Πρώτα γενέθλια χωρίς τον πρίγκιπα της Φίλιππο: Η βασίλισσα Ελισάβετ κλείνει τα 95 αύριο - έχει συντροφιά το πιστό προσωπικό & τα σκυλιά της

Η σορός του την περιμένει να ταφούν μαζί

 

Διαφορετικά θα είναι φέτος τα γενέθλια της βασίλισσας Ελισάβετ που κλείνει αύριο 21 Απριλίου τα 95 της .

Λίγες ημέρες αφότου αποχαιρέτησε τον πρίγκιπα της Φίλιππο θα γιορτάσει για πρώτη φορά μετά από 73 χρόνια (όσο δηλαδή κράτησε ο γάμος τους) χωρίς εκείνον.

Τα γενέθλιά της τα γιορτάζει δύο φορές το χρόνο λόγω της παράδοσης που ξεκίνησε το 1748 ο Γεώργιος Β’.

Λέγεται ότι θα βρίσκεται στο κάστρο του Windsor, καθώς έχει εγκαταλείψει το παλάτι του Μπάκιγχαμ, για να μπορέσει να μείνει ασφαλής λόγω της πανδημίας.

Είθισται όταν ένα μέλος της βασιλικής οικογένειας έχει γενέθλια να αναρτάται στα social media ένα πορτραίτο του. Ωστόσο αυτό φαίνεται ότι δεν θα συμβεί φέτος για τα γενέθλια της Βρετανίδας μονάρχη.

Σύμφωνα με το People ειναι περιτριγυρισμένη από το πιστό προσωπικό της, ενώ έχει για συντροφιά και τα λατρεμένα της σκυλιά corgi, που έχουν θεαθεί την τελευταία εβδομάδα να κάνουν βόλτες στους κήπους του Frogmore House, στο Windsor.

Εκτός από τον θάνατο του αγαπημένου της βέβαια αλλαγές στον τρόπο που θα γιορτάσουν φέρνει και η πανδημία του κορωνοϊού.

Έτσι η τελετή Trooping the Colour δεν θα πραγματοποιηθεί, ενώ παράλληλα η βασίλισσα και η οικογένεια δεν θα βγει στο μπαλκόνι για να χαιρετήσει τον λαό, όπως συνηθίζεται.

Την ίδια ώρα γίνονται εικασίες αναφορικά με τον πρίγκιπα Χάρι και την παραμονή του στην Βρετανία, την οποία είχε να επισκεφτεί για πάνω από ένα χρόνο. Βρετανικά ΜΜΕ αναφέρουν ότι ο εγγονός της βασίλισσας ίσως να μείνει μέχρι και τα γενέθλιά της.

Πριν από την κηδεία του συζύγου της, η βασίλισσα λέγεται ότι πέρασε πολλές ώρες μοναξιάς και προσευχής στο Κάστρο του Windsor, αναφέρει το ΑΠΕ.

Στο τελευταίο αντίο στον δούκα του Εδιμβούργου εκατομμύρια μάτια είδαν μία μικροκαμωμένη γυρτή γυναικεία φιγούρα με μαύρο μεγάλο καπέλο, μαύρη μάσκα που άφηνε να φανούν μόνο τα δύο δακρυσμένα μάτια της.

 Όμως η εικόνα που συγκλόνισε περισσότερο ήταν η βασίλισσα να κάθεται μόνη της σε μια σειρά από άδειες θέσεις μέσα στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου, στο Ουίνδσορ κατά τη διάρκεια της τελετής. Είχε συνεχώς σκυμμένο το κεφάλι, καθώς έπρεπε να αποχωριστεί το στήριγμά της, όπως είχε δηλώσει στο παρελθόν.

 Η βασίλισσα τοποθέτησε ένα στεφάνι με ιδιαίτερο συμβολισμό στη σορό του συζύγου της, στο οποίο υπήρχε ένα χειρόγραφο σημείωμα με λίγες λέξεις: 

«Στη μνήμη της αγάπης, Ελισάβετ». Ανέλαβε να επιλέξει προσωπικά τα λουλούδια του στεφανιού που ήταν λευκά κρινάκια, λευκά τριαντάφυλλα, λευκές φρέζιες, και γιασεμί.

Η σορός του πρίγκιπα Φίλιππου βρίσκεται στο Royal Vault, που είναι κάτω από το παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου στο Κάστρο του Ουίνδσορ. Όταν πεθάνει η βασίλισσα Ελισάβετ, θα ταφούν ο ένας δίπλα στον άλλο στο King George VI Memorial Chapel, που βρίσκεται επίσης στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ