Στην Κρήτη είναι ήδη Καλοκαίρι! Σκαρφάλωσε στους 29 βαθμούς σήμερα το θερμόμετρο (φωτό & χάρτης)

Η υψηλότερη θερμοκρασία σημειώθηκε το πρωί στα Φαλάσαρνα Χανίων

Υψηλές θερμοκρασίες καταγράφηκαν σήμερα με το θερμόμετρο στην Κρήτη να σκαρφαλώνει στους 29 βαθμούς Κελσίου.

Η υψηλότερη θερμοκρασία σημειώθηκε το πρωί στα Φαλάσαρνα Χανίων, όπου έφθασε τους 29,2 βαθμούς Κελσίου. Ακολούθησαν το κέντρο της πόλης και ο Νεροκούρος Χανίων(από 28,4), οι Άγιοι Πάντες Χανίων (28,1), το Κολυμπάρι (27,6) και το Ακρωτήρι Χανίων (27,6).

Το δίκτυο των αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr στην Κρήτη κατέγραψε τις ισχυρότερες ριπές ανέμου έως το πρωί σήμερα (6/4) στη Φινοκαλιά Λασιθίου (134 χλμ/ώρα) και στο Σταλό Χανίων (111 χλμ/ώρα).

Στον προγνωστικό χάρτη που ακολουθεί, παρουσιάζονται με βέλη οι κυρίαρχες διευθύνσεις των ανέμων, ενώ οι κόκκινες αποχρώσεις και οι αναγραφόμενες τιμές αποτυπώνουν τις εκτιμώμενες μέγιστες εντάσεις τους.

Ψυχρή εισβολή και πτώση της θερμοκρασίας από το βράδυ της Τετάρτης

Ψυχρές αέριες μάζες από την Βορειοδυτική Ευρώπη κινούνται προς τη Βαλκανική Χερσόνησο και τη χώρα μας με αποτέλεσμα την πτώση της θερμοκρασίας από το βράδυ της Τετάρτης 07/04, σύμφωνα με το meteo.gr.

Η νέα ψυχρή εισβολή οφείλεται στο συνδυασμό ενός βαθέως χαμηλού στην περιοχή της Βόρειας Σκανδιναβίας και των έντονα αντικυκλωνικών συνθηκών δυτικά της Ιρλανδίας.

Ο εν λόγω συνδυασμός έχει ως αποτέλεσμά την ενισχυμένη ροή ψυχρών αερίων μαζών προς τη Νοτιοανατολική Ευρώπη.

 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ