AstraZeneca: Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων «μαλώνει» τον αξιωματούχο του - «Μην βιάζεστε, δεν έχουμε ακόμα καταλήξει σε συμπεράσματα» (βίντεο)

Απόφαση για το θέμα θα ανακοινωθεί αύριο ή την Πέμπτη

Αποστάσεις από τον αξιωματούχο που δήλωσε νωρίτερα ότι υπάρχει σχέση μεταξύ του εμβολίου της AstraZeneca και των περιστατικών θρομβώσεων φαίνεται να παίρενι ο ΕΜΑ που εξέδωσε ανακοίνωση.

Ειδικότερα ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (EMA) δηλώνει σε ανακοίνωσή του που έλαβε το Γαλλικό Πρακτορείο (AFP) και αναμεταδίδει το ΑΠΕ, ότι συνεχίζει να εξετάζει αν το εμβόλιο της AstraZeneca κατά της Covid-19 συνδέεται με τον σπάνιο σχηματισμό θρόμβων, αφού στέλεχος του οργανισμού δήλωσε σήμερα στον Τύπο ότι υπάρχει τέτοια σύνδεση.

Η επιτροπή ασφάλειας της ευρωπαϊκής ρυθμιστικής αρχής «δεν έχει ακόμη καταλήξει σε συμπέρασμα και η εξέταση βρίσκεται σε εξέλιξη», αναφέρεται σε ανακοίνωση του EMA.

Απόφαση για το θέμα θα ανακοινωθεί αύριο ή την Πέμπτη, διευκρινίζεται στην ανακοίνωση.

Κυριακίδου: Είμαστε σε στενή επαφή με τον ΕΜΑ για το εμβόλιο της AstraZeneca

Σε στενή επαφή βρίσκεται η Κομισιόν με τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων όπως ανέφερε πριν από λίγο με ανάρτησή της η Επίτροπος Υγείας της ΕΕ Στέλλα Κυριακίδου. Ειδικότερα, επισήμανε:

«Σε στενή επαφή με τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων σχετικά με την αξιολόγηση φαρμακοεπαγρύπνησης του εμβολίου AstraZeneca. Η αξιολόγηση αναμένεται αργά την Τετάρτη».

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ