Η Εριέττα Κούρκουλου - Λάτση αναλύει τη σχέση της με το Θεό - Πιστεύω και προσεύχομαι αλλά... (φώτο)

"Κρατάω την αγάπη όμως, γιατί εκεί βρίσκεται η απάντηση σε όλα! - Την αγάπη για όλα τα έμβια όντα και την υποχρέωση να είμαστε καλοί άνθρωποι, να δίνουμε το χέρι μας όπου υπάρχει ανάγκη και να μην κάνουμε κακό σε κανέναν. Αυτή είναι η δική μου θρησκεία"

Η Εριέττα Κούρκουλου - Λάτση, μοιράζεται πολύ συχνά με τους διαδικτυακούς της φίλους πράγματα που αφορούν την προσωπική ζωή και τον χαρακτήρα της.

Η κόρη του Νίκου Κούρκουλου και της Μαριάννας Λάτση, με δύο "βαριά επίθετα",διατηρεί χαμηλό προφίλ και αποφεύγει τη δημοσιότητα.

Στην τελευταία ανάρτηση της στο Instagram η φιλόζωος Εριέττα , ανέλυσε τη σχέση της με το Θεό και τη θρησκεία.

Σύμφωνα με όσα έγραψε πιστεύει στην ύπαρξη του Θεού, πριν πέσει για ύπνο κάνει το σταυρό της, και θεωρεί ότι ο Χριστός δίδαξε την αγάπη.

Στη συνέχεια  η Εριέττα  Κούρκουλου - Λάτση διευκρινίζει ότι δεν πιστεύει στην τυφλή υπακοή και ακολουθία των κανόνων της θρησκείας, αλλά στην αξιοποίηση της προσωπικής κρίσης.

Επίσεις αναφέρει ότι θεωρεί ότι σε όλες τις θρησκείες υπάρχουν αξιόλογα στοιχεία και κρτικάρει τις θεωρίες ρατσισμού και σεξισμού που χρησιμοποίησαν ή χρησιμοποιούν ως πρόσχημα, τον Χριστιανισμό.

Με όσα έγραψε συμφώνησαν πολλοί διαδικτυακοί της φίλοι που έσπευσαν να σχολιάσουν την ανάρτηση.

 

 

Αναλυτικά όσα έγραψε:

Με ρωτούν πολλοί εάν πιστεύω στον Θεό...
Η γρήγορη απάντηση είναι ναι. Τι εννοώ;
Πιστεύω ότι υπάρχει μια ανώτερη δύναμη και όταν προσεύχομαι και ευχαριστώ τον Θεό πριν πέσω για ύπνο, κάνω τον σταυρό μου.

Πιστεύω επίσης, ότι ο Χριστός δίδασκε κάτι πολύ απλό - την αγάπη.
Δεν πιστεύω όμως στην τυφλή ακολουθία. Θεωρώ απαραίτητη την διατήρηση της ατομικής μας κρίσης!

Προσωπικά αναγνωρίζω ότι η ανώτερη δύναμη για εμένα λέγεται Χριστός επειδή γεννήθηκα στην Ελλάδα από γονείς που ήταν και εκείνοι Χριστιανοί.

Πιστεύω ακόμα, ότι υπάρχουν αξιόλογα στοιχεία σε κάθε Θρησκεία (έχω και μια αγάπη για κάποια παρακλάδια του Βουδισμού) και θα ήθελα κάποια στιγμή να μάθω περισσότερα για όλες τους.
Πιστεύω ότι σε κάθε περίπτωση, θα πρέπει να κρατάμε τα σωστά στοιχεία και να απορρίπτουμε τα λανθασμένα.
Πολλά από τα διδάγματα του Χριστού έχουν μεταφραστεί με έναν τρόπο ο οποίος προμοτάρει τον σεξισμό, τον ρατσισμό και τον σπισισισμό.
Αυτή την μετάφραση κατακρίνω και απορρίπτω με υπερηφάνεια.
Κρατάω την αγάπη όμως, γιατί εκεί βρίσκεται η απάντηση σε όλα!

Την αγάπη για όλα τα έμβια όντα και την υποχρέωση να είμαστε καλοί άνθρωποι, να δίνουμε το χέρι μας όπου υπάρχει ανάγκη και να μην κάνουμε κακό σε κανέναν. Αυτή είναι η δική μου θρησκεία.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ