Η Imelda Staunton, αυτή είναι η ηθοποιός που θα υποδυθεί την βασίλισσα Ελισάβετ σε μεγάλη ηλικία στο «The Crown» (φωτό)

«Πρέπει να καθίσω στο δωμάτιό μου φοβισμένη και να σκέφτομαι»

Η Imelda Staunton είναι η ηθοποιός που θα δούμε να ενσαρκώνει την βασίλισσα Ελισάβετ στον επόμενο κύκλο του «The Crown».

Ο 5ος κύκλος της σειράς θα καλύψει την ιστορία της βασιλικής οικογένειας κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του '90 και η παραγωγή αναμένεται να ξεκινήσει τον Ιούνιο.

Έτσι μετά τις Claire Foy και Olivia Colman η 65χρονη Imelda Staunton αναλαμβάνει να παίξει την Ελισάβετ - σε μεγάλη πια ηλικία - ένας ρόλος που όπως η ίδια λέει την τρομάζει.

«Όταν η Κλερ ήταν αρχικά στη σειρά, όλοι μας αισθανθήκαμε ότι ήταν γεγονότα ιστορικά. Στη συνέχεια, μετά από αυτό με την Ολίβια, πάλι φαίνεται σαν ιστορία» είπε η Αγγλίδα ηθοποιός στην The Sun.  και πρόσθεσε ότι «τώρα ξεκινάμε από το 1991, υποδύομαι έναν ρόλο πολύ πιο πρόσφατο. Αυτή είναι η επιπλέον πρόκληση που έχω και οι άνθρωποι λένε: "Ω, δεν νομίζουμε ότι είναι έτσι"».

Επίσης ανάφερε στην εφημερίδα ότι: «δεν είναι ένας ρόλος, στον οποίο μπορώ να δώσω μία δική μου εκδοχή. Η προετοιμασία μου πρέπει να είναι τα πάντα».

«Πρέπει να την παρακολουθήσω, να διαβάσω για το παρελθόν. Πρέπει να καθίσω στο δωμάτιό μου φοβισμένη και να σκέφτομαι, "δεν μπορώ να το κάνω, δεν μπορώ να το κάνω" και μετά να πω στον εαυτό μου:. "Ναι, μπορείς" και να συνεχίσω» είπε.

Η προκάτοχός της Imelda Staunton, Olivia Colman είπε σύμφωνα με την Daily Mail ότι δεν θα τολμούσε να δώσει κάποια συμβουλή στην συνάδελφό της για τον ρόλο.

«Είναι φανταστική και θα τα κάνει όλα καλύτερα από εμένα. Ανυπομονώ να δω όσα θα κάνει» ανέφερε η ηθοποιός, που έπαιξε την βασίλισσα στις 2 τελευταίες σεζόν της σειράς.

Γεννημένη το 1956 η Imelda Staunton ξεκίνησε την καριέρα της στο θέατρο το 1970.  Έχει συμμετάσχει σε θεατρικά έργα και μιούζικαλ σε όλο το Λονδίνο, ενώ έχει κερδίσει 4 βραβεία Olivier.

Στον κινηματογράφο συγκέντρωσε όλα τα βλέμματα πάνω της όταν έπαιξε στην ταινία του Mike Leigh «Vera Drake» (2004) για την οποία κέρδισε το βραβείο καλύτερης ηθοποιού στα BAFTA. Ακόμα είχε υποδυθεί την Dolores Umbridge στην ταινία Harry Potter.

 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ