Η τελευταία πράξη του δράματος στη Μακρινίτσα: Τελευταίο αντίο στα 2 αδέρφια που δολοφονήθηκαν - «Έγινε μπροστά μου...» (βίντεο)

Τραγικές φιγούρες οι γονείς τους

Σήμερα κηδεύονται στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου της Μακρινίτσας τα δύο αδέρφια με φίλους και συγγενείς να λένε το τελευταίο αντίο. Επιθυμία της οικογένειας είναι, αντί στεφάνων, τα χρήματα να δοθούν για την ενίσχυση της “Φλόγας”. 

Ένα τεράστιο «γιατί» ξεπροβάλλει από την υπόθεση του μακελειού στη Μακρινίτσα, καθώς έρχονται στο φως της δημοσιότητας νέα στοιχεία για την ψυχική κατάσταση του 32χρονου δράστη.

Όπως ανέφερε χθες σε δηλώσεις του ο συνήγορος υπεράσπισής του, δικηγόρος Βόλου Δημ. Βούλγαρης, ο 32χρονος «πάσχει από σοβαρή ψυχική διαταραχή, που είναι διαγνωσμένη ακόμη και από τους γιατρούς του Νοσοκομείου Βόλου».

Η ασύλληπτη τραγωδία με το διπλό φονικό στη Μακρινίτσα είναι αξεπέραστη. Ωστόσο το ερώτημα είναι, γιατί ο 32χρονος κυκλοφορούσε χωρίς να νοσηλευτεί και να λάβει την θεραπεία του και γιατί έφερε πάνω του και ένα μαχαίρι κουζίνας, με μήκος λάμας 25 εκατοστών, με το οποίο και κατάφερε τις μαχαιριές στην 28χρονη και τον αδερφό της… Σύμφωνα με την έκθεση της ιατροδικαστικής υπηρεσίας Λάρισας, η άτυχη κοπέλα δέχθηκε δύο μαχαιριές στην καρδιά και στον λαιμό και ο επίσης άτυχος αδερφός της τρεις μαχαιριές.

 

 

Τα καίρια χτυπήματα και στους δύο ήταν στην καρδιά  και ο θάνατός τους επήλθε από «τρώση καρδιάς από νύσσον και τέμνον όργανον». Η εισαγγελέας υπηρεσίας στην οποία οδηγήθηκε χθες, άσκησε σε βάρος του ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση με δόλο και κατά συρροή, σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, τετελεσμένη και σε απόπειρα,  παράνομη οπλοφορία και οπλοφορία. Οδηγήθηκε και στον ανακριτή, όπου ζήτησε και έλαβε προθεσμία και θα απολογηθεί την Παρασκευή το μεσημέρι, ενώ μέχρι τότε κρατείται στα κρατητήρια της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μαγνησίας.

«Δεν θυμάμαι τι έκανα. Εγώ πήγα  να δω το παιδί μου και με εμπόδισαν. Μου το απαγόρευσαν και μου είπαν ότι θα με κλείσουν σε ψυχιατρείο. Θόλωσα, έσπρωξα τη γυναίκα μου και τον αδερφό της, για να ανέβω στον πάνω όροφο, που ήταν το παιδί μου. Δεν κατάλαβα ότι χρησιμοποίησα μαχαίρι. Έχω ένα σκοτεινό πέπλο», φέρεται να δήλωσε ο 32χρονος μακελλάρης στην εισαγγελέα υπηρεσίας.

 

 

Η χ μητέρα των δύο χαμένων παιδιών δεν έχει ακόμη συνειδητοποιήσει τι συνέβη στο σπιτικό της.  «Έχουμε πάθε σοκ. Δεν το έχω συνειδητοποιήσει ότι έχουν φύγει τα παιδιά μου. Νομίζω θα τους δω να έρχονται. Όταν μπήκε μέσα, έτρεξα να προστατέψω το εγγονάκι και τον άντρα μου. Άρχισε να με χτυπάει και μου έβγαλε ένα μεγάλο μαχαίρι. Τότε κατέβηκε η κόρη μου, βλέποντάς με μέσα στα αίματα.

Αν δεν κατέβαινε, θα σκότωνε εμένα. Τότε άφησε εμένα και ξεκίνησε την κόρη μου. Μετά βγήκε έξω κι εκείνη την ώρα έρχονταν ο γιος μου, που μένει στην Πορταριά. Αμέσως ξεκίνησε να μαχαιρώνει τον γιο μου, που δεν πρόλαβε να αντισταθεί. Το μόνο που μας μένει, είναι να μεγαλώσουμε το εγγόνι μας, που δεν έχει κανέναν στη ζωή. Είναι 2,5 ετών». Και καταλήγει η άτυχη μητέρα μέσα σε λυγμούς: «Είχε ιδιαίτερη συμπεριφορά αυτός. Δεν νόμιζε η κόρη μου ότι θα φτάσει σε τέτοιο βαθμό. Τα προβλήματα ξεκίνησαν από τον Δεκέμβριο. Άρχισε, έβριζε, δεν την άφηνε να βγει από το σπίτι, υποστήριζε ότι το παιδί δεν είναι δικό του. Πήραμε τα μέτρα μας, αλλά δεν προλάβαμε. Έσπασε τη τζαμαρία»… είπε σύμφωνα με το e-thessalia.gr.

 

 

Ο άτυχος πατέρας των δύο παιδιών, ο κ. Απόστολος Τσάπας ανέφερε συντετριμμένος: «Την Πέμπτη κάναμε την καταγγελία στην αστυνομία. Ήρθε εδώ και χτύπησε εμένα και την κόρη μου. Η Κωνσταντίνα δήλωσε στην αστυνομία ότι θα θρηνήσουμε θύματα. Και είχε δίκιο. Τη ζήλευε παθολογικά. Μας απειλούσε όλους τον τελευταίο καιρό. Κι εμένα. Το παιδί μου ετοιμαζόταν να πάει να πιάσει δουλειά. Ένα πράγμα θέλω μόνο. Να σαπίσει στη φυλακή». 

«Φύλαξα το παιδάκι… Φύλαξα τον εγγονό μου. Έγινε μπροστά μου. Ήρθε και μας είπε να βγάλουμε το παιδί έξω, να το δει και του είπε η κόρη μου, πως το παιδί σε αυτή την κατάσταση δεν πρόκειται να το δει και παίρνει την αστυνομία. Χτύπησε πρώτα τη γυναίκα μου ελαφριά. Δεν μπορούσε να κάνει τίποτα, έπρεπε να πάρω το νόμο στα χέρια μου. Τι να κάνω; Τα παιδάκια μου θα γυρίσουν πίσω; Μόνο το εγγόνι μου θα μείνει παρηγοριά μου»… «Θα θρηνήσουμε θύματα», τους είχε πει…

 

 

Συγκλονισμένοι είναι συγγενείς και φίλοι των δύο αδικοχαμένων νέων στη Μακρινίτσα. Δεν μπορούν να πιστέψουν ότι τα χαμογελαστά αδέρφια έφυγαν με τέτοιο τρόπο από τη ζωή, με διαφορά λίγων λεπτών, χθες το βράδυ από τις μαχαιριές του πρώην συζύγου της 28χρονης.  Με μηνύματα στις σελίδες των δύο παιδιών στο Facebook εκφράζουν τα συλλυπητήριά τους στην οικογένειά τους. “Αχ ρε Γιωργάκο, αχ ρε αγόρι μου, απίστευτο μου φαίνεται, σαν χθες μας θυμάμαι όλους μαζί στη γειτονιά και τώρα.. Τώρα ένα μεγάλο γιατί.. Καλό παράδεισο λεβέντη μου και σε σένα και στην Κωνσταντίνα μας καλό ταξίδι”. “

Η μητέρα των δύο παιδιών, μιλώντας στο TheNewspaper.gr έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες για τον τρόπο που συνέβη το φονικό.

«Γύρω στις 20.00 το απόγευμα, πήρε τηλέφωνο την κόρη μου και της είπε να κατεβάσει το παιδί στο δρόμο για να το δει. Του απάντησε η Κωνσταντίνα οτι σε αυτή την κατάσταση που βρίσκεται δεν είναι δυνατόν να το κάνει.

-Καλά, τότε θα ανέβω εγώ.

-Θα φωνάξω την Αστυνομία.

– Αν προλάβεις…

Μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα, ο φερόμενος ως δράστης ανέβηκε το απότομο καλντερίμι και έφτασε στο πατρικό σπίτι της γυναίκας του. Μπαίνοντας στην αυλή φώναζε «Ελάτε εδώ πουλάκια μου» και αμέσως ξεκίνησε να πετά πέτρες και ξύλα για να σπάσει την πόρτα του πάνω ορόφου της διπλοκατοικίας. Επειδή δεν τα κατάφερε, κατέβηκε στο ισόγειο όπου έπραξε το ίδιο, την ώρα που απεγνωσμένα η 28χρονη τηλεφωνούσε στην αστυνομία και ζητούσε βοήθεια.

Αστραπιαία η μητέρα των θυμάτων, προστάτευσε το εγγονάκι της, κλειδώνοντάς το σε ένα δωμάτιο μαζί με τον παππού του για να είναι ασφαλές.

Στην περιγραφή της σκηνής που εκτυλίχθηκε, η άτυχη γυναίκα συνεχίζει:

«Με έπιασε και με χτύπησε με το μαχαίρι σε δύο σημεία και στο πρόσωπο. Θα με σκότωνε. Όμως εκείνη την ώρα κατέβηκε από τη σκάλα η κόρη μου και πήγε κατά πάνω της. Την μαχαίρωσε αμέσως και το κορίτσι έπεσε κάτω σε λίμνη αίματος. Το παιδάκι -μόλις 2,5 ετών- φοβισμένο φώναζε βοήθεια και έπαιρνε αγκαλιά τον παππού του». Αμέσως μετά, μόλις ειδοποιήθηκε ο αδερφός της κοπέλας, του έστησε καρτέρι και τον σκότωσε.

Ο φερόμενος ως δράστης το τελευταίο διάστημα έκανε συχνές σκηνές ζηλοτυπίας, ενώ κατηγορούσε την σύζυγό του οτι τον απατά, οτι το παιδί δεν ήταν δικό του και οτι έχει τοποθετήσει κάμερες στο σπίτι τους».

 

 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ