Ο Michael Jordan και η 1.6 δισ. περιουσία του: «Κρυφά» μαθήματα golf, ιδιωτικά jets - Πώς ο πρώην άσος του NBA κερδίζει & σκορπά τα λεφτά του

Είναι ο πιο πλούσιος πρώην αθλητής στον κόσμο

Ο Michael Jordan θεωρείται ο κορυφαίος παίκτης του NBA και είναι ο πιο πλούσιος πρώην αθλητής στον κόσμο, με την αξία του να υπολογίζεται, σύμφωνα με το Forbes, στα 1,6 δισ. δολάρια.

Και μπορεί από το 2003 να μην παίζει επαγγελματικά μπάσκετ, αλλά έχει κατορθώσει να χτίσει μια καριέρα που του αποφέρει κέρδη, μέρος των οποίων διαθέτει για φιλανθρωπικούς σκοπούς.

Πώς έχει κερδίσει όμως τόσα χρήματα και που επιλέγει να τα ξοδέψει;

O Michael Jordan έβγαλε λιγότερα από 100 εκατομμύρια δολάρια ως κορυφαίος παίκτης όλων των εποχών στο ΝΒΑ και από τότε η περιουσία του έχει εκτιναχθεί.

Παράλληλα λατρεύει το golf και έχει δημιουργήσει ένα exclusive μάθημα με το παρατσούκλι "Slaughterhouse 23,".

Σύμφωνα με τον Insider το συγκεκριμένο μάθημα έχει φτιαχτεί από τον ίδιο, για τον ίδιο και στόχος είναι να μεγιστοποιήσει το στυλ του παιχνιδιού του απέναντι στους αντιπάλους του.

Μάλιστα τα μέλη του golf club (που έχει ιδρύσει ο αθλητής ) μπορούν να απολαμβάνουν τις μπύρες και τα  ροφήματα που τους φέρνουν .. drones! 

Τον Μάρτιο πάλι ήταν μέρος της επένδυσης των 305 εκ δολαρίων της Dapper Labs, της startup εταιρείας που είναι πίσω από την πλατφόρμα NBA Top Shot. Άλλοι επενδυτές ήταν ο Will Smith, ο Kevin Durant και ο 2 Chainz.

Ωστόσο ο Michael Jordan δεν παραλείπει να δώσει λεφτά και για καλό σκοπό. 2 εκατομμύρια από τα κέρδη που είχε από το ντοκιμαντέρ του Netflix για την ζωή του «The Last Dance» πήγαν στο Feeding America, ένα δίκτυο με τράπεζες φαγητού που φροντίζει να συγκεντρώνει και να μοιράζει γεύματα σε όσους έχουν ανάγκη.

Τον περασμένο Σεπτέμβριο η εταιρία στοιχημάτων DraftKings ανακοίνωσε ότι ο Jordan πήρε μετοχικό μερίδιο αλλά και τον ρόλο του special adviser. Με το που έκανε την ανακοίνωση η μετοχή της ανέβηκε 12%.

Σύμφωνα με την Daily Mail το Forbes έβαλε τον Jordan στην 1741 θέση με τους πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο, ενώ ο ίδιος είναι ο πρώτος αθλητής που γίνεται δισεκατομμυριούχος.

Από το 2015, φέρεται να βγάζει 100 εκατομμύρια δολάρια ετησίως μόνο από τα δικαιώματα της Nike. Άλλωστε συνεργάζεται χρόνια με την εταιρία και έχουν δημιουργήσει τα περίφημα παπούτσια Air Jordan.

Το 2010 αγόρασε την ομάδα Charlotte Hornets και το 2014 έγινε επίσημα δισεκατομμυριούχος όταν η αξία της ομάδας του NBA ανέβηκε.

Τώρα αξίζουν πάνω από 1,5 δισ. και ο Jordan ελέγχει το 95% του μπασκετικού club.

Και πέρα από όλα αυτά έχει και κάμποσα εστιατόρια στην Φλόριντα των ΗΠΑ ενώ το 2019 μαζί με μια ομάδα από 4 ακόμα άτομα έφτιαξαν το δικό τους brand με Τεκίλα, την Cincoro tequila.

Έχει ένα ιδιωτικό jet που φέρει μάλιστα το νούμερο της φανέλας του, το «23» αλλά και το νούμερο «6» που αντιστοιχεί στους τίτλους που έχει κερδίσει.

Το 2012 ξόδεψε 12.8 εκ για να φτιάξει στην Φλόριντα το σπίτι των ονείρων του.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ