Χονγκ Κονγκ: Θύμα τηλεφωνικής απάτης 90χρονη - 32 εκ. δολάρια η λεία του δράστη - Πώς την ξεγέλασε

Στην ανακοίνωση των αρχών αναφέρεται ότι η γυναίκα επικοινώνησε με την αστυνομία στις 2 Μαρτίου, όταν ανέφερε ότι απατεώνες την πληροφόρησαν ότι είχαν χρησιμοποιήσει την πιστωτική της κάρτα για εγκληματικές δραστηριότητες στην ηπειρωτική Κίνα

Η αστυνομία του Χονγκ Κονγκ συνέλαβε έναν άνδρα που θεωρείται ότι απέσπασε το ποσό των 32 εκατομμυριών δολαρίων από μια γυναίκα 90 ετών μέσω τηλεφωνικής απάτης.

Στην ανακοίνωση των αρχών αναφέρεται ότι η γυναίκα επικοινώνησε με την αστυνομία στις 2 Μαρτίου, όταν ανέφερε ότι απατεώνες την πληροφόρησαν ότι είχαν χρησιμοποιήσει την πιστωτική της κάρτα για εγκληματικές δραστηριότητες στην ηπειρωτική Κίνα.

Η ίδια είπε ότι είχε δεχτεί μία κλήση τον Αύγουστο του 2020 από κάποιον άγνωστο που ισχυριζόταν ότι ήταν αρμόδιος για την επιβολή του νόμου στην ηπειρωτική Κίνα.

Στη συνέχεια, ένας άνδρας που παρουσιάστηκε ως  αξιωματούχος επιβολής του νόμου στην ηπειρωτική χώρα επισκέφθηκε το σπίτι της και της έδωσε ένα κινητό τηλέφωνο με το οποίο έπρεπε να επικοινωνήσει μαζί τους, είπε η αστυνομία.

Στη συνέχεια, η γυναίκα πραγματοποίησε μια σειρά συναλλαγών σε δύο τραπεζικούς λογαριασμούς σύμφωνα με τις οδηγίες.

Η αστυνομία συνέλαβε στις 25 Μαρτίου έναν 19χρονο άνδρα, ο οποίος στη συνέχεια αφέθηκε ελεύθερος με εγγύηση και αναμένεται στα τέλη του μήνα να εμφανιστεί στην αστυνομία, αναφέρει το CNN.

Η έρευνα συνεχίζεται και ενδέχεται να γίνουν περαιτέρω συλλήψεις, σύμφωνα με την αστυνομία.

Η ηλικιωμένη ζει στην πιο ακριβή  γειτονιά του Χονγκ Κονγκ που ονομάζεται The Peak.

Η 90χρονη δεν είναι το μόνο θύμα τέτοιας απάτης.

Τον Οκτώβριο του 2020, μια 65χρονη γυναίκα πλήρωσε 8,9 εκατομμύρια δολάρια  σε άτομα που, όπως είπε, την κατηγόρησαν ότι συμμετείχε σε ξέπλυμα χρήματος στην ηπειρωτική Κίνα.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ