Όλες οι λεπτομέρειες για την κηδεία του Πρίγκιπα Φίλιππου - Η τελική λίστα των 30 παρευρισκόμενων - Το dress code - το τελετουργικό (φώτο)

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για το τι θα συμβεί την ημέρα της κηδείας ποιος θα συμμετέχει στην πομπή, τι θα φορούν οι βασιλείς για να δείξουν τα σεβασμό τους και πώς θα αποδοθεί φόρος τιμής από το κοινό 

Περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με την κηδεία του Δούκα του Εδιμβούργου ανακοινώθηκαν από τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ πριν από την τελετή στο κάστρο του Windsor το Σάββατο 17 Απριλίου.

Η τελική λίστα των παρευρισκόμενων στην τελετή δόθηκε από το παλάτι και θα περιλαμβάνει τα τέσσερα παιδιά της Βασίλισσας και οκτώ εγγόνια.

 

 

Μόνο 30 άτομα θα παρευρεθούν λόγω περιορισμών COVID-19.

 

 

Πού θα γίνει η κηδεία του Πρίγκιπα Φίλιππου;

Η τελετουργική βασιλική κηδεία του Δούκα του Εδιμβούργου θα πραγματοποιηθεί στις 3 μ.μ. στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου στο  κάστρο του Windsor το Σάββατο 17 Απριλίου 2021.

Τι θα συμβεί κατά τη διάρκεια της ημέρας;

Το πρωί της κηδείας, το φέρετρο του Δούκα θα μεταφερθεί από το Ιδιωτικό Παρεκκλήσι στο Μέγαρο του Κάστρου του Windsor.

 

 

Με μια συγκινητική λεπτομέρεια και σύμφωνα με τις επιθυμίες του, η σορός του πρίγκιπα Φίλιππου θα μεταφερθεί με ένα κατά παραγγελία Land Rover, που έχει τροποποιηθεί ώστε να είναι ανοικτό το πίσω μέρος.

 

 

Ο ίδιος ο πρίγκιπας Φίλιππος πέρασε 16 χρόνια δουλεύοντας επάνω στα σχέδια για το Land Rover σε «στρατιωτικό πράσινο» χρώμα, που θα κουβαλούσε το φέρετρό του

 

 

 

Ο Δούκας, ο οποίος υπερασπίστηκε το βρετανικό σχέδιο και τη μηχανική καθ 'όλη τη διάρκεια της ζωής του, θεωρείται ότι είχε συμβάλει στο σχεδιασμό και τη λειτουργία δύο οχημάτων πριν από μερικά χρόνια.

 

 

 

 

Ενώ το ένα από τα δύο  θα χρησιμοποιηθεί στην κηδεία , ένα δεύτερο είναι διαθέσιμο ως εφεδρικό.

 

 

Τα μέλη της βασιλικής οικογένειας και της οικογένειας του Δούκα του Εδιμβούργου, που δεν συμμετέχουν στην πομπή, θα αναχωρήσουν με το αυτοκίνητο από το Κάστρο του Ουίσδορ για το Παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου.

 

 

Το φέρετρο που θα είναι καλυμμένο με λουλούδια σύμφωνα με το προσωπικό γούστο του Δούκα και θα έχει πάνω το ναυτικό του πηλήκιο και το σπαθί του , θα μεταφερθεί από την κρατική είσοδο στο Land Rover από μέλη του 1ου τάγματος των Grenadier Guards.

 

 

Στις 2.45 μ.μ. ο Πρίγκιπας της Ουαλίας και άλλα μέλη της οικογένειας θα περπατήσουν στην πομπή πίσω από το φέρετρο κατά μήκος μιας διαδρομής με συνοδεία από στρατιώτες και γυναίκες από όλες τις Ένοπλες Δυνάμεις, οι οποίοι θα ακολουθούν από μακριά. 

 

 

Η βασίλισσα Ελισάβετ θα φτάσει στο νεκροταφείο με Bentley, συνοδευόμενη από μία κυρία της τιμής.

 

 

Στα West Steps, μια ομάδα του Βασιλικού Ναυτικού θα μεταφέρει το φέρετρο θα μεταφέρει τη σορό μέχρι την πόρτα του Παρεκκλησίου καθώς η μπάντα του Βασιλικού Ναυτικού θα παίζει πένθιμα εμβατήρια, πριν από την ενός λεπτού σιγή.

 

 

Στη συνέχεια, η τελετή  θα διεξαχθεί από τον Αρχιεπίσκοπο του Καντέρμπουρυ Justin Welby και τον Πρύτανη του Windsor David Conner.

 

 

Στο τέλος της τελετής, η σορός του Δούκα θα μεταφερθεί στο Royal Vault κάτω από το Παρεκκλήσι, αναφέρει το βρετανικό Hello Magazine.

 

 

 

 

Τα μέλη του King's Troop -μονάδα του Βρετανικού Στρατού- θα ρίξουν πυρά από το ανατολικό μέρος του κήπου του Κάστρου του Γουίνδσορ, την ώρα που η πομπή θα συνοδεύει τη σορό του δούκα από το κάστρο στο παρεκκλήσι. Τα πυρά θα ακούγονται καθ’ όλη τη διάρκεια της πομπής και θα κορυφωθούν καθώς αυτή θα πλησιάζει στο παρεκκλήσι.

 

 

 

 

Θα επιτραπεί στο κοινό να παρακολουθήσει την κηδεία;

 

 

Λόγω της Πανδημίας το Παλάτι ανακοίνωσε ότι οι εκδηλώσεις θα γίνουν εντός των ορίων του Κάστρου του Ουίσδορ και παρακαλεί το κοινό να μη μεταβεί στο Κάστρο, ή στο παλάτι για να αποτίσει φόρο τιμής στο Δούκα του Εδιμβούργου, αλλά να παρακολουθήσει την κηδεία από την τηλεόραση.

 

 

Εκπρόσωπος του Μπάκιγχαμ είπε: "Ενώ υπάρχει θλίψη επειδή το κοινό δεν θα μπορέσει να συμμετάσχει  στις εκδηλώσεις για την κηδεία του Δούκα, η Βασιλική Οικογένεια ζητά από όποιον επιθυμεί να εκφράσει τα συλλυπητήριά του να το κάνει με τον ασφαλέστερο δυνατό τρόπο και όχι με την επίσκεψη στο Windsor ή στο Παλάτι". 

 

 

Ποιοι θα παρευρεθούν στην κηδεία του Πρίγκιπα Φίλιππου;

 

 

Στην κηδεία του Πρίγκιπα Φίλιππου θα παραστούν τα παιδιά και τα εγγόνια της Βασίλισσας Ελισάβετ, τα μέλη της βασιλικής οικογένειας και οι σύζυγοι τους.

 

 

Η σύζυγος του Πρίγκιπα Χάρι Μέγκαν , δεν θα παρευρεθεί στην κηδεία λόγω της εγκυμοσύνης της. Ανακοίνωσε ότι συμβουλεύτηκε το γιατρό της και εκείνος της είπε να μην ταξιδέψει

 

 

Αναλυτικά η λίστα όσων θα παρευρεθούν:

Η βασίλισσα Ελισάβετ
Ο πρίγκιπας της Ουαλίας, Κάρολος
Η δούκισσα της Κορνουάλης, Καμίλα
Ο δούκας του Κέιμπριτζ, Γουίλιαμ
Η δούκισσα του Κέιμπριτζ, Κέιτ
Ο δούκας του Σάσεξ, Χάρι
Ο δούκας της Υόρκης
Η πριγκίπισσα Βεατρίκη
Edoardo Mapelli Mozzi
Η πριγκίπισσα Ευγενία
Τζακ Μπρούκσμπανκ
Ο κόμης του Ουέσεξ
Η κόμισσα της Ουέσεξ
Η λαίδη Λουίζα Ουίνδσορ
Ιάκωβος, υποκόμης του Σέβερν
Η πριγκίπισσα Αννα
Τίμοθι Λόρενς
Πίτερ Φίλιπς
Ζάρα Φίλιπς

Μάικ Τίντολ
Earl of Snowdon
Lady Σάρα Τσάτο

Ντάνιελ Τσάτο
Ο δούκας του Γκλάουτσεστερ
Ο Εδουάρδος του Κεντ
Η πριγκίπισσα Αλεξάντρα
Βερνάρδος του Μπάντεν
Ο δονάτος από τον Οίκο της Έσσης
Ο Φίλιππος του Χοενλόε‑Λάνγκενμπουργκ
The Countess Mountbatten of Burma

 

 

Ποιοι θα συμμετέχουν στην Πομπή;

Τα παιδιά της Βασίλισσας πρίγκιπας Κάρολος, η πριγκίπισσα Άννα, ο πρίγκιπας Άντριου και ο πρίγκιπας Έντουαρντ θα συμμετάσχουν στην πομπή, μαζί με μερικά από τα εγγόνια της, τον Πίτερ Φίλιπς, τον πρίγκιπα Ουίλιαμ και τον πρίγκιπα Χάρι.

 

 

Θα συμμετάσχουν επίσης ο σύζυγος της πριγκίπισσας Άννας, ο αντιναύαρχος Sir Tim Laurence και ο Earl of Snowdon, μαζί με έξι από τα μέλη του προσωπικού του Δούκα του Εδιμβούργου.

 

 

Ο δούκας του Κέιμπριτζ και ο δούκας του Σάσεξ θα βρεθούν μαζί για πρώτη φορά μετά τη συνέντευξη του Χάρι με τη Μέγκαν Μαρκλ στην Οπρα Γουίνφρι, αλλά ανάμεσά τους θα βρίσκεται ο εξάδελφός τους Πίτερ Φίλιπς, καθώς θα περπατούν πίσω από το φέρετρο.

 

 

 

 

Όταν η πομπή φτάσει στο παρεκκλήσι, ο πρίγκιπας Γουίλιαμ θα προχωρήσει μπροστά από τον αδελφό του, καθώς η βασιλική οικογένεια φτάνει σε ζευγάρια.

 

 

Τι θα φορέσει η βασιλική οικογένεια;

 

 

Το παλάτι ανακοίνωσε ότι τα μέλη της βασιλικής οικογένειας θα φορέσουν πρωινό ένδυμα και πρωινό παλτό , με τα μετάλλια τους.  Κανένας από τους άντρες της βασιλικής οικογένειας δεν θα φορέσει στρατιωτική στολή.

 

 

Η βασιλική οικογένεια θα φορά μάσκες;

Τα μέλη της βασιλικής οικογένειας που  θα ακολουθήσουν  την πομπή θα φορέσουν μάσκες προσώπου πριν μπουν στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου για την κηδεία.

 

 

 

 

Η βασίλισσα και άλλα μέλη της βασιλικής οικογένειας που δεν θα ακολουθήσουν την πομπή θα φορούν μάσκες προσώπου στη διάρκεια της μεταφοράς τους με το αυτοκίνητο στο παρεκκλήσι

 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ