Γιατί υπάρχουν άνθρωποι που καθυστερούν πάντα για ραντεβού; 3 λόγοι που μόνο ο ψυχολόγος μπορεί να αναπτύξει

Υπάρχουν διάφοροι λόγοι που μπορούν να εξηγήσουν την ύπαρξη αυτών των "χρόνιων tardones"

Φαίνεται απίστευτο, αλλά υπάρχουν άνθρωποι που φαίνεται να αδυνατούν να φτάσουν εγκαίρως στις τοποθεσίες, παρά το σχεδιασμό των προγραμμάτων και το να έχουν τα μάτια τους σταθερά στο ρολόι. Είναι προβληματική, ιδιαίτερα όταν αυτή η καθυστέρηση, η οποία σχετίζεται με το χρόνο που έχει ξεκινήσει το ταξίδι προς τον τόπο συνάντησης, ενώνεται απροσδόκητο της τελευταίας στιγμής, ή όταν υπάρχει πάρα πολύ την εμπιστοσύνη με τους ανθρώπους που περιμένουν.

Αργοπορία που χρησιμοποιείται για να είναι μια ταλαιπωρία τόσο για το πρόσωπο που περιμένει όπως αυτό έχει καθυστερήσει και όμως, πολύ συχνά βγαίνουν με το δεξί (ή ακόμα και την ώρα που έχει τρέξει) χρόνο. Πώς μπορεί να εξηγηθεί ότι μας κοστίζει τόσα πολλά να μάθουμε από λάθη και να φύγουμε εκ των προτέρων; Υπάρχουν διάφοροι λόγοι που μπορούν να εξηγήσουν την ύπαρξη αυτών των "χρόνιων tardones".

Πιθανοί λόγοι για τους οποίους καθυστερείτε (πάντα, παντού)

Πρέπει να εξηγηθεί γιατί ορισμένοι άνθρωποι είναι πολύ πιθανό να καθυστερήσουν παντού, ενώ άλλοι δείχνουν αγγλική ακρίβεια. Μπορεί αυτή η διαφορά να έχει κάποια σχέση με κάποια ψυχολογική άποψη?

1. Να είσαι πολύ ναρκισσιστής

Οι άνθρωποι με ναρκισσιστική προσωπικότητα έχουν την τάση να έχουν προβλήματα όταν πρόκειται να βρεθούν στη θέση των άλλων. Αυτό σημαίνει, μεταξύ άλλων, μην υποθέσετε ότι κάθε φορά που είναι αργά, θα προκαλέσει αναστάτωση σε τρίτους και, στην πραγματικότητα, μπορείτε να βρείτε ευχάριστη αίσθηση ότι αναμένεται.

Στο τέλος, αναγκάζοντας τον εαυτό σας να καθυστερήσει στις τοποθεσίες είναι ένας τρόπος να δημιουργήσετε την ψευδαίσθηση ότι είστε αρκετά σημαντικοί, ώστε όλοι να περιμένουν να απολαύσουν την επιχείρησή σας. Ωστόσο, αυτές οι περιπτώσεις δεν είναι πολύ συχνές.

2. Εθισμός σε αγώνες τελευταίας στιγμής

Μπορεί να είναι δύσκολο να καταλάβει, αλλά η ανάγκη να βρεθεί συντομεύσεις ή τις μεθόδους για την γρήγορη προώθηση και την απελευθέρωση της αδρεναλίνης που σχετίζεται με το γεγονός της καθυστερημένης μπορεί να θεωρηθεί κάτι σαν ένα άθλημα: ένα είδος παράξενη ευχαρίστηση τέλη.

Και ως τέτοια, είναι πιθανό ότι δημιουργεί εθισμό. Έτσι, είναι κατανοητό ότι μερικοί άνθρωποι το παίρνουν έτσι, αν και με ασυνείδητο τρόπο, και επωφελούνται από το μικρότερο ραντεβού ή συνάντηση ως δικαιολογία για να ζήσουν μια μικρή περιπέτεια ενάντια στο ρολόι.

3. Δεν θέλετε να φτάσετε πριν από καιρό

Αυτό το κίνητρο είναι το πιο λογικό από τη λογική κόστους-οφέλους. Υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους κάποιος μπορεί να μην θέλει να φτάσει ένα λεπτό πριν από την συμφωνημένη ώρα και κανένα από αυτά δεν πρέπει να έχει ως στόχο να προκαλέσει προβλήματα σε άλλους.

Η αναμονή είναι μη παραγωγική. Η άφιξη νωρίς μπορεί να θεωρηθεί ως χάσιμο χρόνου. Δεν δίνει το αίσθημα της εξυπηρέτησης μιας σαφούς χρησιμότητας. Αντιμέτωποι με την προοπτική να φτάσει πολύ νωρίς και να περάσουν λίγο χρόνο να κάνει τίποτα, είναι πιθανό ότι πολλοί άνθρωποι καθυστερούν την αναχώρησή τους απλά κάνουν πράγματα που είναι προφανώς παραγωγικό, όπως το καθάρισμα του σπιτιού, να διαβάσετε ένα βιβλίο ή ακόμα και να πάρει χρόνο για να ξεκουραστούν, κάτι Θα μπορούσα να το κάνω ενώ περίμενα. Κατά ειρωνικό τρόπο, αυτή η πορεία προς την παραγωγικότητα που οδηγεί σε χρόνια καθυστέρηση κατά πάσα πιθανότητα δεν θα είναι παρόντες, αν η αντίληψη του να πρέπει να επιλέξουν ανάμεσα σε αυτό και περνούν το μη παραγωγικό χρόνο στον τόπο που συμφωνήθηκε για την συνάντηση δεν είχε., σύμφωνα με το el.sainte-anastasie.org.

Είναι βαρετό. Η άφιξη μπροστά από το χρόνο σημαίνει να περάσετε μια στιγμή μοναξιάς και ενόχλησης. Η αναμονή για κάποιον σημαίνει να είναι ακίνητος για λίγα λεπτά, χωρίς να χρειάζεται να κάνετε και να μην μπορείτε να πάτε οπουδήποτε αλλού. Ακριβώς όπως είναι γνωστό ότι το άλλο άτομο μπορεί να είναι αναστατωμένο αν αυτός ή αυτή πρέπει να περιμένει πολύ καιρό, το άτομο που τείνει να είναι αργά γνωρίζει ότι μπορεί επίσης να βλάψει αν πρέπει να περιμένει.

Επηρεάζει την εικόνα του εαυτού. Για μερικούς ανθρώπους, η αναμονή είναι μια μικρή πρόκληση στην οποία πρέπει να δούμε ενδιαφέρον και να προσφέρουμε μια θετική εικόνα του εαυτού μας ενώ παραμένουμε ήσυχοι επειδή άλλοι το έχουν αποφασίσει. Μπορείτε να καπνίσετε, να κοιτάξετε το smartphone, να βάλετε τις υπολογιζόμενες θέτει ... Μια κατάσταση παρόμοια με αυτή που συμβαίνει όταν πηγαίνουμε σε ένα ανελκυστήρα με ξένους.

Μερικά ψυχολογικά συμπεράσματα

Με λίγα λόγια, για αυτούς τους ανθρώπους να φτάσουν εκ των προτέρων δεν είναι κάτι θετικό, αλλά μια πιθανότητα που πρέπει να αποφευχθεί. Ως εκ τούτου, απορρίπτουν την πιθανότητα να μείνουν λίγα λεπτά πριν (είτε λόγω συνειδητής ή ασυνείδητης απόφασης), έχουν μόνο την επιλογή να φτάσουν μόνο στο συμφωνημένο χρόνο ή αργότερα. Και, δεδομένου ότι η "μεταγενέστερη" εναλλακτική λύση αποτελείται από περισσότερες στιγμές από την πρώτη επιλογή, είναι η πιο πιθανή από τις δύο δυνατότητες. Αποτέλεσμα: Αφίξεις αργά, πάντα.

Γνωρίζετε λοιπόν: αν νομίζετε ότι ένας από αυτούς τους τρεις λόγους εξηγεί τις περισσότερες από τις περιπτώσεις στις οποίες καθυστερείτε, το κύριο είναι να αναγνωρίσετε και να αγωνιστείτε για να σταματήσετε έτσι. Απλά μην το αφήνετε αύριο.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ