Story of the Day: Ο Θοδωρής και η Μαρία ταξιδεύουν σε όλο τον κόσμο μέσα στον κορωνοϊό - Μαζί με τα παιδιά τους σε 32 χώρες (βίντεο)

«Αυτές οι εμπειρίες δημιουργούν συναισθήματα δέους και τεράστιου σεβασμού για τη φύση»

Ο Θοδωρής και η Μαρία μαζί με τα δυό τους ανήλικα παιδιά ταξιδεύουν τον κόσμο και μοιράζονται στο Youtube τις περιπέτειές τους.

«Ο Αλέξανδρος και η Μαριάννα ταξιδεύουν μαζί μας από την μέρα που γεννήθηκαν. Ας δούμε πως είναι να ταξιδεύεις στον κόσμο με παιδιά» γράφουν στο κανάλι τους «Traveling with Kids».

Ήδη ο Αλέξανδρος (9 ετών σήμερα) έχει βρεθεί σε 32 χώρες μαζί με τους γονείς του, ενώ η μικρή Μαριάννα (3 ετών)  σε 16.

Αν και τα πρώτα τους βίντεο ανέβηκαν εν μέσω της πανδημίας η ιδέα να μοιραστούν τις εμπειρίες τους από τα ταξίδια τους, ήταν στο μυαλό του ζευγαριού από πιο πριν.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο γιος τους σε ηλικία μόλις 8 μηνών διέσχιζε την Δυτική Ακτή της Βόρειας Αμερικής, από την Αλάσκα έως το Σαν Ντιέγκο, σύμφωνα και με το Greek Reporter στο οποίο είχαν μιλήσει πριν κάποιους μήνες ο Θοδωρής Αναγνωστόπουλος και η Μαρία Βρανοπούλου.

«Ταξιδεύουμε στον κόσμο με τα παιδιά από τότε που γεννήθηκαν και πολύ συχνά οι φίλοι μας, μας ρωτούσαν: Είστε τρελοί; Πηγαίνετε σε αυτά τα μέρη με τα παιδιά σας; Όλο αυτό το ταξίδι, πώς τα καταφέρνετε;» είχε πει η Μαρία που εξήγησε ακόμα ότι:

«Αυτές οι εμπειρίες δημιουργούν συναισθήματα δέους και τεράστιου σεβασμού για τη φύση, απλώς συνειδητοποιώντας πόσο μικροί είμαστε και πόσο σημαντικό είναι, τελικά, να φροντίσουμε την ομορφιά που υπάρχει στον πλανήτη».

«Τα ταξίδια μου έδωσαν την ευκαιρία να προσεγγίσω τους μαθητές μου με έναν ιδιαίτερο τρόπο. Μια ταξιδιωτική ιστορία είναι πάντα σχετική, είτε πρόκειται για περιβαλλοντική εκπαίδευση, ιστορία ή γεωγραφία» είχες προσθέσει ακόμα η Μαρία που είναι δασκάλα στο επάγγελμα. Ο άντρας της είναι επιστήμονας και κοινωνικός επιχειρηματίας.

Ακόμα η μητέρα είχε εξηγήσει ότι όταν είναι με τα παιδιά δεν κάνουν πολύ επικίνδυνα πράγματα αλλά φυσικά υπήρχαν και φορές που φοβήθηκαν.

«Σίγουρα φοβόμουν όταν μείναμε στην Αντίγκουα της Γουατεμάλας, υπήρχαν 30 ενεργά ηφαίστεια γύρω μας. Καθώς σημειώνονται πολλοί σεισμοί όλη την ημέρα, προσπαθούσα να έχω πάντα το νου μου στους τρόπους εξόδου σε περίπτωση που η γη άρχιζε να τρέμει πολύ έντονα. 

Κατά τη διάρκεια της νύχτας, πεταγόμουν από το κρεβάτι μου με το παραμικρό κούνημα, σκεπτόμενη να πιάσω τα παιδιά και να αρχίσω να τρέχω» είχε πει επίσης στο Greek Reporter.

«Θα ήθελα να πω στους γονείς να μην σταματήσουν να ταξιδεύουν όταν αποκτήσουν παιδιά. Μπορούν να το δοκιμάσουν επιλέγοντας έναν εύκολο προορισμό στην αρχή. Είναι μια εμπειρία που συνδέει την οικογένεια και χτίζει αμοιβαίες εμπειρίες. 

Τα ταξίδια παρέχον επίσης, ποιοτικό χρόνο με τα παιδιά, χωρίς την πίεση και το άγχος που έχουμε όλοι από τις δουλειές μας κατά τη διάρκεια του έτους» παρότρυνε ακόμα τους γονείς η Μαρία ενώ εξήγησε ότι εν μέσω της πανδημίας υπάρχουν και άλλοι τρόποι να ταξιδέψει κανείς, όπως με αυτοκίνητο ή με βαν.

Αυτές οι εναλλακτικές τους δίνουν τη δυνατότητα να αποφεύγουν τα αεροπλάνα, αλλά και να έχουν τον δικό τους χώρο, όπου μπορούν να φροντίσουν καλύτερα την προσωπική τους υγιεινή. 

Πάντως το ζευγάρι είχε αναφέρει ακόμα ότι βλέπουν την πανδημία και αυτή τη περίοδο σαν μια ευκαιρία να ανακαλύψουν ξανά την Ελλάδα που όπως είπαν ότι είναι από τις «πιο όμορφες χώρες, ασφαλής και με πλούσια ιστορία».

 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ