Οι κυρίες γιορτάζουν την επανάσταση: H Μιμή Ντενίση, η Νατάσα Παζαΐτη, η Ευγενία Μανωλίδου, η Άλκηστις Πρωτοψάλτη (φωτό)

Η καθεμία έστειλε το δικό της μήνυμα.... 

Όλη η Ελλάδα και ο κόσμος, σήμερα γιόρτασαν τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση. 

Με τη μεγαλειώδη στρατιωτική παρέλαση στην οποία συμμετείχαν για πρώτη φορά με αεροσκάφη των Πολεμικών Αεροποριών τους η Γαλλία, το Ηνωμένο Βασίλειο και οι ΗΠΑ με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 200 ετών από την επανάσταση του 1821, κορυφώθηκαν οι εορταστικές εκδηλώσεις για την επέτειο της εθνικής παλιγγενεσίας.

Όλη η Ελλάδα σήμερα συγκινήθηκε μπροστά στην μεγαλειώδη στρατιωτική παρέλαση. Δυστυχώς τα μέτρα κατά του Covid-19 , δεν επέτρεψαν στους Έλληνες πολίτες να την παρακολουθήσουν από κοντά. αλλά μόνο από τις τηλεοράσεις τους. 

Όλοι όμως έστειλαν τις ευχές τους μέσω των social media. Ανάμεσά τους και οι κυρίες της showbiz, όπως η Μιμή Ντενίση, η Νατάσα Παζαΐτη, η Ευγενία Μανωλίδου και η Άλκηστις Πρωτοψάλτη. 

Ποστάροντας φωτογραφίες στα Intagram τους με την Ελληνική σημαία έστειλαν το δικό τους μήνυμα για την ξεχωριστή αυτή ημέρα.

Η Μιμή Ντενίση έγραψε: ''Όλη η Υφηλιος γιορτάζει με τρόπο θαυμαστό την Επανάσταση!! Κ εμείς πρέπει να είμαστε περήφανοι για τους προγόνους μας... για την φλόγα της ψυχής τους που έβαλε φωτιά στα δεσμά της σκλαβιάς κ είμαστε εμείς σήμερα ελεύθεροι..κ έδωσε μάθημα παγκόσμιο για την δύναμη της ψυχής που μπορεί να δώσει την νίκη στον αδύναμο!!

''Τώρα που ξεπεράσαμε τις αγκυλώσεις ελπίζω του παρελθόντος.. τώρα που ξαναγυρίσαμε στην λέξη πατρίδα. Γιατί παλιότερα κ το έχω νοιώσει 20 χρόνια πριν όταν ο κόσμος έτρεχε με λαχτάρα να δει την Μπουμπουλίνα κ κάποιοι δήθεν επαΐοντες σνομπάριζαν το θεμα... τώρα πρέπει να βρούμε τον τρόπο να νοιωσουν την έννοια του 21 κ οι νέοι κ τα παιδιά... υπάρχουν κάθε λογής κειμενα ταξιδιωτικά μυθιστορηματικά φιλελληνικά ότι ταιριάζει στον καθένα Ο ιός μας έχει προσφέρει χρόνο για διάβασμα κ για νέα ενδιαφέροντα. Καλό είναι να σκύψουμε πάνω από το 21 πιο ουσιαστικά. Όχι μόνο για να γνωρίσουμε το παρελθόν αλλά για να κατανοήσουμε το παρόν''.

Από την άλλη η Νατάσα Παζαΐτη παραθέτοντας πρώτα στίχους του Οδυσσέα Ελύτη, έγραψε: ''Ο εορτασμός των 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821 είναι το έναυσμα για να τιμηθούν οι αγώνες των προγόνων μας και, ταυτόχρονα, οι Έλληνες να αισθανθούν υπερήφανοι για την ένδοξη ιστορία τους και να κρατήσουν άσβεστη τη φλόγα του ελληνικού γένους. Χρόνια πολλά!''.

Η Ευγενία Μανωλίδου φορώντας ένα γιλέκο με ''παραδοσιακό χρώμα'' ανέφερε στην ανάρτησή της: ''Χρόνια Πολλά! Ζήτω η Ελλάς!''.

Τέλος η Άλκηστις Πρωτοψάλτη ντυμένη με παραδοσιακή στολή έστειλε το δικό της μήνυμα: ''Χρόνια πολλά Ελλάδα!!!Proud to be Greek ?? «Φορεσιές με Πρόσωπα»Νοέμβριος 2019 :Μια μοναδική εκδήλωση στο Μουσείο ΜΠΕΝΑΚΗ Άφιέρωμα στην Ελληνική φορεσιά με στόχο να αναδείξει την διαχρονικότητα της και ότι θα είναι πάντα πηγή έμπνευσης''. 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ