Τσαρλς Γκέσκε: Έφυγε από τη ζωή ο δημιουργός του περίφημου PDF - Είχε συνιδρύσει την Adobe (βίντεο)

Πέθανε σε ηλικία 81 ετών.

Ο Charles Geschke (“Chuck”), ο ένας από τους δύο ιδρυτές της Adobe, που βοήθησε στην ανάπτυξη του PDF, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 81 ετών. Η εταιρεία δημοσίευσε μια ανακοίνωση, γνωστοποιώντας την είδηση.

«Είναι μια τεράστια απώλεια για ολόκληρη την κοινότητα της Adobe και τη βιομηχανία της τεχνολογίας, για την οποία υπήρξε οδηγός και ήρωας εδώ και δεκαετίες», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Adobe, Shantanu Narayen, σε ένα email προς τους υπαλλήλους της εταιρείας.

«Ως συνιδρυτές της Adobe, ο Chuck και ο John Warnock ανέπτυξαν πρωτοποριακό λογισμικό που έχει φέρει επανάσταση στον τρόπο με τον οποίο οι άνθρωποι δημιουργούν και επικοινωνούν», είπε ακόμα ο Narayen. «Ο Chuck έδινε μια ατελείωτη ώθηση για καινοτομία στην εταιρεία, οδηγώντας σε μερικές από τις πιο καινοτόμες εφευρέσεις software, συμπεριλαμβανομένων των PDF, Acrobat, Illustrator, Premiere Pro και Photoshop».

Όπως μετέδωσε το BBC, ο Γκέσκε πέθανε την Παρασκευή στην Καλιφόρνια.

Ο Geschke ήταν Γενικός Διευθυντής της Adobe από το Δεκέμβριο του 1986 έως τον Ιούλιο του 1994 και Πρόεδρος από τον Απρίλιο του 1989 μέχρι τη συνταξιοδότησή του τον Απρίλιο του 2000.

Διετέλεσε πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου με Warnock από τον Σεπτέμβριο του 1997 έως τον Ιανουάριο του 2017 και ήταν μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου μέχρι τον Απρίλιο 2020 αναφέρει το theverge.

Εκτός από τις συνεισφορές του στην τεχνολογική βιομηχανία, ο Geschke έγινε επίσης γνωστός, αφού επιβίωσε μιας προσπάθειας απαγωγής του 1992. Δύο άνδρες τον άρπαξαν καθώς έφτασε στη δουλειά ένα πρωί και τον κρατούσαν για τέσσερις ημέρες, απαιτώντας λύτρα. Τελικά διασώθηκε από το FBI.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ