Χονγκ Κονγκ: Σπείρα απέσπασε 32 εκ δολάρια από 90χρονη γυναίκα, μέσω τηλεφωνικής απάτης - Πώς την έπεισαν να τους δώσει τα χρήματα

Έκανε συνολικά 11 μεταφορές σε ψεύτικους τραπεζικούς λογαριασμούς

Αστρονομικό το ποσό που κατάφεραν να αποσπάσουν επιτήδιοι, μέσω τηλεφωνικής απάτης, από 90χρονη γυναίκα.

Η ηλικιωμένη έδωσε 32 εκατομμύρια δολάρια στους εγκληματίες με την αστυνομία να μιλά για την μεγαλύτερη απάτη στο είδος της που έχει γίνει στο Χονγκ Κονγκ.

Τα στοιχεία της ηλικιωμένης δεν έχουν δοθεί στην δημοσιότητα ωστόσο ο Guardian αναφέρει ότι η 90χρονη ζούσε σε ένα αρχοντικό στην γειτονιά The Peak, την πιο φημισμένη του Χονγκ Κονγκ.

Να σημειωθεί ότι το Χονγκ Κονγκ έχει μεγάλο αριθμό δισεκατομμυριούχων με πολλούς από αυτούς να είναι σε μεγάλες ηλικίες, κάτι που τους κάνει πιο ευάλωτους στις απάτες.

Προσποιούμενοι τους αξιωματούχους της κινεζικής υπηρεσίας δημόσιας ασφάλειας ήρθαν σε επαφή πρώτη φορά με την ηλικιωμένη το περασμένο καλοκαίρι.

Με την πρόφαση ότι η ταυτότητά της έχει χρησιμοποιηθεί σε μια σειρά εγκληματικών υποθέσεων στην Κίνα την έπεισαν να μεταφέρει λεφτά από τον λογαριασμό της σε υποτιθέμενου λογαριασμούς που ανήκαν στην ομάδα ερευνών.

Σύμφωνα με την αστυνομία κάποιες μέρες αργότερα ένας άντρας εμφανίστηκε στην πόρτα της με ένα κινητό τηλέφωνο και με μια κάρτα SIM για να επικοινωνήσει με τους ψεύτικους πράκτορες οι οποίο την έπεισαν τελικά να κάνει 11 τραπεζικές μεταφορές.

Μέσα στους επόμενους 5 μήνες έδωσε συνολικά στους απατεώνες 32 εκατομμύρια δολάρια ενώ η απάτη αποκαλύφθηκε όταν η οικιακή βοηθός της ηλικιωμένης κατάλαβε ότι κάτι δεν πάει καλά και κάλεσε την κόρη της 90χρονης που με την σειρά  της στράφηκε στις Αρχές.

Η Αστυνομία δήλωσε ότι μετά από έρευνες συνελήφθη ένας 19χρονος ο οποίος αφέθηκε ελεύθερος με εγγύηση.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ