Η Μαρί Σαντάλ αποχαιρετά τον Φίλιππο - Πρίγκιπα της Ελλάδας - Δούκα του Εδιμβούργου (φώτο)

Με μια αναφορά στη αφοσίωση του στα καθήκοντα  του και μια φωτογραφία που τον δείχνει με τη Βασίλισσα Ελισάβετ αποχαιρέτησε η Μαρί Σαντάλ τον Πρίγκιπα Φίλιππο.  που έφυγε από τη ζωή σήμερα το μεσημέρι.

" Με μεγάλη λύπη ακούσαμε όλοι σήμερα το πρωί , τα νέα του θανάτου , της Αυτού Εξοχότητος , του Δούκα του Εδιμβούργου, που γεννήθηκε ως Πρίγκιπας της Ελλάδας. 

 Σταθερός και πιστός υπηρέτησε το στέμμα με ανιδιοτελή αφοσίωση και αφήνει πίσω του μια καταπληκτική κληρονομιά. Θα μας λείψει", έγραψε η σύζυγος του Πρίγκιπα Παύλου σε ανάρτηση της στο Instagram.

Με αναφορές στην ελληνική καταγωγή του Πρίγκιπα Φίλιππου και στις μεγάλες υπηρεσίες του στο βρετανικό έθνος απέτισε φόρο τιμής στον σύζυγο της Βασίλισσας Ελισάβετ η βασιλική οικογένεια της Ελλάδας στην επίσημη σελίδα της στο Instagram.

Σε σειρά αναρτήσεων κάνει αναφέρεται στον εγγονό του Βασιλιά της Ελλάδας Κωνσταντίνου του Ι , ως ενός ανθρώπου που η ζωή και η μοίρα του ήταν τόσο  περιπετειώδης που δεν έμοιαζε με αυτές των βασιλιάδων της Ευρώπης.

Στις αναρτήσεις εκφράζεται η ευχή να αναπαυθεί εν ειρήνη ο εκλιπών και τα θερμά συλλυπητήρια στην βασιλική οικογένεια της Αγγλίας.

Σε μία από τις φωτογραφίες βλέπουμε τον Πρίγκιπα Φίλιππο στην παιδική του ηλικία, ντυμένο τσολιά.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ