Πασχάλης Τσαρούχας: Καταγγελία - βόμβα - Το Πειθαρχικό του ΣΕΗ δέχεται απειλές για τις υποθέσεις σεξουαλικής κακοποίησης

Ο Πασχάλης Τσαρούχας καταγγέλλει ότι κάποιοι απειλούν και θέτουν τελεσίγραφα στο Πειθαρχικό Συμβούλιο του ΣΕΗ.

Το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών (ΣΕΗ) έχει έρθει στο επίκεντρο της δημοσιότητας τους τελευταίους μήνες, καθώς δέχεται σωρεία καταγγελιών από καλλιτέχνες που έχουν υποστεί κακοποιητικές συμπεριφορές και έχει συμβάλει στο ελληνικό #metoo.

Πολλές μάλιστα από τις καταγγελίες αυτές έχουν κατατεθεί από τον πρόεδρο του Πειθαρχικού, Πασχάλη Τσαρούχα στον ανακριτή. Το γεγονός αυτό φαίνεται πως έχει ενοχλήσει κάποιους οι οποίοι θέλησαν να βάλουν ένα στοπ σε αυτή την υπόθεση χρησιμοποιώντας αθέμιτα μέσα.

Ο Πασχάλης Τσαρούχας λοιπόν, θέλοντας να καταστήσει σαφές πως τίποτα δεν θα σταματήσει το έργο τους έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook: «Προς κάθε ενδιαφερόμενο… Τελεσίγραφα και απειλές προς το Πειθαρχικό Συμβούλιο του Σ.Ε.Η αποτελούν συμπεριφορές μη αποδεκτές».

Προς κάθε ενδιαφερόμενο: Τελεσίγραφα και απειλές προς το Πειθαρχικό Συμβούλιο του Σ.Ε.Η., αποτελούν συμπεριφορές μη αποδεκτές.

Δημοσιεύτηκε από Paschalis Papatsarouchas στις Πέμπτη, 1 Απριλίου 2021

Στην τελευταία εμφάνισή του στο γραφείο του εισαγγελέα ο Π. Τσαρούχας είχε δηλώσει: "Στο πλαίσιο της τακτικής πια επαφής με τον κ. Εισαγγελέα φέραμε 5 νέους φακέλους σήμερα. Η εντολή που έχουμε από τον κ. Εισαγγελέα είναι να φέρνουμε καταγγελίες που αφορούν σε προσβολή γενετήσιας ελευθερίας. Το πιθανότερο είναι να ξαναβρεθούμε.

Σε ό,τι αφορά τις εργασίες στο Πειθαρχικό Όργανο του ΣΕΗ υπάρχει ένα σαφές χρονοδιάγραμμα που είμαστε υποχρεωμένοι να το τηρούμε, γιατί έχει δικαιώματα και ο καταγγελόμενος και ο καταγγέλλων. Και πρέπει να τηρήσουμε αυστηρά τις διαδικασίες, για να είμαστε όσο πιο σωστοί τυπικά, θεσμικά. Και να έχουμε μια πλήρη εικόνα, να μην αδικήσουμε κανένα."

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ