Ντίνα Νικολάου: Μπόμπα πασχαλινή με τυρί κρέμα, αυγά & μελιτζανοσαλάτα - Απολαύστε την με δροσερή μπύρα ή λευκό κρασί

Η μπόμπα είναι μια τέλεια πρόταση για να ανακυκλώσουμε τα πολλά αυγά του Πάσχα. Ο συνδυασμός με το απαλό τυρί κρέμα και την πικάντικη μελιτζανοσαλάτα είναι ιδανικός

ΥΛΙΚΑ

1 ψωμί για μπόμπα, στρογγυλό, κομμένο σε φέτες (εναλλακτικά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ψωμί για τοστ)
400 γρ. φρέσκο τυρί κρέμα Arla, για την επικάλυψη
½ πιπεριά κόκκινη, ψιλοκομμένη
1 αγγούρι, καθαρισμένο και κομμένο σε στρογγυλά φετάκια
Το πράσινο μέρος από 5-6 κρεμμυδάκια φρέσκα

Για την κρέμα τυριού

200 γρ. φρέσκο τυρί κρέμα Arla
1 μικρό αγγούρι, πλυμμένο καλά, με τη φλούδα του
2 αγγουράκια τουρσί, ψιλοκομμένα
4 ντοματίνια, ψιλοκομμένα
1/3 ματσάκι άνηθο (μόνο φύλλα), ψιλοκομμένο
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για την γέμιση με αυγά

4 αυγά, βρασμένα σφιχτά (ή πασχαλινά), καθαρισμένα και κομμένα στη μέση
60 γρ. μαγιονέζα
1 κουτ. σούπας μουστάρδα Ντιζόν
Για την μελιτζανοσαλάτα
2 μεγάλες μελιτζάνες φλάσκες
100 γρ. φρέσκο τυρί κρέμα Arla
1 πιπεριά Φλωρίνης, από βάζο ψιλοκομμένη
½ ματσάκι μαϊντανό (μόνο φύλλα), ψιλοκομμένα
Χυμός από ½ λεμόνι
1 κουτ. γλυκού κρέμα σκόρδου (προαιρετικά)
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Ευχαριστούμε θερμά την Ντίνα Νικολάου και το dinanikolaou.gr για την παραχώρηση αυτής της συνταγής

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

ΒΗΜΑ 1 Για την μελιτζανοσαλάτα: Προθερμαίνω το γκριλ σε δυνατή φωτιά. Πλένω τις μελιτζάνες, τις σκουπίζω καλά, τις τοποθετώ στη σχάρα του φούρνου, σε ένα από τα ψηλά ράφια, και τις ψήνω για περίπου 30 – 40 λεπτά, μέχρι να μαυρίσει η φλούδα τους και να σκάσει σε αρκετά σημεία. Κάθε τόσο, τις γυρνάω στη διάρκεια του ψησίματος για να μαυρίσουν ομοιόμορφα.

ΒΗΜΑ 2 Εναλλακτικά, τις τρυπάω με ένα πιρούνι σε διάφορα σημεία, τις βάζω σε ένα ταψί και τις ψήνω στη λειτουργία του φούρνου, στους 200°C, για 35 – 40 λεπτά.

ΒΗΜΑ 3 Τις βγάζω από το φούρνο και, όταν κρυώσουν τόσο ώστε να μπορώ να τις πιάσω, τις κόβω στη μέση και, με ένα κουταλάκι, αφαιρώ και πετάω όσα περισσότερα σποράκια μπορώ. Στη συνέχεια παίρνω τη σάρκα, τη βάζω σε ένα μεγάλο μπολ και τη ραντίζω με το χυμό λεμονιού, για να μην μαυρίσει. Προσθέτω το τυρί κρέμα, την πιπεριά, τον μαϊντανό, την κρέμα σκόρδου (αν την χρησιμοποιήσω), αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύω καλά και αφήνω στην άκρη.

ΒΗΜΑ 4 Για την κρέμα τυριού: Πλένω καλά το αγγούρι, το κόβω κάθετα στη μέση και με ένα κουταλάκι αφαιρώ τα σποράκια του. Ψιλοκόβω το αγγούρι σε μικρούς κύβους. Σε ένα μπολ ανακατεύω το τυρί κρέμα, το φρέσκο αγγούρι, τα αγγουράκια τουρσί, τα ντοματίνια, τον άνηθο, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

ΒΗΜΑ 5 Για την συναρμολόγηση: Τοποθετώ σε μια πιατέλα την πρώτη στρογγυλή φέτα ψωμιού και αλείφω με τη μισή ποσότητα κρέμας τυριού. Σκεπάζω με ένα δεύτερο ψωμάκι και επαναλαμβάνω μια στρώση με κρέμα τυριού.

ΒΗΜΑ 6 Σε ένα μπολάκι ανακατεύω τη μαγιονέζα με τη μουστάρδα Ντιζόν και αλείφω με τη μισή ποσότητα ακόμη ένα ψωμάκι. Απλώνω επάνω 2 αυγά κομμένα στη μέση, σκεπάζω με το επόμενο ψωμάκι και επαναλαμβάνω τη σειρά μαγιονέζα-μουστάρδα-αυγά.

ΒΗΜΑ 7 Σκεπάζω με ένα ψωμάκι και απλώνω την μισή μελιτζανοσαλάτα. Σκεπάζω και πάλι με ένα ψωμάκι και αλείφω και την υπόλοιπη. Καλύπτω με την τελευταία φέτα ψωμιού.

ΒΗΜΑ 8 Σε ένα μπολ, δουλεύω με το σύρμα τα 400 γρ. φρέσκο τυρί κρέμα να αφρατέψει και καλύπτω όλη την μπόμπα με ένα παχύ στρώμα τυριού. Διακοσμώ με τις φέτες αγγουριού, τα κλαδάκια από τα φρέσκα κρεμμυδάκια και την ψιλοκομμένη πιπεριά. Βάζω την μπόμπα για 1 ώρα στο ψυγείο πριν την σερβίρω.

Who is Whο

Οι γαστρονομικές μου ανησυχίες ξεκίνησαν σε πολύ μικρή ηλικία. Γεννημένη στην Ελλάδα, σε μια οικογένεια που η μαγειρική και το καλό φαγητό ήταν βασικά συστατικά της έννοιας καλή ζωή, σύντομα άρχισα να πειραματίζομαι με τα υλικά, τις μυρωδιές, τις αναλογίες. Παρόλο που ξεκίνησα την σταδιοδρομία μου σπουδάζοντας οικονομικά και marketing, στο Παρίσι, σύντομα το πάθος μου για την τέχνη της μαγειρικής και την γαστρονομία με έκανε να αλλάξω ρότα στην ζωή μου, να ακολουθήσω την καρδιά και να κυνηγήσω το όνειρό μου.

Ξεκινώντας τις σπουδές μου στην επαγγελματική μαγειρική τέχνη στις Γαστρονομικές σχολές του Παρισιού «Le Cordon Bleu», «Ritz Escoffier», «Alain Ducasse formation», «Lenotre», ήρθα σε επαφή με τους μεγαλύτερους δασκάλους, που με ενέπνευσαν μεταδίδοντάς μου το πάθος για το καινούριο και την δημιουργία. Στο Παρίσι με τη Μαρία, δημιουργήσαμε το καμάρι μας το EVI EVANΕκαι υπερασπιζόμαστε με μεράκι και πατριωτική φιλοδοξία την ελληνική κουζίνα. Στην Αθήνα, ξεκίνησα το 2006 μέσα από την καθημερινή στήλη μαγειρικής στο πρωινό πρόγραμμα του ΑΝΤ1 (Πρωινός καφές) τη μαγική τηλεοπτική επικοινωνία με όλους εσάς που λατρεύεται τις κατσαρόλες και αφήνεστε στη μαγεία της γεύσης.

Από το 2009 έως το 2011, στην καθημερινή τηλεοπτική εκπομπή μαγειρικής στο κανάλι Star «Νηστικοί πράκτορες» και συνεχίζοντας το 2012, με την εκπομπή «Στην κουζίνα με την Ντίνα», μοιράστηκα με όλους εσάς μυστικά γαστρονομίας και συμβουλές για το οικογενειακό τραπέζι και την οργάνωση της κουζίνας της νέας νοικοκυράς. Το 2010 ξεκίνησα στο κανάλι της Γαλλικής τηλεόρασης cuisine TV, την εκπομπή «Ma cuisine grecque» η οποία παρουσίαζε συνταγές και πιάτα απ’ όλη την Ελλάδα. Η εκπομπή λόγω της μεγάλης της επιτυχίας αποτέλεσε μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία προβολής για την Ελληνική κουζίνα και τα Ελληνικά προϊόντα.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ