Σπύρος Σούλης: Θέλετε vintage κουζίνα; Φτιάξτε τη με αυτούς τους 10 τρόπους! (φωτό)

Φτιάξτε την κουζίνα των ονείρων σας. 

Υπάρχει κάτι που κάνει τις vintage κουζίνες ιδιαίτερα ελκυστικές. Μια τέτοιας αισθητικής κουζίνα μπορεί να σας δημιουργήσει την αίσθηση πως ταξιδεύετε στον χρόνο και να αποτελέσει ένα πολύ ζεστό και χαλαρωτικό περιβάλλον.

Τα διακοσμητικά στοιχεία μιας vintage κουζίνας βασίζονται σε υλικά και αντικείμενα που υπήρξαν σε μια προγενέστερη, πιο απλή εποχή, ενώ οι ουδέτεροι τόνοι είναι ιδανικοί για να δημιουργήσουν την ήρεμη ατμόσφαιρα στον χώρο που θα μαζευτεί ολόκληρη η οικογένεια. Παλιομοδίτικα, ξύλινα εργαλεία, χειροποίητα καλάθια και αυτοσχέδια διακοσμητικά αντικείμενα είναι μερικά από τα βασικά της χαρακτηριστικά.

Το ξύλο είναι από τα κυρίαρχα υλικά και το συναντούμε, εκτός από τα κουζινικά εργαλεία, και στα ντουλάπια, τα τραπέζια ή σε μικρά έπιπλα, ενώ τα σκαμπό και οι αταίριαστες μεταξύ τους καρέκλες δημιουργούν ένα ιδιαίτερα country σκηνικό. Πάνω απ ‘όλα, όμως, αυτό που χαρακτηρίζει μια vintage κουζίνα είναι ότι έχει αντλήσει την έμπνευση για διακόσμηση από τη φύση και τη γη.

Ένα ξύλινο κουτί με vintage κουζινικά εργαλεία, μπορεί να αποτελέσει ένα εξαιρετικό διακοσμητικό στοιχείο.  Τα ξύλινα ράφια στον τοίχο είναι ιδανικά για να φιλοξενήσουν πιάτα, μπουκάλια και κανάτες και να δημιουργήσουν μια πανέμορφη vintage γωνιά. 

Μπορείτε αν θέλετε να προσθέσετε μια vintage νότα σε μια σύγχρονη κουζίνα επιλέγοντας μερικά διακοσμητικά και ταυτόχρονα χρηστικά αντικείμενα από ξύλο ή να βάλετε μερικά φυτά σε μια ξύλινη γλάστρα αναφέρει το spirossoulis.

Τα ξύλινα σκαμπό σε συνδυασμό με τον απορροφητήρα, δίνουν μια vintage αισθητική σε μία κατά τα άλλα μοντέρνα κουζίνα. 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ