Η πρώτη περίπτωση τριφαλλίας στον κόσμο: Ένα αγοράκι στο Ιρακ γεννήθηκε με 3 πέη - «Δεν υπάρχει παρόμοια υπόθεση»

Η περίπτωσή του αποτελεί ένα «μυστήριο»

Με τρια πέη γεννήθηκε ένα αγοράκι στο Ιρακ με τους γιατρούς να αναφέρουν ότι η πρώτη καταγεγραμμένη περίπτωση.

Η ιστορία του μικρού αγοριού είδε για πρώτη φορά το φως της δημοσιότητας πέρυσι όταν εκείνο ήταν 3 μηνών και σύμφωνα με την έκθεση που δημοσιεύθηκε στο International Journal of Surgery Case Reports πρόκειται για το πρώτο μωρό που γεννιέται με τρια πέη.

Ήταν όταν λόγω πρηξίματος στο όσχεο οι γονείς του το μετέφεραν στο νοσοκομείο με αποτέλεσμα να ανακαλύψουν την γενετική αυτή ανωμαλία.

Το ένα ήταν 2 εκατοστά και βρισκόταν στη ρίζα του κύριου και λειτουργικού πέους, ενώ το άλλο είχε μήκος 1 εκατοστό και βρισκόταν κάτω από το όσχεό του.

Ουρολόγοι διαπίστωσαν επίσης ότι κανένα από τα δύο πέη δεν είχε ουρήθρα, ούτε τα ούρα διέρχονταν από κάποιο από αυτά.

Οι γιατροί αποφάισααν ότι η χειρουργική αφαίρεσή τους ήταν η καλύτερη επιλογή.

Έναν χρόνο μετά την επέμβαση, ο μικρός δεν εμφάνισε κάποιο πρόβλημα, σύμφωνα με τον Dr Shakir Saleem Jabali, συγγραφέα της έκθεσης.

«Απ' όσο γνωρίζουμε, αυτή είναι η πρώτη υπόθεση τριφαλλίας. Δεν υπάρχει παρόμοια καταγεγραμμένη υπόθεση» αναφέρει στην μελέτη ο Dr Jabali.

Σύμφωνα με τους γιατρούς ένα στα πέντε έως έξι εκατομμύρια αγόρια γεννιέται με περισσότερα από ένα πέος, με περίπου 100 περιπτώσεις διφαλλίας να καταγράφονται παγκοσμίως.

Δεδομένου ότι από τις εξετάσεις προέκυψε ότι το μωρό δεν είχε εκτεθεί σε ναρκωτικά κατά την διάρκεια της κύησης και του ότι δεν είχαν κάποιο οικογενειακό ιστορικό, η περίπτωσή του αποτελεί ένα «μυστήριο».

Μια ανάλογη ιστορία είχε δει το φως της δημοσιότητας το 2015. Τότε ήταν ένα παιδάκι από την Ινδία ωστόσο δεν επιβεβαιώθηκε ποτέ και επιστημονικά.

Έτσι το μικρό αγόρι, που κατάγεται από το Κουρδιστάν φαίνεται να είναι ο μόνος άνθρωπος που γεννήθηκε με τρία πέη.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ