκαν για να κατακτήσουμε, αυτά που σήμερα θεωρούμε δεδομένα».

Συντελεστές:

Λεωνίδας Κακούρης
Γιάννης Αϊβάζης
Χάρης Γρηγορόπουλος
Νικόλας Μακρής
Τάσος Αναγνώστου
Κοσμάς Ζαχάρωφ
Λευτέρης Δημηρόπουλος 
Πέτρος Ξεκούκης
Μαρία Κορινθίου
Σοφία Γαρμπή

Σκηνοθεσία - Κείμενα - Μοντάζ: Γιάννης Αϊβάζης
Διευθυντής Φωτογραφίας: Νίκος Βούλγαρης
Καλλιτεχνική Διεύθυνση: Μαρία Κορινθίου
Special FX: Ρούλης και Γιώργος Αλαχούζος
Μακιγιάζ: Μαργαρίτα Μονέδα
Μαλλιά - Περούκες: Κωνσταντίνος Σαββάκης
Παραδοσιακές Φορεσιές: Σταματίνα Μπογκέα
Βοηθός Σκηνοθέτη: Κωνσταντίνος Φρίγγας
On set photographer: Ανέζα Καράμπαλη 
Παραγωγή: Aikor Productions

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ