Τόμας Φριτς: Πέθανε ο Γερμανός κατάξανθος «πρίγκιπας», συμπρωταγωνιστής της Έλενας Ναθαναήλ - Στην ταινία «Επιχείρηση Απόλλων» (βίντεο)

Ο Τόμας Φριτς ήταν γιος του γνωστού στη Γερμανία ηθοποιού Γουίλι Φριτς.

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 77 ετών ο Γερμανός ηθοποιός Τόμας Φριτς, ο οποίος έγινε γνωστός στο ελληνικό κοινό από την παρουσία του στην ταινία «Επιχείρησις Απόλλων», όπου συμπρωταγωνίστησε με την Έλενα Ναθαναήλ.

Η υπόθεση της ταινίας Επιχείρησις Απόλλων" περιστρέφεται γύρω από την γνωριμία και τον έρωτα της καλλονής ξεναγού Έλενας με τον Γερμανό καταπιεσμένο από τις βασιλικές υποχρεώσεις πρίγκιπα Γιαν, ο οποίος επιλέγει να κρύψει την αληθινή ταυτότητά του προκειμένου να ζήσει, έστω για λίγο, ελεύθερος και ανέμελος. 

Ο 77χρονος άνδρας ήταν πιότερο γνωστός στο κοινό της Γερμανίας ως γιος του επίσης ηθοποιού, Γουίλι Φιτς. Ο εκλιπών χάρισε επίσης τη φωνή του στον Σκαρ, τον μοχθηρό αδελφό του Μουφάσα στην ταινία κινουμένων σχεδίων της Ντίσνεϊ, «Ο Βασιλιάς των λιονταριών», στη γερμανική της εκδοχή αναφέρει το bietigheimerzeitung.

Στο ελληνικό κοινό έγινε γνωστός και αγαπήθηκε ιδιαίτερα από την επιτυχημένη ελληνική ταινία του 1967, σε σκηνοθεσία Γιώργου Σκανελάκη και μουσική του Γιάννη Μαρκόπουλου. Η «Επιχείρησις Απόλλων» προβλήθηκε σε Αγγλία, Γαλλία και ΗΠΑ, με τον Φριτς να αναπτύσσει στενές σχέσεις φιλίας με την Έλενα Ναθαναήλ.

 

 

Η λατρεία του Φριτς για τη Μύκονο

Κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων, ο Τόμας Φριτς βρέθηκε και στην κοσμοπολίτικη Μύκονο, προορισμό που ερωτεύτηκε από την πρώτη στιγμή. «Κάναμε και μια σκηνή στη Μύκονο, στους ανεμόμυλους στην Αλευκάντρα, και εκεί ερωτεύτηκα το νησί», δήλωνε σε παλαιότερη συνέντευξή του σε ελληνικό περιοδικό.

«Επέστρεψα τα επόμενα δύο καλοκαίρια και στη συνέχεια αγόρασα ένα σπιτάκι και έρχομαι κάθε χρόνο. Αγαπώ πολύ το νησί και δεν μου αρέσει όλος αυτός ο τουριστικός συρφετός. Γι' αυτό και έρχομαι νωρίς την άνοιξη και φεύγω στα μέσα Μαΐου», έλεγε.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ