Συναγερμός στις ΗΠΑ με το εμβόλιο της Johnson & Johnson: Προς αναστολή η χορήγησή του μετά από 6 περιστατικά θρομβώσεων (βίντεο)

Τα έξι πρόσωπα που εμφάνισαν διαταραχές είναι όλα γυναίκες

Οι αμερικανικές ομοσπονδιακές υγειονομικές υπηρεσίες συνέστησαν σήμερα να ανασταλεί η χρήση του μονοδοσικού εμβολίου της Johnson & Johnson κατά της Covid-19 αφού έξι πρόσωπα που εμβολιάσθηκαν μ' αυτό ανέπτυξαν μια σπάνια διαταραχή που περιλαμβάνει θρομβώσεις.

Η Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) και τo Κέντρo Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) πρόκειται να αιτηθoύν τη διακοπή της χορήγησης του μονοδοσικού εμβολίου της Johnson & Johnson στις ΗΠΑ λόγω περιστατικών σπάνιων θρομβώσεων σε έξι γυναίκες, μετέδωσαν οι New York Times.

Τα έξι πρόσωπα που εμφάνισαν διαταραχές είναι όλα γυναίκες ηλικίας από 18 έως 48 ετών. Μία γυναίκα έχασε τη ζωή της και μια δεύτερη νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στη Νεμπράσκα, αναφέρουν ακόμα επικαλούμενοι αξιωματούχους. 

Τα αμερικανικά Κέντρα για τον Έλεγχο και την Πρόληψη Ασθενειών (CDC) και ο αμερικανικός Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) αναφέρουν σε κοινή δήλωση που εξέδωσαν ότι οι παρενέργειες φαίνεται αυτή τη στιγμή ότι είναι εξαιρετικά σπάνιες. 

«Το CDC και ο FDA εξετάζουν δεδομένα που περιλαμβάνουν έξι περιπτώσεις σπάνιου και σοβαρού σχηματισμού θρόμβου αίματος, μετά τη λήψη του εμβολίου. Αυτή τη στιγμή, αυτές οι ανεπιθύμητες ενέργειες φαίνεται να είναι εξαιρετικά σπάνιες.

Η θεραπεία αυτού του συγκεκριμένου τύπου θρόμβου αίματος διαφέρει από τη θεραπεία που συνήθως μπορεί να χορηγηθεί. Το CDC θα συγκαλέσει συνεδρίαση της

Συμβουλευτικής Επιτροπής Πρακτικών Ανοσοποίησης (ACIP) την Τετάρτη για να επανεξετάσει περαιτέρω αυτές τις περιπτώσεις και να τις αξιολογήσει».

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ