Η Δρ. Κατερίνα Μουστάκα απάντα: Πως να σωθείτε από τους πόνους στους γλουτούς - Ο μυς τη Ψευδό-Ισχιαλγίας (βίντεο)

Πάντα μας έχει την λύση... 

Η γιατρός της χειροπρακτικής, Δρ. Κατερίνα Μουστάκα, καταρρίπτει τους μύθους που ισχύουν για τα μυοσκελετικά προβλήματα, τα οποία μας αποτρέπουν από την αθλητική και όχι μόνο δραστηριότητα. 

Η ίδια μέσω του Instagram της μας ενημερώνει καθημερινά για πολλά πράγματα που αφορούν το σώμα μας.

Η πανδημία του Covid-19 έχει αλλάξει ολοκληρωτικά την ζωή μας. Πολλοί άνθρωποι πλέον εργάζονται από το σπίτι και έχουν αρχίσει να αντιμετωπίζουν προβλήματα

Η ίδια μας έχει την λύση. Με ένα βίντεο στο Instagram μας λύνει τις απορίες για τον πόνο στους γλουτούς. 

Συγκεκριμένα λέει:  Μικρός Γλουτιαίος: ο μυς τη Ψευδό-Ισχιαλγίας.  Πολλοί νομίζουμε ότι ο μόνος μυς που μπορεί να δημιουργήσει συμπτώματα Ισχιαλγίας, δηλαδή πόνου που ξεκινάει από το γλουτό και επεκτείνεται προς τα κάτω στο πόδι είναι ο Απιοειδής. Η αλήθεια είναι ότι υπάρχει ακόμα ένας Ύποπτος. Ο μικρός Γλουτιαίος. Σε σημείο που συχνά αποκαλείται «ο Μυς της Ψευδο-Ισχιαλγίας».

 

Μπορεί να είναι μικρός αλλά είναι θαυματουργός. Σε περίπτωση που φιλοξενεί Σημεία Πυροδότησης Πόνου (κατά κόσμον trigger points) η αντανάκλαση συμπτωμάτων που εκτός από πόνο μπορεί να είναι και μούδιασμα, «κάψιμο» ή «ηλεκτρικό ρεύμα» κάλλιστα μπορεί να επεκτείνεται έως και τη γάμπα ή τον αστράγαλο.

Για το τι συμπτώματα δημιουργεί, πώς μπορούμε να τον χαλαρώσουμε καθώς και οδηγίες για τη διαχείριση των ενοχλήσεων μέχρι να φύγουμε από την οξεία κατάσταση μιας κρίσης ακολουθούν στο υπέροχο βινδεάκι που έχω ετοιμάσει και αποτελεί τη νέα γενιά βινδεακίων στο κανάλι μου στο YouTube.

Με αγάπη πολλή! ΥΓ αν θέλετε να βλέπετε πρώτοι τα καινούρια μου βινδεάκια, μπορείτε να εγγραφείτε στο Youtybe κανάλι μου (link στο βιογραφικο ή κάνετε swipe up στο story μου).

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ