Η Δήμητρα Καστρίτση καταγγέλλει: Έχω υποστεί ξυλοδαρμό, λεκτική βία, σεξουαλικά υπονοούμενα στην προπόνηση της ενόργανης (βίντεο)

Σοκάρουν ο καταγγελίες για κακοποιήσεις στην ενόργανη γυμναστική...

 

«Δέχομαι πίεση από κόσμο που θεωρεί ότι πλήττουμε το άθλημα», είπε στην εκπομπή “Καλημέρα Ελλάδα” του ΑΝΤ1 η Δήμητρα Καστρίτση, αναφερόμενη στην επιστολή που έστειλε μαζί με άλλους 21 αθλητές της ενόργανης γυμναστικής, προς την Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον Πρωθυπουργό, προκειμένου να εξυγιανθεί ο χώρος του αθλήματος.

Η κ. Καστρίτση ανέφερε πως σε «τρυφερή ηλικία» είχε υποστεί ξυλοδαρμό και λεκτική βία επειδή δεν εκτέλεσε σωστά κάποια άσκηση, ενώ υπήρχαν σεξουαλικά υπονοούμενα στη διάρκεια της προπόνησης.

«Πίσω από κάποια μετάλλια αθλητών, βρίσκονται πολύ δύσκολες καταστάσεις», σημείωσε.

Αναφερόμενη σε παλιότερα χρόνια, είπε πως εκείνη την εποχή δεν υπήρχαν ειδικοί, διατροφολόγοι ή ψυχολόγοι, για να είναι δίπλα στα παιδιά και να αντιμετωπιστούν καταστάσεις.

 

 

Ενόργανη γυμναστική: Καταγγελία για σκληρή κακοποίηση

Η Δήμητρα Καστρίτση μίλησε και στο Open TV. «Υπήρχε πολύ σκληρή κακοποίηση απέναντι σε αθλητές και αθλήτριες από πολύ μικρή ηλικία, λεκτική, με ξυλοδαρμούς, τιμωρίες, υπήρχαν παιδιά που λόγω του βάρους δεν μπορούσαν να φάνε. Τους απαγόρευαν να φάνε. Ετρωγαν οδοντόκρεμες, έπαιρναν διουρητικά», περιέγραψε.

Αναφερόμενη στο πιο ακραίο περιστατικό που της έρχεται στο μυαλό είπε: «Σίγουρα ήταν ο ξυλοδαρμός και δεν ήταν μία φορά,ήταν πολλές φορές. Να τονίσουμε ότι μιλάμε για πολύ μικρές ηλικίες, από 5 χρονών, 8 χρόνων έως και 14 και φυσικά το να κάνεις και προπόνηση κάτω από τέτοια πίεση με τραυματισμούς, με σπασμένα χέρια, πόδια».

 

 

Όπως είπε υπέστη τον ξυλοδαρμό όταν ήταν περίπου 12 ετών. «Οταν συνέβη, εγώ το είπα στους γονείς μου. Οι γονείς μου κατευθείαν πήγαν και έπιασαν την προπονήτρια που ήταν τότε και την διοίκηση. Στην πορεία, με έναν μαγικό τρόπο, γινόμασταν υποχείρια και εμείς αλλά και οι γονείς. Διότι υπήρχε και ένας εκβιασμός ότι αν δεν υπακούμε σε όλο αυτό είτε θα αποχαρακτηριστούμε είτε θα μας διώξουν είτε δεν θα μας προπονούν».

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ