Γιαούρτι στο πρόσωπο: 12 συνταγές για μάσκα ομορφιάς με ευεργετικές ιδιότητες

Δείτε τις μάσκες... 

Αν ψάχνετε για ένα απλό, φυσικό προϊόν που θα σας χαρίσει όμορφη και λαμπερή επιδερμίδα στο πρόσωπο, ανοίξτε το ψυγείο σας και πάρτε ένα γιαούρτι! Είναι πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά τόσο για τον οργανισμό, όσο και για το δέρμα. Εφαρμόζοντας το ακόμη και σκέτο στο πρόσωπο ως μάσκα ομορφιάς, μπορείτε να επαναφέρετε την χαμένη ζωντάνια και την σφριγηλότητα της επιδερμίδας σας, αποκτώντας έτσι νεανική και υγιή όψη

Πρόκειται για μια φυσική και οικονομική θεραπεία ενυδάτωσης, αντιγήρανσης και λάμψης που μπορείτε πολύ εύκολα να κάνετε στο σπίτι. Εκμεταλλευόμενη μάλιστα τις ευεργετικές ιδιότητες του γιαουρτιού στο πρόσωπο, σε συνδυασμό με άλλα συστατικά όπως το λεμόνι, η σόδα, η ασπιρίνη και το μέλι, θα προσφέρετε στο δέρμα σας ότι χρειάζεται για να παραμείνει όμορφο και λαμπερό.

Στη συνέχεια θα δούμε ποια είναι τα οφέλη που έχει μια μάσκα προσώπου με γιαούρτι, αλλά και μια σειρά από εύκολες σπιτικές συνταγές για κάθε ανάγκη σχετικά με την ομορφιά και περιποίηση.

Οι ευεργετικές ιδιότητες που έχει το γιαούρτι στο πρόσωπο

Το γιαούρτι αποτελεί ένα υλικό που ταιριάζει σε κάθε τύπο επιδερμίδας. Τα 4 βασικά θρεπτικά του στοιχεία είναι ο ψευδάργυρος, το ασβέστιο, οι βιταμίνες Β και το γαλακτικό οξύ, με πολλά οφέλη για το δέρμα.

Πιο συγκεκριμένα, ο ψευδάργυρος, σε ποσότητα 1 mg ανά 100 gr γιαουρτιού, έχει αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες και στυπτική δράση. Βοηθά στην αντιμετώπιση των σπυριών και της κοκκινίλας που προκαλεί η ακμή, ενώ παράλληλα ρυθμίζει την παραγωγή σμήγματος, αποτρέποντας την λιπαρότητα του δέρματος και τις εξάρσεις φλεγμονής. Ενισχύει την ανάπτυξη των ιστών και τη δημιουργία νέων κυττάρων, καταπολεμώντας τις ελεύθερες ρίζες που προκαλούν ρυτίδες και αφαιρούν το οξυγόνο από το δέρμα, οδηγώντας έτσι στη σύσφιξη των ιστών. Επίσης, αντιμετωπίζει το έγκαυμα από τον ήλιο.

Η πλούσια περιεκτικότητα του γιαουρτιού σε ασβέστιο είναι ένας πολύ σημαντικός σύμμαχος στην περιποίηση της επιδερμίδας, καθώς περιέχει αντιοξειδωτικά. Ενισχύει το ανώτερο στρώμα του δέρματος, το οποίο αποτελείται κατά ένα μεγάλο ποσοστό από ασβέστιο και έχει αναπλαστικές και ενυδατικές ιδιότητες που βοηθούν στην αντιμετώπιση της ξηροδερμίας στο πρόσωπο, προλαμβάνοντας και τις ρυτίδες.

Από την άλλη, το γαλακτικό οξύ έχει αντιγηραντική δράση και αποτελεί έναν ενυδατικό και ήπια απολεπιστικό σύμμαχο για την επιδερμίδα. Πέρα από ανανέωση και σύσφιξη της, προλαμβάνει τα σημάδια γήρανσης και καταπολεμάει τις ελεύθερες ρίζες. Παράλληλα απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα με ήπιο τρόπο, αντιμετωπίζοντας έτσι τις δυσχρωμίες του δέρματος και χαρίζοντας λάμψη και νεανική όψη. Επίσης, μειώνει το μέγεθος των πόρων στο πρόσωπο, κάνοντας τους να φαίνονται λιγότερο.

Τέλος, το γιαούρτι διαθέτει πλήθος βιταμινών Β, όπως B2, B5 και B12, οι οποίες προσφέρουν στο πρόσωπο λάμψη, ενυδάτωση, προστασία από τις βλάβες των ελεύθερων ριζών και ανανέωση των κυττάρων του. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα την πιο νεανική όψη, χωρίς σημάδια γήρανσης ή αφυδάτωση. Παράλληλα η B12 έχει λευκαντικές ιδιότητες που αντιμετωπίζουν τις κηλίδες και τις δυσχρωμίες του δέρματος, καθώς και τα σημάδια από ουλές ή σπυράκια.

Σπιτική μάσκα με γιαούρτι στο πρόσωπο

Η εφαρμογή μιας μάσκας με γιαούρτι στο πρόσωπο προσφέρει:

  • Βαθιά ενυδάτωση

  • Ήπια και απαλή απολέπιση
  • Τόνωση και πιο νεανικό δέρμα
  • Λεύκανση και πιο λαμπερή επιδερμίδα χωρίς πανάδες ή σημάδια από σπυράκια και ουλές
  • Αντιγήρανση και πρόληψη ρυτίδων ή λεπτών γραμμών
  • Σφριγηλή επιδερμίδα και επαναφορά της ελαστικότητας
  • Αντιμετώπιση για τα σπυράκια, την ακμή και άλλες δερματικές φλεγμονές
  • Καταπολέμηση των μαύρων κύκλων κάτω από τα μάτια
  • Μείωση των πόρων του δέρματος στο πρόσωπο
  • Αψεγάδιαστη επιδερμίδα χωρίς κοκκινίλες
  • Αντιμετώπιση εγκαύματος από τον ήλιο

Φυσικές συνταγές για μάσκα προσώπου με γιαούρτι

Υπάρχουν πολλές διαφορετικές συνταγές για σπιτική μάσκα με γιαούρτι στο πρόσωπο, τον λαιμό και τα μάτια. Κάποιες είναι ιδανικές για την αντιμετώπιση της ακμής και των δερματικών φλεγμονών γενικότερα, ενώ άλλες ειδικεύονται στην αντιγήρανση ή την λεύκανση της επιδερμίδας.

Ακολουθεί μια λίστα με τις καλύτερες θεραπείες προσώπου με γιαούρτι.

Πριν όμως προχωρήσουμε θα πρέπει να αναφερθούμε σε κάποιους γενικότερους κανόνες σχετικά με την εφαρμογή μιας μάσκας ομορφιάς.

  • Πρώτα απ’ όλα δεν ξεχνάμε να κάνουμε ένα τοπικό τεστ, σε ένα μικρό σημείο του χεριού μας πριν την εφαρμόσουμε στο πρόσωπο. Με αυτό τον τρόπο βλέπουμε αν η συγκεκριμένη θεραπεία μας προκαλεί κάποια αλλεργική αντίδραση. Αν μετά το τεστ παρατηρήσετε οποιονδήποτε ερεθισμό μην προχωρήσετε στην χρήση της στο πρόσωπο.
  • Σε περίπτωση που κάνατε το τεστ χωρίς να εμφανιστεί κάποιος ερεθισμός αλλά μόλις την εφαρμόσετε στο πρόσωπο νιώσετε φαγούρα, παρατηρήσετε κάποια κοκκινίλα ή οτιδήποτε ασυνήθιστο, σταματήστε την και ξεπλυθείτε αμέσως.
  • Οι περισσότερες φυσικές μάσκες προσώπου ενδείκνυται να χρησιμοποιούνται 1 ή το πολύ 2 φορές την εβδομάδα. Υπάρχουν βέβαια και περιπτώσεις, τις οποίες θα σας πει ο δερματολόγος σας, που χρειάζεται καθημερινή εφαρμογή.
  • Οι μάσκες εφαρμόζονται σε καθαρό πρόσωπο, κατά προτίμηση πλυμένο με ζεστό νερό για να ανοίξουν οι πόροι.
  • Μετά τη χρήση μιας μάσκας εφαρμόζουμε πάντα μια ενυδατική κρέμα.
  • Οι θεραπείες που περιέχουν λεμόνι δημιουργούν φωτοευαισθησία. Είναι προτιμότερο λοιπόν να εφαρμόζονται το βραδύ. Ειδάλλως, φορέστε οπωσδήποτε αντιηλιακή κρέμα μετά τη μάσκα.

Μάσκα με σκέτο γιαούρτι στο πρόσωπο ενάντια στην ακμή και τα σπυράκια

Σκέτο γιαούρτι στο πρόσωπο

Οι αντιφλεγμονώδεις και αντιβακτηριδιακές ιδιότητες του γιαουρτιού μπορούν να αποτελέσουν σύμμαχο ενάντια στην ακμή και τα σπυράκια στο πρόσωπο. Εφαρμόζοντας το λοιπόν σκέτο ως μάσκα ομορφιάς μπορείτε να βελτιώσετε αισθητά το πρόβλημα.

Θα χρειαστείτε:

  • 1 κουταλιά της σούπας κρεμώδες στραγγιστό γιαούρτι
  • Βαμβάκι

Τρόπος εφαρμογής: Εφαρμόστε το γιαούρτι με καθαρό βαμβάκι κάθε φορά, τοπικά στα σημεία όπου εμφανίζονται τα σπυράκια και αφήστε το να δράσει καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας. Η χρήση διαφορετικού βαμβακιού σε κάθε σημείο είναι καθοριστικής σημασίας, γιατί αποτρέπει την μετάδοση βακτηριδίων. Το πρωί ξεπλυθείτε με άφθονο κρύο νερό και εφαρμόστε μια ενυδατική κρέμα.

Εναλλακτικά, εφαρμόστε το γιαούρτι σε όλο το πρόσωπο για 30 λεπτά και έπειτα ξεπλύντε το. Τέλος, βάλτε την κρέμα σας.

Λευκαντική μάσκα με γιαούρτι και μαγειρική σόδα ενάντια στα μαύρα στίγματα

Πρόκειται για μια συνταγή που θα σας βοηθήσει να αντιμετωπίσετε την ακμή και τα σημάδια της, καθώς και να κάνετε την επιδερμίδα σας να φαίνεται πιο λαμπερή.

Το γιαούρτι δρα ως ενυδατικό στοιχείο και πολεμά τα βακτήρια που προκαλούν τα σπυράκια, ενώ το λεμόνι λευκαίνει τα σημάδια και προσφέρει λάμψη στο δέρμα. Παράλληλα η μαγειρική σόδα μειώνει το μέγεθος των πόρων του προσώπου και λειτουργεί ως λευκαντικός παράγοντας.

Θα χρειαστείτε:

  • 1 κουταλάκι του γλυκού κρεμώδες στραγγιστό γιαούρτι
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
  • 1 σταγόνα αιθέριο έλαιο λεμονιού

Τρόπος παρασκευής & εφαρμογής: Αναμείξτε καλά όλα τα υλικά σε ένα μπολ μέχρι να πάρετε μια κρεμώδη υφή. Απλώστε το μείγμα με το γιαούρτι στο πρόσωπο και αφήστε το να δράσει για 5-10 λεπτά. Μετά ξεπλυθείτε με άφθονο χλιαρό νερό και σκουπίστε το δέρμα ταμποναριστά με μια καθαρή πετσέτα. Τέλος, εφαρμόστε την ενυδατική σας κρέμα.

Επειδή το λεμόνι δημιουργεί φωτοευαισθησία στο δέρμα, προτιμήστε να κάνετε τη μάσκα το βράδυ. Εναλλακτικά, αν την εφαρμόσετε κατά την διάρκεια της ημέρας, φροντίστε να μην βγείτε στον ήλιο ή να εφαρμόσετε αρκετό αντιηλιακό μετά την χρήση της.

Καθαριστική μάσκα προσώπου με γιαούρτι και ασπιρίνη ενάντια σε σημάδια και ακμή

Γιαούρτι με ασπιρίνη στο πρόσωπο

Η ασπιρίνη έχει αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες, επειδή περιέχει σαλικυλικό οξύ στη σύσταση της, το οποίο μόλις απορροφηθεί από την επιδερμίδα δρα ενάντια στην ακμή και τα σημάδια της.

Σε συνδυασμό με το γιαούρτι που έχει αντιοξειδωτικά, ρυθμίζει το pH του δέρματος και κάνει ήπια απολέπιση, καθαρίζοντας το σε βάθος.

Ωστόσο θα πρέπει να έχετε υπόψιν σας πως με την πρώτη εφαρμογή δεν θα απαλλαγείτε πλήρως από το πρόβλημα. Με τη συστηματική εφαρμογή της 1-2 φορές την εβδομάδα όμως θα δείτε σύντομα αποτελέσματα.

Θα χρειαστείτε:

  • 5 δισκία ασπιρίνης
  • 2-3 κουταλιές της σούπας στραγγιστό γιαούρτι
  • 4/5 της κουταλιάς της σούπας μέλι

Τρόπος παρασκευής & εφαρμογής: Ανακατέψτε σε ένα μπολ το γιαούρτι και το μέλι. Προσθέστε τις ασπιρίνες και περιμένετε μέχρι να διαλυθούν. Προαιρετικά μπορείτε να βάλετε επιπλέον λίγο νεράκι ή χυμό αλόης για να βοηθήσει τα δισκία να διαλυθούν γρηγορότερα. Μετά ανακατέψτε εκ νέου το μείγμα μέχρι να ομογενοποιηθεί. Εφαρμόστε το στο πρόσωπο και αφήστε το να δράσει για 10-20 λεπτά. Τέλος, ξεπλυθείτε με άφθονο χλιαρό νερό και βάλτε την κρέμα σας.

Ενυδατική και συσφικτική μάσκα προσώπου με γιαούρτι και αγγούρι

Η φυσική αυτή μάσκα με γιαούρτι στο πρόσωπο αντιμετωπίζει το πρήξιμο και τη φλεγμονή, μειώνει την κοκκινίλα και τον ερεθισμό και συσφίγγει τους πόρους του δέρματος.

Θα χρειαστείτε:

  • 1 αγγουράκι ή 1/2 αγγούρι
  • 1 κουταλιά της σούπας γιαούρτι

Τρόπος παρασκευής & εφαρμογής: Πολτοποιήστε το αγγούρι με το μούλτι ή αφαιρέσετε τη φλούδα του και λιώστε το με ένα πιρούνι. Βάλτε τον πολτό σε ένα μπολ και προσθέστε το γιαούρτι. Ανακατέψτε καλά και εφαρμόστε το μείγμα σε καθαρό πρόσωπο, το οποίο έχετε πλύνει με ζεστό νερό για να ανοίξουν οι πόροι του.

Αφήστε τη μάσκα να δράσει και να στεγνώσει για 15 λεπτά. Αφαιρέστε τη με χλιαρό νερό και ένα απαλό καθαρό πανί. Ολοκληρώστε ρίχνοντας λίγο κρύο νερό για να κλείσουν οι πόροι και σκουπίστε ταμποναριστά. Τέλος, βάλτε την κρέμα σας.

Αντιγηραντική μάσκα με γιαούρτι, μέλι και λεμόνι για νεανικό και λαμπερό πρόσωπο

Απαλλαγείτε από το θαμπό και άτονο δέρμα με μια σπιτική μάσκα ομορφιάς με γιαούρτι. Έχει αντιφλεγμονώδεις και αντιγηραντικές ιδιότητες που θα κάνουν το πρόσωπο σας να λάμψει και να ανακτήσει τη νεανική όψη του.

Θα χρειαστείτε:

  • 1 κουταλιά της σούπας μέλι
  • 2 κουταλιές της σούπας γιαούρτι
  • Λίγο χυμό λεμονιού

Τρόπος παρασκευής & εφαρμογής: Ανακατέψτε καλά όλα τα υλικά μέχρι να ομογενοποιηθούν. Εφαρμόστε το μείγμα σε καθαρό πρόσωπο και αφήστε το να δράσει για 15-20 λεπτά. Ξεπλυθείτε με άφθονο χλιαρό νερό και απλώστε την κρέμα σας.

Φυσικό λίφτινγκ προσώπου με γιαούρτι και αυγό

Μάσκα προσώπου με γιαούρτι και αυγό

Η συγκεκριμένη μάσκα ομορφιάς για το πρόσωπο καθαρίζει και ενυδατώνει τόσο τις ώριμες επιδερμίδες, όσο και τα μεικτά δέρματα.

Το αυγό έχει αμινοξέα που εμποδίζουν τη χαλάρωση του δέρματος και την εμφάνιση ρυτίδων. Επίσης, έχει αντιοξειδωτικές ιδιότητες, βοηθά στον ομοιόμορφο τόνο της επιδερμίδας και τονώνει τους ιστούς της. Τέλος, προσφέρει σύσφιξη στο δέρμα κάνοντας τους πόρους του λιγότερο ορατούς.

Θα χρειαστείτε:

  • 1 ασπράδι αυγού
  • 2 κουταλιές της σούπας γιαούρτι

Τρόπος παρασκευής & εφαρμογής: Ξεκινήστε χτυπώντας το ασπράδι και στη συνέχεια προσθέστε το γιαούρτι. Μόλις το μείγμα σας ομογενοποιηθεί, απλώστε το σε καθαρό πρόσωπο και αφήστε το να δράσει για 20 λεπτά. Στη συνέχεια ξεπλυθείτε με άφθονο χλιαρό νερό και εφαρμόστε την κρέμα σας.

Πρόκειται για μια σπιτική μάσκα που μπορεί να εφαρμοστεί 2 φορές την εβδομάδα.

Μάσκα ματιών με γιαούρτι ενάντια στους μαύρους κύκλους

Το γιαούρτι έχει αντιφλεγμονώδη δράση και μειώνει το πρήξιμο και τους μαύρους κύκλους κάτω από τα μάτια.

Εφαρμόζοντας λοιπόν μια μικρή ποσότητα σκέτο γιαούρτι στην περιοχή κάτω από τα μάτια σας, μπορείτε να μειώσετε τις σακούλες και τις σκιές, αποκτώντας έτσι πιο λαμπερό και νεανικό βλέμμα. Το μόνο που πρέπει να κάνετε είναι να βάλετε το γιαούρτι για 10 λεπτά τουλάχιστον και να το ξεπλύνετε πολύ καλά με άφθονο κρύο προς χλιαρό νερό. Τέλος, απλώστε την κρέμα ματιών σας.

Εναλλακτικά, μπορείτε να αναμείξετε 1 κουταλιά της σούπας γιαούρτι με 1 κουταλιά της σούπας μέλι και να το εφαρμόσετε κάτω από τα μάτια για 10-15 λεπτά πριν ξεπλυθείτε.

Ενυδατική μάσκα με γιαούρτι και μέλι για καθαρή και απαλή επιδερμίδα

Γιαούρτι με μέλι στο πρόσωπο

Δημιουργήστε μια φυσική μάσκα με γιαούρτι που θα σας χαρίσει απαλό, καθαρό και βαθιά ενυδατωμένο πρόσωπο, χωρίς ερεθισμούς, κηλίδες και μαύρα στίγματα.

Η προσθήκη του μελιού στη συγκεκριμένη συνταγή προσφέρει αντιβακτηριδιακή και ενυδατική δράση σε κάθε τύπο δέρματος, καταπραΰνοντας το.

Θα χρειαστείτε:

  • 1 κουταλάκι του γλυκού μέλι
  • 1 κουταλιά της σούπας γιαούρτι

Τρόπος παρασκευής & εφαρμογής: Απλά αναμείξτε τα υλικά και εφαρμόστε την πάστα με το γιαούρτι στο πρόσωπο και το λαιμό για 15 λεπτά. Έπειτα ξεπλυθείτε με άφθονο χλιαρό νερό και απλώστε την κρέμα σας.

Συσφικτική μάσκα λεύκανσης προσώπου με γιαούρτι και λεμόνι

Εκμεταλλευτείτε τις λευκαντικές ιδιότητες του λεμονιού και του γιαουρτιού φτιάχνοντας μια σπιτική μάσκα προσώπου που μειώνει τα σημάδια από σπυράκια, ουλές, πανάδες και κηλίδες. Εφαρμόζοντας την στην επιδερμίδα σας κάνετε ένα φυσικό λίφτινγκ, αφού συσφίγγει το δέρμα και του χαρίζει λάμψη και νεανική όψη, μειώνοντας τις ρυτίδες.

Επίσης, η βιταμίνη C του λεμονιού προστατεύει το δέρμα από τη φωτογήρανση. Προσοχή όμως, διότι δημιουργεί φωτοευαισθησία, γι’ αυτό δεν πρέπει να εφαρμόζεται κατά την διάρκεια της ημέρας.

Θα χρειαστείτε:

  • 1 κουταλάκι του γλυκού χυμό λεμονιού
  • 1 κουταλιά της σούπας γιαούρτι

Τρόπος παρασκευής & εφαρμογής: Δημιουργήστε με τα δυο υλικά μια ομοιόμορφη πάστα και απλώστε τη στο πρόσωπο σας. Αφήστε τη να σταθεί για 15 λεπτά και ξεπλυθείτε με άφθονο χλιαρό νερό. Τέλος, μην ξεχάσετε να βάλετε την ενυδατική σας κρέμα.

Φυσική μάσκα για ακμή με γιαούρτι και κουρκουμά

Θεραπεία προσώπου με κουρκουμά και γιαούρτι

Για να αντιμετωπίσετε τις εξάρσεις σπυριών, μαύρων στιγμάτων και γενικότερα ερεθισμών μπορείτε να εκμεταλλευτείτε τις ευεργετικές ιδιότητες του γιαουρτιού σε συνδυασμό με τον κουρκουμά. Η μάσκα αυτή πέρα από θεραπεία ενάντια της ακμής και των φλεγμονών μπορεί να ανανεώσει τα κύτταρα της επιδερμίδας, να μειώσει τον ρυθμό γήρανσης και να καταπολεμήσει τις ελεύθερες ρίζες.

Θα χρειαστείτε:

  • 1 κουταλάκι του γλυκού κουρκουμά
  • 2 κουταλιές της σούπας γιαούρτι

Εναλλακτικά, χρησιμοποιήστε 1 κουταλιά της σούπας γιαούρτι, 1 κουταλιά της σούπας μέλι, 1 κουταλάκι του γλυκού κουρκουμά και 1 κουταλάκι του γλυκού χυμό λεμονιού.

Τρόπος παρασκευής & εφαρμογής: Αφού αναμείξετε καλά όλα τα υλικά σε ένα μπολ, εφαρμόστε την πάστα σε καθαρό πρόσωπο κάνοντας απαλές κυκλικές κινήσεις. Στη συνέχεια αφήστε τη να δράσει για 15 λεπτά και ξεπλύντε τη με άφθονο χλιαρό νερό. Τέλος, σκουπίστε ταμποναριστά με μια καθαρή πετσέτα και εφαρμόστε την ενυδατική σας κρέμα.

Μάσκα με μαγιά και γιαούρτι στο πρόσωπο ενάντια στη λιπαρότητα και την ακμή

Η μαγιά είναι πλούσια σε βιταμίνες Β, βοηθάει στην αντιμετώπιση της ακμής και των σπυριών, ενώ παράλληλα ρυθμίζει τη λιπαρότητα που τα προκαλεί.

Θα χρειαστείτε:

  • 1 κουταλάκι του γλυκού ξηρή μαγιά
  • 2 κουταλιές της σούπας γιαούρτι

Τρόπος παρασκευής & εφαρμογής: Ανακατέψτε τα δυο υλικά μέχρι να ομογενοποιηθούν και εφαρμόστε τη μάσκα στο πρόσωπο σας. Αφήστε τη να δράσει για 20 λεπτά. Ξεπλυθείτε με χλιαρό νερό και βάλτε την ενυδατική σας κρέμα.

Ενυδατική μάσκα με γιαούρτι και κακάο για θαμπή και άτονη επιδερμίδα

Κακάο και γιαούρτι στο πρόσωπο

Ανανεώστε την επιδερμίδα σας επαναφέροντας την χαμένη της λάμψη, ελαστικότητα και ζωντάνια με μια μάσκα προσώπου βασισμένη στο γιαούρτι που θα την ενυδατώσει σε βάθος αναφέρει το beautetinkyriaki.

Θα χρειαστείτε:

  • 1 κουταλιά της σούπας σκόνη κακάο
  • 1 κουταλιά της σούπας μέλι
  • 4 κουταλιές της σούπας γιαούρτι

Τρόπος παρασκευής & εφαρμογής: Απλά βάλτε σε ένα μπολ όλα τα υλικά και ανακατέψτε τα πολύ καλά μέχρι να πάρετε μια ομοιόμορφη κρεμώδη πάστα. Εφαρμόστε το μείγμα στο πρόσωπο και τον λαιμό για 20 λεπτά και έπειτα ξεπλυθείτε με άφθονο χλιαρό νερό. Τέλος, σκουπιστείτε ταμποναριστά με μια καθαρή πετσέτα και απλώστε την ενυδατική σας κρέμα.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ