H ομολογία & η συγγνώμη της 36χρονης για την επίθεση με βιτριόλι - Η δήλωση της Ιωάννας: '' Κανένα σχόλιο, είμαι στο νοσοκομείο'' (βίντεο)

Η 35χρονη παρουσιάστηκε το πρωί στην ανακρίτρια...

Λίγο πριν συμπληρωθεί ένας χρόνος από την επίθεση με βιτριόλι που είχε δεχθεί η Ιωάννα Παλιοσπύρου στην είσοδο της εργασίας της, η προσωρινά κρατούμενη ως δράστις της βίαιης ενέργειας ομολόγησε ενώπιον του ανακριτή την πράξη της.

Η 36χρονη κατηγορουμένη για απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος τής κατά έναν χρόνο μικρότερης και συντοπίτισσάς της με βιτριόλι έδωσε συμπληρωματική απολογία στον ανακριτή της υπόθεσης, αποδεχόμενη ότι αυτή είναι η δράστις της ακραίας επίθεσης που δέχθηκε η Ιωάννα στις 20 Μαϊου 2020.

Η κατηγορουμένη, στην πρώτη απολογία της, στις 16 Ιουνίου 2020, είχε κάνει χρήση του δικαιώματος σιωπής ενώ ο συνήγορός της είχε πει πως η εντολέας του θα απολογηθεί σε άλλο χρόνο.

Στην συμπληρωματική απολογία που έδωσε σήμερα η προσωρινά κρατούμενη φέρεται να ομολόγησε την πράξη της και να ζήτησε συγγνώμη για ό,τι έκανε.

Φαίνεται, επίσης, να αιτιολόγησε την επίθεση λέγοντας πως θεωρούσε το θύμα υπεύθυνο για την κακή εξέλιξη που είχε μία ερωτική σχέση της.

 

 

Σε βάρος της 36χρονης υπάρχουν σωρεία στοιχείων, όπως υλικό καμερών από την περιοχή του γραφείου που εργαζόταν η Ιωάννα, αλλά και μαρτυρικές καταθέσεις που κατά τις δικαστικές Αρχές αναδεικνύουν έναν σχεδιασμό. Από το υλικό φαίνεται πως η δράστις έκανε πρόβα μετάβασης-διαφυγής στο σημείο της επίθεσης κατά της 35χρονης Ιωάννας, πήρε μέτρα προστασίας με ενδιάμεσες κινήσεις αλλά και χρήση περούκας κ.ά.

Στη δικογραφία περιέχεται και η περιγραφή του θύματος για εκείνα τα δευτερόλεπτα που άλλαξαν τη ζωή της, όταν βρέθηκε απέναντι στη δράστιδα στην είσοδο της πολυκατοικίας που βρίσκεται το γραφείο που εργάζεται: «Με κοίταξε στα μάτια και χωρίς να μου πει τίποτα μου πέταξε στο πρόσωπο κάποιο καυστικό υγρό.

Αυτή μετά έφυγε τρέχοντας από τη γυάλινη πόρτα εξόδου προς άγνωστη κατεύθυνση.

Εγώ αρχικά κοίταξα τη μπλούζα μου γιατί νόμιζα ότι μου έριξε καυτό καφέ αλλά αυτό άρχισε να μυρίζει άσχημα και μου φάνηκε ότι είναι κάποιο καυστικό υγρό γιατί κατάλαβα ότι ήταν παχύρευστο. Το πρώτο πράγμα που σκέφτηκα ήταν να τρέξω αμέσως στο απέναντι φαρμακείο, ενώ παράλληλα ούρλιαζα από τους πόνους, για βοήθεια...».

 

Η πρώτη δήλωση της Ιωάννας μετά την ομολογία της 35χρονης

Μέσα από την εκπομπή της Ζήνας Κουτσελίνη Ιωάννα έκανε την πρώτη της δήλωση. Συγκεκριμένα η νεαρή κοπέλα που περνάει τον δικό της Γολγοθά, την ώρα της ομολογίας βρισκόταν στο νοσοκομείο όπου και κάνει τις καθιερωμένες εξετάσεις που χρειάζεται, αφού έχει ακόμα μεγάλο δρόμο μπροστά της. 

 

 

Συγκεκριμένα είπε: ''Είμαι στο νοσοκομείο για εξετάσεις. Δίνω τον προσωπικό μου αγώνα και δεν θέλω να πω τίποτε άλλο''.

Tι είπε ο δικηγόρος της 36χρονης

Εξερχόμενος ο συνήγορος υπεράσπισής της, Σάκης Κεχαγιόγλου, δήλωσε: «Η εντολέας μου απολογήθηκε σήμερα, Δευτέρα, 5 Απριλίου 2021, κατόπιν σχετικού αιτήματός της ενώπιον της ανακρίτριας του 17ου Τακτικού Τμήματος Αθηνών. 

Η κατηγορουμένη ανέλαβε την ευθύνη της πράξης της, ζήτησε με συντριβή, όπως είπε, συγγνώμη από το θύμα και την οικογένεια της – την οποία ελπίζει να αποδεχτούν- για τον πόνο και την οδύνη που προκάλεσε και τόνισε ότι δεν επεδίωκε σε καμία περίπτωση το θάνατό της. Χαρακτηριστικά δε είπε ότι θα ευχόταν να γύριζε το χρόνο πίσω και να μην είχε συμβεί απολύτως τίποτα από όσα συνέβησαν.

Ως κίνητρο δε της εν λόγω πράξης της ανέφερε την εμμονή της με το θύμα, λόγω της εμπλοκής του, κατά δήλωσή της, σε ένα πολύ σημαντικό προσωπικό της θέμα, για το οποίο δε θέλησε να επεκταθεί περισσότερο.

Τέλος, διέψευσε κατηγορηματικά τα όσα στο παρελθόν έχουν αναφερθεί δημοσίως και από διάφορες πλευρές περί δήθεν απόπειράς της να συλλέξει πληροφορίες, ώστε να επιτεθεί εκ νέου στο θύμα, κατά το χρονικό διάστημα της νοσηλείας του».

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ