Ο Ουίλιαμ και ο Χάρι αποτίουν φόρο τιμής στον πρίγκιπα Φίλιππο: Οι ξεχωριστές δηλώσεις για τον παππού τους - «Στάθηκε βράχος»

Ο πρίγκιπας Χάρι επέστρεψε στη Βρετανία ενόψει της κηδείας

Με δύο ξεχωριστές δηλώσεις ο πρίγκιπας Ουίλιαμ και ο πρίγκιπας Χάρι αποχαιρέτησαν τον παππού τους πρίγκιπα Φίλιππο που έφυγε από την ζωή την Παρασκευή.

Ο πρίγκιπας Χάρι επέστρεψε χθες, Κυριακή, στη Βρετανία ενόψει της κηδείας του παππού του, πρίγκιπα Φιλίππου, το Σάββατο 17/4.

Ο εγγονός του Φιλίππου, έφτασε στο Λονδίνο από το Λος Άντζελες με πτήση της British Airways όπως έγραψε η Sun. Το Μπάκιγχαμ ανακοίνωσε ωστόσο ότι η σύζυγός του Μέγκαν, η οποία είναι έγκυος, δεν θα παρευρεθεί στην κηδεία καθώς ο γιατρός της της συνέστησε να μην ταξιδέψει.

Με αφορμή την επιστροφή του ο μικρός γιος της πριγκίπισσα Νταϊνα προχώρησε σε δήλωση αναφορικά με τον χαμό του παππού του.

«Ο δούκας του Εδιμβούργου υπήρξε ένας άνδρας υψηλού καθήκοντος, τιμής και με πολύ χιούμορ. Θα λείψει έντονα στη χώρα και τον κόσμο ολόκληρο. Στάθηκε βράχος στο πλευρό της Αυτής Μεγαλειότητας, της βασίλισσας, με απαράμιλλη αφοσίωση, στα 73 χρόνια του γάμου τους και ενώ θα μπορούσα να συνεχίσω, γνωρίζω ότι τώρα θα έλεγε σε όλους εμάς, με μια μπίρα στο χέρι, “Τελειώνετε”.

Επομένως, παππού σ’ ευχαριστώ για την υπηρεσία σου, την αφοσίωσή σου στη γιαγιά και που πάντα ήσουν ο εαυτός σου. Η Μέγκαν, ο Άρτσι κι εγώ (όπως και η δισέγγονή σου, που πρόκειται να γεννηθεί) θα κρατάμε ένα ιδιαίτερο μέρος για εσένα στις καρδιές μας» ανέφερε η δήλωση του.

Ο Χάρι, έκτος στην σειρά διαδοχής του βρετανικού θρόνου, θα τεθεί σε καραντίνα, σύμφωνα με τις οδηγίες για την επιδημία του νέου κορονοϊού, ώστε να μπορέσει να παρευρεθεί στην κηδεία του παππού του στο Κάστρο του Ουίνδσορ.

Ανάλογη δήλωση έκανε όμως σύμφωνα με το ΒΒC και ο αδερφός του πρίγκιπας Ουίλιαμ

«Ο ένας αιώνας ζωής του πατέρα μου ορίστηκε από την προσφορά του στην χώρα και στην Κοινοπολιτεία, στην γυναίκα του και βασίλισσα και στην οικογένειά του.

Νιώθω τυχερός που δεν είχα μόνο το παράδειγμά του για να με καθοδηγεί αλλά και την φυσική του παρουσία στην ενήλικη ζωή μου - τόσο στις ευχάριστες στιγμές, όσο και στις δύσκολες. Θα είμαι πάντα ευγνώμων που η γυναίκα μου είχε τόσα πολλά χρόνια για να γνωρίσει τον παππού μου, αλλά και για την ευγένεια που της έδειξε.

Δεν θα πάρω ποτέ ως δεδομένες τις υπέροχες αναμνήσεις που έχουν τα παιδιά μου από τον προπάππου τους. Που είδαν μόνα τους την αίσθηση της περιπέτειας που είχε, αλλά και το άτακτο χιούμορ του».

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Heba? (@2iikate)

 

Ακόμα πρόσθεσε ότι εκείνος και η σύζυγός του «θα συνεχίσουν να κάνουν αυτό που εκείνος θα επιθυμούσε. Να στηρίζουν την βασίλισσα στα χρόνια που έρχονται».

Το Σάββατο, το φέρετρο του Δούκα του Εδιμβούργου, καλυμμένο με την σημαία του, ένα στεφάνι, το ναυτικό του καπέλο και το σπαθί του, θα μεταφερθεί από άγημα της φρουράς της βασίλισσας στην Κρατική Είσοδο του Κάστρου του Ουίνδσορ.

Στη συνέχεια θα ακολουθήσει πομπή κατά την οποία θα μεταφερθεί με ένα ειδικά τροποποιημένο Land Rover, στον σχεδιασμό του οποίου είχε βοηθήσει ο πρίγκιπας Φίλιππος, στο Παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου στο Ουίνδσορ, όπου θα τελεστεί η νεκρώσιμη ακολουθία.

Δείτε επίσης: Η «τρομακτική» ομοιότητα του πρίγκιπα Χάρι με τον πρίγκιπα Φίλιππο: Οι φωτό με τις στρατιωτικές τους στολές - Φτυστοί παππούς & εγγονός

Ο πρίγκιπας Κάρολος και άλλα μέλη της βασιλικής οικογένειας θα ακολουθήσουν πεζή το φέρετρο. Η 94χρονη βασίλισσα δεν θα ακολουθήσει πεζή την νεκρώσιμη πομπή.

Όταν το φέρετρο φτάσει στο Παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου στο Ουίνδσορ, η Βρετανία θα τηρήσει ενός λεπτού σιγή. Δεν θα γίνουν δημόσιες πομπές και η κηδεία θα τελεστεί εξ ολοκλήρου εντός του εδάφους του Κάστρου του Ουίνδσορ και ο αριθμός των παρευρισκομένων θα περιορίζεται σε 30, σύμφωνα με τους περιορισμούς που ισχύουν λόγω της πανδημίας.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ