Σπύρος Σούλης: Αυτά είναι τα 10 χρώματα που πάντα χρησιμοποιούν οι διακοσμητές - Θα ανανεώσουν τον χώρο σας (φωτό)

Πάρτε ιδέες για βάψετε το σπίτι σας!

Σκέφτεστε να ανανεώσετε το σπίτι σας και αναρωτιέστε τι χρώμα να βάψετε τους τοίχους σας, αλλά δεν μπορείτε να αποφασίσετε; Είναι πολύ εύκολο να χαθείτε ανάμεσα στα άπειρα χρώματα και τις επιλογές που σας δίνουν οι χρωματικές παλέτες.

Για να ξεκαθαρίσετε το τοπίο, δείτε ποια είναι τα χρώματα που πάντα χρησιμοποιούν οι σχεδιαστές και οι διακοσμητές και πάρτε ιδέες για βάψετε τους χώρους σας, χωρίς να ανησυχείτε μήπως κάνατε λάθος επιλογή!

Παλ μπλε-γκρι Ένα εκπληκτικό απαλό γπλε-γκρι που ταιριάζει σε πολλούς και διαφορετικούς χώρους είναι μια από τις αγαπημένες επιλογές των σχεδιαστών και των διακοσμητών. Είναι από τα χρώματα που παίρνουν την τελική τους απόχρωση ανάλογα με τον φωτισμό και την ώρα της ημέρας. Χαλαρωτικό και ιδιαίτερο.

Παλ γκρι Πρόκειται για ένα φωτεινό, κλασικό γκρι και ανήκει στην γκάμα των ουδέτερων χρωμάτων. Είναι κατάλληλο για να το συνδυάσετε με έπιπλα που έχουν χρώμα ή να το χρησιμοποιήσετε αν θέλετε να αναδείξετε οποιοδήποτε άλλο σημείο του χώρου σας.

Το γκρι συνεχίζει και φέτος να είναι μια από τις πιο δυνατές αποχρώσεις της σεζόν, αλλά οι σχεδιαστές φαίνεται να χρησιμοποιούν τις πιο απαλές αποχρώσεις του για πιο μίνιμαλ και ιδιαίτερο αποτέλεσμα.

Παλ μπεζ Κλασικό και εκλεπτυσμένο, το απαλό μπεζ είναι η ουδέτερη εκδοχή του χακί. Είναι η κατάλληλη ισορροπία μεταξύ θερμού και ψυχρού χρώματος. Είναι και αυτό από τα χρώματα που θα πάρει τις αποχρώσεις του φωτισμού.

Γλυκό κίτρινο Αν θέλετε ένα κίτρινο που δεν είναι πολύ φωτεινό, διαλέξτε αυτό το χρώμα που φαίνεται στην εικόνα παρακάτω. Τα κίτρινα είναι χαρούμενα, ταιριάζουν με το ξύλο και με τα περισσότερα άλλα χρώματα και θα δώσουν στον χώρο σας μια αίσθηση ζεστασιάς.

Έντονο λευκό Αν είστε των φωτεινών χρωμάτων, τότε το έντονο λευκό είναι για εσάς. Ένα πολύ απαλό off-white με λίγο θερμό γκρι και μια νότα πράσινου. Ταιριάζει σχεδόν σε κάθε δωμάτιο του σπιτιού.

Γλυκό παλ ροζ Γλυκό και απαλό ροζ. Αυτό το χρώμα είναι το καταλληλότερο για το παιδικό δωμάτιο. Ακριβώς επειδή η απόχρωση του ροζ είναι πολύ απαλή και δεν ξεχωρίζει, μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε ακόμα και για να βάψετε τα ταβάνια σας.

Φωτεινό γκρι Το φωτεινό γκρι, με θερμές αποχρώσεις είναι μια ακόμα υπέροχη επιλογή. Το κλασικό αυτό χρώμα δημιουργεί μια αίσθηση ενοποίησης και κάνει τον χώρο να δείχνει ήρεμος και χαλαρός.

Φωτεινό λευκό Αν έχετε αποφασίσει πως θέλετε να βάψετε τους τοίχους σας λευκούς, αλλά δεν ξέρετε ποιο λευκό να διαλέξετε, το χρώμα αυτό είναι η ιδανική επιλογή. Μπορεί να υπάρχουν πολλά άσπρα, ένα φωτεινό λευκό όμως, είναι από αυτά τα χρώματα που δεν απογοητεύουν ποτέ., σύμφωνα με το spirossoulis.gr.

Καθαρό γκρι Μπορεί οι περισσότερες παλ γκρι αποχρώσεις να σας φαίνονται ίδιες αλλά αυτό δεν ισχύει και για στους σχεδιαστές. Αυτοί μπορούν να ξεχωρίσουν δεκάδες αποχρώσεις γκρι εύκολα και γρήγορα. Το καθαρό γκρι είναι ένα γκρι κατάλληλο για σοφιστικέ διακόσμηση. Ταυτόχρονα όμως μπορεί να γίνει θερμό όταν συνδυαστεί με άσπρο.

Γκρεζ Αν θέλετε ένα καταπληκτικό ουδέτερο χρώμα που θα ταιριάξει θαυμάσια με όλα σχεδόν τα υπόλοιπα χρώματα, δοκιμάστε το γκρεζ.

Συνδυάζει μοναδικά το μπεζ με το γκρι και θα κάνει τον χώρο σας να φαίνεται ιδιαίτερα φιλόξενος και εκλεπτυσμένος.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ