Μια εβδομάδα πριν από τα Χριστούγεννα και σας έχουμε λαχταριστούς νηστίσιμους κουραμπιέδες από τον σεφ μας Κωνσταντίνο Μουζάκη

Φανταστική, εκπληκτική, πεντατόσιμη συνταγή!

Υλικά

•             3 φλιτζάνια ΕΛΑΙΟΛΑ∆Ο

•             1 φλιτζάνι του τσαγιού ζάχαρη

•             ¾ του ποτηριού χυμό πορτοκάλι

•             1 κουταλάκι σόδα

•             1 ποτήρι νερό

•             2 κουταλιές κανέλα και γαρύφαλλα

•             αλεύρι ζαχαροπλαστικής όσο χρειαστεί

•             ανθόνερο, ζάχαρη άχνη

Εκτέλεση:

1.            Χτυπάμε το ελαιόλαδο µε τη ζάχαρη και συνεχίζουμε µε τη σόδα διαλυμένη στον χυμό, το νερό, την κανέλα και τα γαρύφαλλα και το αλεύρι.

2.            Ζυμώνουμε καλά, πλάθουμε τους κουραμπιέδες και τους ψήνουμε.

3.            Όταν κρυώσουν τους ραντίζουμε µε ανθόνερο και τους πασπαλίζουμε µε άχνη ζάχαρη.

 

 Ο Κωνσταντίνος Μουζάκης διαθέτει πολύχρονη εμπειρία στην ζαχαροπλαστική και μαγειρική τέχνη. Εργάζεται ως ιδιωτικός chef σε βίλες υψηλών προσώπων, κτήματα δεξιώσεων, θαλαμηγούς και σε σκάφη αναψυχής, έχει παρουσιάσει την Μεσογειακή κι Ελληνική κουζίνα σε διεθνή συνέδρια, τηλεοπτικές εκπομπές, αλλά και σε διεθνείς διαγωνισμούς. Ακόμη, έχει συμμετάσχει σε συγγραφή βιβλίου μαγειρικής με θέμα την υγιεινή διατροφή, σύνταξη συνταγών σε περιοδικά, ιστοσελίδες και εφημερίδες στον διεθνή και ελληνικό τύπο. Έχει ειδικότητα στην Μεσογειακή και Ελληνική Παραδοσιακή κουζίνα, στο ελληνικό πρωινό, και σε είδη ζαχαροπλαστικής και αρτοποιίας.

Είναι  μέλος της Ομοσπονδίας Αρχιμαγείρων Ελλάδος , της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδας.(Chef Club of Greece), της Παγκόσμιας ‘Ενωσης Αρχιμαγείρων WACS, αλλά και Πιστοποιητής στον ΕΟΤ για το σήμα της ελληνικής κουζίνας. Εισηγητής στο ΤΕΙ και Pastry Chef στο IEK ΞΥΝΗ

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ