Η 52χρονη που γέννησε την εγγονή της λέει ότι υπέφερε από επιλόχεια κατάθλιψη: Είχε γίνει παρένθετη μητέρα για την κόρη της (φωτό)

«Νομίζω ότι η γέννα ήταν λίγο τραυματική»

Όταν η 52χρονη Julie Loving είχε γεννήσει πέρυσι την εγγονή της - αφού είχε γίνει παρένθετη μητέρα για την κόρη της - η ιστορία της είχε κάνει τον γύρο του κόσμου.

Η Breanna Lockwood για χρόνια αντιμετώπισε προβλήματα γονιμότητας και ήταν τελικά η μητέρα της εκείνη που της «χάρισε» το μωράκι που τόσο επιθυμούσε.

Ωστόσο η κόρη της 52χρονης Loving έκανε πρόσφατα μια ανάρτηση στην οποία μοιράστηκε με τον κόσμο την επιλόχεια κατάθλιψη που βίωσε η μητέρα της.

Οι δύο γυναίκες μίλησαν στον Insider για την εμπειρία τους μετά τον ερχομό της μικρής Briar και για το πως αντιμετώπισαν μαζί την επιλόχεια κατάθλιψη, ένα ζήτημα που όπως τονίζουν είναι σημαντικό να συζητιέται.

Πριν την γέννα κυριαρχούσε ο ενθουσιασμός τόσο για την μητέρα που κυοφορούσε την εγγονή της, όσο και για την κόρη της που θα κρατούσε σύντομα στα χέρια της το μωράκι της.

«Κάθε μέρα ήταν σαν Χριστούγεννα, περιμέναμε την μεγάλη στιγμή» είπε χαρακτηριστικά η Breanna Lockwood.

Η μητέρα της από την άλλη είπε ότι η εγκυμοσύνη της ήταν φυσιολογική και ότι είχε μόνο λίγο ναυτεία, κάτι που άλλωστε είχε βιώσει και στις προηγούμενες εγκυμοσύνες της.

Την ημέρα που ήταν να γεννήσει πήγε κανονικά στο νοσοκομείο όπως ήταν σχεδιασμένο αλλά στην μέση της γέννας οι γιατροί αποφάσισαν να της κάνουν καισαρική καθώς αντιμετώπισε κάποια θέματα με τις συσπάσεις.

Η Loving είχε κάνει και στο παρελθόν καισαρική ωστόσο αυτή τη φορά δεν ήταν προετοιμασμένη και είχε μεγάλο άγχος για το μωρό.

«Απλά ήθελα η Briar να είναι καλά και ασφαλής… ήμουν “οκ ας το κάνουμε”» είπε η 52χρονη.

Αν και η γέννα ήταν επιτυχημένη οι δύο γυναίκες πιστεύουν τώρα ότι η καισαρική πιθανόν να συνέβαλε στην επιλόχεια κατάθλιψη που βίωσε η μητέρα της μετά τον τοκετό.

«Νομίζω ότι η γέννα ήταν λίγο τραυματική. Δεν ήμουν ψυχολογικά προετοιμασμένη για την καισαρική αν και έπρεπε να το είχα σκεφτεί καθώς είναι κάτι πολύ πιθανό να γίνει».

«Ο μεγαλύτερος μου ενθουσιασμός ήταν να δω την Breanna να κρατά το μωρά στα χέρια της και το έχασα λίγο αυτό» πρόσθεσε.

«Η μητέρα μου ήταν πολύ ενθουσιασμένη για την άφιξη του μωρού και όταν δεν πήγαν όλα έτσι όπως τα υπολόγιζε, σε συνδυασμό με τις ορμόνες, την στεναχωρούσε όταν το σκεφτόταν» είπε από την μεριά της η κόρη της 52χρονης.

Η Loving λίγες μέρες μετά τον τοκετό άρχισε να βιώνει άγχος και κατάθλιψη, κάτι που την εξέπληξε.

Τα συμπτώματα γινόντουσαν πιο έντονα τις νύχτες και πολλές φορές έπιανε τον εαυτό της να κλαίει. Μάλιστα όπως λέει δεν είχε αντιμετωπίσει κάτι παρόμοιο με τις προηγούμενες εγκυμοσύνες της. «Άρχισα να νιώθω άγχος και να έχω φόβους που δεν είχε προηγουμένως. Δεν ήταν κάτι που σχετιζόταν με το μωρό. Ίσως ήταν η δική μου ανάρρωση ίσως».

Ακόμα είχε συχνά ναυτία και όπως είπε πιστεύει ότι αυτό της προκάλεσε περισσότερο φόβο ότι μπορεί να αρρωστήσει.

Την ίδια ώρα είχε θέματα με τις ορμόνες της. «Ήμουν στην εμμηνόπαυση και δεν περίμεναν να πέσουν τόσο οι ορμόνες μου μετά τον τοκετό» είπε και πρόσθεσε:

«Συνήθως προετοιμάζεσαι για τον ερχομό του μωρού και όχι για τις παρενέργειες που θα έχεις μετά».

Τα συμπτώματά της κράτησαν σχεδόν 4 εβδομάδες και πλέον νιώθω πολύ καλύτερα. Ωστόσο τόσο εκείνη όσο και η κόρη της πιστεύουν ότι η επιλόχεια κατάθλιψη είναι ένα θέμα που πρέπει να συζητιέται.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ