Η βασίλισσα Margrethe της Δανίας με μπορντοροδοκόκκινο σύνολο στα 81α γενέθλια της - Με γκρι & ραφ της αεροπορίας στην πρώτη έξοδο (φώτο)

Για δεύτερη φορά η βασίλισσα γιόρτασε τα γενέθλια της μόνη

Η βασίλισσα Margrethe II της Δανίας έκανε την πρώτη της έξοδο  την Τετάρτη για να εγκαινιάσει την έκθεση του μεγάλου γλύπτη, Ροντέν στο Ny Carlsberg Glyptotek στην Κοπεγχάγη.

Τα εγκαίνια της έκθεσης έγιναν τη μέρα  που σηματοδοτεί την επαναλειτουργία  των μουσείων στο βασίλειό της.

Πρόκειται για ένα ακόμα  βήμα των Δανών προς την επιστροφή στην κανονική ζωή.

Την Τετάρτη 21 Απριλίου 2021, η Δανία άνοιξε  ξανά τις καφετέριες, τα μπαρ και τα εστιατόριά της, καθώς και τα μουσεία της.

Αυτά ήταν τα καλά νέα με τα οποία η βασίλισσα Margrethe II της Δανίας ήθελε να συνδεθεί προσωπικά με τη μετάβαση της στο Ny Carlsberg Glyptotek.

Credits: Facebook/Glyptoteket

Έκθεση σε συνεργασία με το μουσείο Ροντέν στο Παρίσι

Η βασίλισσα  που γιόρτασε πρόσφατα τα 81α γενέθλιά της, επισκέφθηκε αυτό το διάσημο μουσείο τέχνης στην πρωτεύουσα για να εγκαινιάσει τη νέα του έκθεση.

Η έκθεση είναι αφιερωμένη  στον Γάλλο γλύπτη Auguste Rodin.

Credits: Facebook/Glyptoteket

Διοργανώθηκε  σε συνεργασία με το Μουσείο  Rodin στο Παρίσι, και παρουσιάζει  τα έργα του Γάλλου καλλιτέχνη με κομμάτια από την προσωπική του συλλογή από αντίκες.

"Τη στιγμή του θανάτου του, είχε συγκεντρώσει περισσότερα από 6.500 αντικείμενα: ελληνορωμαϊκά αγάλματα, κινεζικά κεραμικά, αιγυπτιακά αγγεία και ιαπωνικές μάσκες", δήλωσε ο  διευθυντής του Ny Carlsberg Glyptotek, σύμφωνα με την Paris Match.

MAJESTÆTELIG GENÅBNING ?? I dag har vi har den store glæde at genåbne museet for publikum samt den særlige fornøjelse,...

Δημοσιεύτηκε από Glyptoteket στις Τετάρτη, 21 Απριλίου 2021

Για την επίσκεψη της στο Μουσείο η βασίλισσα  Margrethe, επέλεξε τον συνδυασμό του γκρι με το μπλε ραφ. 

Την υποδέχθηκαν  δύο μικρά κορίτσια που της έδωσαν ένα μπουκέτο , λουλούδια.

Στη συνέχεια ξεναγήθηκε  στην έκθεση που άνοιξε στο κοινό στις 1 μ.μ.

Credits: Facebook/Glyptoteket

Θα μπορούσαμε  να δούμε ότι η βασίλισσα χαμογελούσε κάτω από τη μάσκα της,  χαρούμενη που είχε την ευκαιρία να κάνει αυτή τη δημόσια εμφάνιση μετά από καιρό.

«Πρέπει να είναι μια ανακούφιση για τη βασίλισσα που μπορεί τελικά να βρεθεί ξανά ανάμεσα στους Δανούς, ειδικά επειδή έπρεπε να περάσει και τα 81α γενέθλιά της απομονωμένη, και χωρίς να είναι σε θέση να το γιορτάσει όπως συνήθως», δήλωσε εκπρόσωπος του παλατιού.

Credits: Facebook/Glyptoteket

Τα γένεθλια της βασίλισσας

Στις 16 Απριλίου, η βασίλισσα Margethe, γιόρτασε τα 81α γενέθλια της.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση στην επίσημη ιστοσελίδα του παλατιού, όπως και πέρυσι , λόγω των συνθηκών της πανδημίας, δεν έγιναν οι παραδοσιακές εκδηλώσεις γαι την ημέρα.

Η βασίλισσα γιόρτασε μόνη στο  Fredensborg Palace, και δέχθηκε ευχές μόνο ηλεκτρονικά μέσω μιας ειδικής πλατφόρμας μηνυμάτων που δημιουργήθηκε για εκείνη την ημέρα, στην ιστοσελίδα του παλατιού.

Για την ημέρα των γενεθλίων της η βασίλισσα φόρεσε μπορντό φόρεμα και κόκκινη ζακέτα.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ