Τένις: Χωρίς ανταγωνιστή το άθλημα στη μακροζωία - Τα πολλαπλά οφέλη του στην υγεία

Από τα αθλήματα που δοκιμάστηκαν σε έρευνα, το τένις ξεπέρασε κάθε προσδοκία. 

Είναι γνωστό και από παλιότερες έρευνες πως το τένις βοηθάει στη μακροζωία, σύμφωνα και με την τελευταία μεγάλη επιστημονική έρευνα όμως, το τένις μπορεί να αυξήσει το προσδόκιμο ζωής κατά μια δεκαετία!

Η ομάδα του Copenhagen City Heart Study, εξέτασε εθελοντές σε μια περίοδο 25 ετών και αξιολόγησε την αύξηση του προσδόκιμου ζωής, με τη συμμετοχή τους σε διάφορες αθλητικές δραστηριότητες.

Συνολικά, 8.577 συμμετέχοντες εξετάστηκαν για θνησιμότητα όλων των αιτιών, μεταξύ των 10 Οκτωβρίου 1991 και 16 Σεπτεμβρίου 1994, έως και τις 22 Μαρτίου 2017, με κάποια αθλήματα να δείχνουν πως μπορούν να αυξήσουν το προσδόκιμο ζωής.

Από τα αθλήματα που δοκιμάστηκαν στην έρευνα, το τένις ξεπέρασε κάθε προσδοκία, δείχνοντας πως κάποιος άνθρωπος που παίζει συστηματικά αυτό το άθλημα, μπορεί να αυξήσει το προσδόκιμο της ζωής του κατά 9,7 χρόνια!

Προσπέρασε το αμέσως επόμενο άθλημα που υπήρχε στην έρευνα κατά 3,5 χρόνια. Αυτό ήταν το μπάντμιντον, το οποίο μπορεί να αυξήσει το προσδόκιμο κατά 6,2 χρόνια. Ακολουθεί το ποδόσφαιρο με 4,7 χρόνια και η ποδηλασία με 3,7 χρόνια.

Η κολύμβηση, που επίσης θεωρείται σημαντικό άθλημα για τη μακροζωία, απέχει αρκετά από το τένις, καθώς μπορεί να αυξήσει το προσδόκιμο ζωής στα 3,4 χρόνια, το τρέξιμο στα 3,2 χρόνια, η γυμναστική στα 3,1 χρόνια και άλλες δραστηριότητες γυμναστηρίου (κυρίως όργανα) στον 1,5 χρόνο αναφέρει το tennisnews.

Ένα συμπέρασμα της έρευνας, είναι πως το αθλήματα αναψυχής, που περιλαμβάνουν και υψηλότερα επίπεδα κοινωνικής αλληλεπίδρασης, βοηθούν στη μακροζωία, ωστόσο αυτό το εύρημα αναμένεται να διερευνηθεί περαιτέρω στο μέλλον.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ