Κηδεία Πρίγκιπα Φίλιππου: Η ελληνική σημαία πάνω στο φέρετρό του μαζί με την δική του - Τι συμβολίζει (φωτό)

Κηδεύτηκε το Σάββατο 17/4 ο πρίγκηπας Φίλιππος...

Το Ηνωμένο Βασίλειο τήρησε ενός λεπτού σιγή την ώρα που η βασιλική οικογένεια προσερχόταν ενωμένη στην τελετή της κηδείας του πρίγκιπα Φίλιππου το Σάββατο 17/4, ο οποίος επί περισσότερες από επτά δεκαετίες υποστήριξε αδιαλείπτως την βασίλισσα Ελισάβετ και υπηρέτησε το στέμμα.

Λίγες ημέρες πριν κλείσει τα 95 της χρόνια, η βασίλισσα αποχαιρέτησε εκείνον που υπήρξε σύμφωνα με τα δικά της λόγια η «δύναμη» και το «στήριγμά» της.

Το φέρετρο ήταν σκεπασμένο με την προσωπική σημαία του δούκα του Εδιμβούργου. Ηταν στολισμένο με το μπουκέτο από λευκά τριαντάφυλλα, κρίνα και γιασεμί που τοποθέτησε η βασίλισσα.

Συγκεκριμένα, η προσωπική σημαία του πρίγκιπα Φίλιππου περιλαμβάνει 4 ξεχωριστά τμήματα: στην αριστερή γωνία είναι ο θυρεός του Οίκου της Δανίας, επάνω δεξιά ο λευκός σταυρός από την εθνική σημαία της Ελλάδας, από την οποία καταγόταν, κάτω αριστερά είναι οι ασπρόμαυρες ρίγες της οικογένειας Μαουντμπάτεν και κάτω δεξιά ένα κάστρο που αντιπροσωπεύει το Εδιμβούργο, προς τιμή του τίτλου του, δούκας του Εδιμβούργου.

Μαζί και το ναυτικό του πηλήκιο και το σπαθί του. Τοποθετήθηκε στην πράσινη στρατιωτική Land Rover και συνοδεύθηκε από το κάστρο του Γουίνδσορ μέχρι το παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου από την πομπή μελών της οικογένειάς του με επικεφαλής τον πρίγκιπα Κάρολο και την πριγκίπισσα Αννα. Η βασίλισσα Ελισάβετ ακολούθησε το φέρετρο με την βασιλική Bentley αναφέρει το ΑΠΕ.

Η πομπή συνοδεύτηκε από τους ήχους της μπάντας των Γρεναδιέρων Φρουρών, των οποίων ο πρίγκιπας Φίλιππος υπήρξε επί 42 χρόνια συνταγματάρχης, προς τιμήν του στρατιωτικού του παρελθόντιος για το οποίο ήταν πολύ υπερήφανος. Ο δούκας του Εδιμβούργου πολέμησε με το Βασιλικό Πολεμικό Ναυτικό κατά την διάρκεια του Β΄Παγκοσμίου Πολέμου. 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ