Ο Άκης Πετρετζίκης σε εκπληκτικό πιάτο - Stir fry λαχανικών με καστανό ρύζι (βίντεο)

Δοκιμάστε το...

Συστατικά

  • 250 γρ. ρύζι καστανό
  • 5 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι
  • 150 γρ. μπρόκολο
  • 150 γρ. μανιτάρια σιτάκε
  • 1 καρότο
  • 80 γρ. καλαμπόκι baby, βρασμένο
  • 50 γρ. σάλτσα σόγιας
  • 50 γρ. γλυκόξινη σάλτσα
  • 1 κ.σ. φιστικοβούτυρο
  • 1 κ.σ. σησαμέλαιο

Για το σερβίρισμα

  • 200 γρ. νουντλς, ρυζιού
  • 300 ml σπορέλαιο
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • κόλιανδρο

Ευχαριστούμε θερμά τον Άκη Πετρετζίκη και το akispetretzikis.com για την παραχώρηση της συνταγής

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Σε κατσαρόλα με νερό που βράζει βάζουμε το ρύζι και βράζουμε σύμφωνα για 10-12 λεπτά για να μαλακώσει.

  • Παράλληλα, τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και βάζουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο.
  • Κόβουμε το κρεμμύδι σε 4 κομμάτια, χωρίζουμε τα φύλλα του και τα βάζουμε στο τηγάνι. Σοτάρουμε για 1-2 λεπτά. Μόλις πάρουν χρώμα τα μεταφέρουμε στην περιφέρεια του τηγανιού.
  • Κόβουμε το μπρόκολο σε μικρά μπουκετάκια και τα βάζουμε στο κέντρο του τηγανιού με 1 κ.σ. ελαιόλαδο.
  • Κόβουμε τα μανιτάρια στη μέση, το καρότο σε λεπτές λωρίδες, τα καλαμπόκια στη μέση και τα βάζουμε διαδοχικά στο τηγάνι με 1 κ.σ. ελαιόλαδο το κάθε ένα. Σοτάρουμε 1-2 λεπτά το κάθε λαχανικό πριν βάλουμε το επόμενο.
  • Ανακατεύουμε όλα τα λαχανικά και σοτάρουμε επιπλέον 3-4 λεπτά.
  • Σουρώνουμε το ρύζι και το βάζουμε στο τηγάνι.
  • Προσθέτουμε 100 γρ. από το νερό που έβρασε το ρύζι και ανακατεύουμε.
  • Σβήνουμε με τη σάλτσα σόγιας και προσθέτουμε τη sweet chili sauce, το φιστικοβούτυρο και ανακατεύουμε καλά.
  • Αφαιρούμε από τη φωτιά και βάζουμε το σησαμέλαιο.

WHO IS WHO

Γεννημένος στις 4 Μαρτίου, ο Άκης έδειξε την αγάπη του από τα πρώτα χρόνια της ζωής του. Μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη, δουλεύοντας στην οικογενειακή επιχείρηση από τα 16 του χρόνια. Στα 18 του αποφάσισε να εγκαταλείψει την πόλη όπου μεγάλωσε για να κατέβει στην Αθήνα και να σπουδάσει Λογιστική.

Από εκείνη ακριβώς τη στιγμή συνειδητοποίησε ότι η πραγματική του αγάπη βρισκόταν στη γεύση των φρέσκων φρούτων, στις μυρωδιές των μεσογειακών μπαχαρικών και στους ήχους των ακονισμένων μαχαιριών. Ήταν εκείνη η στιγμή που αποφάσισε να σπουδάσει παράλληλα σεφ στη σχολή μαγειρικής Le Monde.

Μόλις ολοκλήρωσε τις σπουδές του (ολοκλήρωσε και τη Λογιστική!) εργάστηκε σε πληθώρα εστιατορίων και ξενοδοχείων σε όλη την Ελλάδα μέχρι που αναχώρησε για την Αγγλία με σκοπό να εξερευνήσει την διεθνή κουζίνα.Η πενταετής παραμονή του στην Αγγλία ήταν το μεγαλύτερο μαγειρικό «σχολείο» για τον Άκη μιας και είχε την ευκαιρία να συνεργαστεί με διάσημους βραβευμένους σεφ. Η τελευταία του στάση ήταν το φημισμένο ξενοδοχείο «THE GORING».

Το 2010 επέστρεψε στην Ελλάδα, όχι για κάποια επαγγελματική ευκαιρία όπως πολύς κόσμος θα σκεφτόταν, αλλά για να λάβει μέρος στο τηλεπαιχνίδι του Mega, «Master Chef». Έξι μήνες αργότερα, χωρίς καμία αμφιβολία, αναδείχθηκε ο πρώτος Έλληνας «Master Chef».

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ